Tuesday, February 2, 2010

Mata Helang

Emmm... oleh sebab jiran-jiran bolognese aku dah kering idea dan mula bercerita tentang movie..... aku pun sementelah kering idea ni nak cerita jugaklah pasal movie buat santapan syok sendiri...

Cerita wayang... aku tak tahu sebab dah bertahun tak masuk panggung wayang... semua aku tunggu di hbo dengan paparan jelas tv gedabak 29 inci yang sudah berusia 9 tahun ini yang mana aku pasti yang menonton lcd astro beyond pun di momokkan dengan jalan cerita yang sama.....

Tidakle pakai astro beyond tu cerita jadi lebih gah dengan lompatan ultraman yang memang tiada dalam sipnopsis cerita langsung.....
(stetmen tak puas ati belom abis jiran aku ada lcd!!)


Eagle eye ... ditayangkan di hbo malam ahad yang lepas buat tontonan abe gapo, aku dan anak-anak hingga jam 11 malam.... esoknya nak sekolah nih... kalau bapaknya ada disiplin bebudak ni memang kureng..

Lakonan Shia leBeouf memang aku kagumi sejak transformers 1 dan 2 dengan lakonan yang natural dan kekaguman aku bermula dari lakonannya dalam kisah anak-anak juvenil mengorek lubang mencari harta karun dalam cerita Holes.

Aku minat lakonannya je, personalitinya berbangsa jewish itu idakle aku kagumi.... nak kata aku anti-semitik?... kata laaa..... aku sokong che det 500%!


Terbayang pulak aku kalau mamat ni kalau berlakon cerita nur kasih... haha... jauhnya imaginasi aku menerewang mengimpikan sesuatu yang amat mustahil....

Cuma yang aku dapat rumuskan dari kisah Eagle Eye ini yang masih ditayangkan di hbo semalam, kejap tadi dan mungkin esok lusa... mengisahkan bagaimana kerajaan Amerika membuat kesilapan dalam mengebom orang Islam yang tidak bersalah dan menerima akibat dari kesalahan itu dengan pengambil alihan kuasa dari komputer mereka sendiri untuk menghapuskan musuh negara iaitu Presiden Amerika dan kuncu-kuncunya yang mengakibatkan pembunuhan yang tidak perlu ke atas mereka yang tidak bersalah....

Emmmm Amerika kalau buat cerita macam bagus-bagus je mereka ni... mereka amat baik, heroik, patriotik atau kalau tersilap, yang membetulkan kesilapan itu adalah orang Amerika jugak...pooodah!!
Tapi apa yang buat... cerita melayu manjang layu je macam nur kasih... terpaksalah aku layan citer amerika syok sendiri ni....

5 comments:

razzlina said...

Lohhhhh...aku ingatkan ko dah operate mata jadi cam mato burung lang...hihihi (gelak kiut)

patin said...

aku dah nengok ke lom.. dah nengok ke lom.. rasa mcm dah nengok.. rasa mcm lom.. tah x igt.. hehehe....

ummzaid said...

ala2 muka baby je hero mu ni tek..
kak tak minat ah..

ahkakbatik said...

mana kakjun nak minat..... kak jun jaman jamal abdillah....heh heh...

tehtarikopio said...

ni apa criter ultraman taro ni??

ngalah kan laki aku!!