Sunday, January 8, 2012

backdated winter break jalan2 buang duit...HPO

Aktiviti winter break yang lepas.
11 hari cuti sekolah dari Krismas ke tahun baru.
Abe gapo nak cuti gak....
saja nak lepak2 kat rumah...
budak2 tak skolah sah lepak kt rumah... bapak budak pun nak lepak...
mak budak gak yg pitam.

Kak tek tak bagi abe gapo cuti...
kalau cuti nanti elaun out station kena potong...*wink-wink*..
bagi alasan.... 

teringinnnn... 
sangat nak pi Houston.
sampai buat muka kesian (aka tak mandi)... hulur ler sekali teh O panas dan biskut cracker..
walaupun sebelumnya dia mintak bininya buat nescafe.... heh...
mata duitan punya fasal... semua jadi tak fokus.

tambah kaktek lagi...
habis projek february nanti, tak merasa dah nak ikut...
maka, bila lagi?
(dalam ati ... ngeh... outlet kt Houston gila besau!.... 30 minit je dari hotel)

sambil cucuk2 Syasya mintak bapaknya bawak pi tido hotel...

kat rumah kaktek pun ada jugak outlet... tempat yang mama Aiyu dari ceruk tok kun tu kemaruk nak pi ....
5 bulan dok sini baru kaktek jenguk... almaklum bila depan mata, buat derk je kan...
nak pi yang jauh2 jugak....



finally...
sampai jugak....yeay!






Abe gapo suruh tangkap semua gambar... katanya tak sampai sini lagi dah...
(haaa.... tak mau mai lg dah..????!!!!....*histeria*)






mak budak kelam kabut cari kedai...
bebudak kelam kabut ngekor belakang...
tak best betul shopping hangkut askar2 sekali nih.






Tangkap je gambo.... tak beli pun...
Kaktek rembat bakeware 3-4 keping.... kot-kot dah ada cucu kang dtg rumah atok pandai buat cupcakes..






Coach kah itew?


Tangkap gambar saja kah?

waa.. macam normallah kalau tangkap gambo je kan..
kata bakal jutawan beg (masa dia bakal.. dia nak berkawan dgn kaktek... dah jutawan kang , jangan haraplah)...
katanya Johor Premium Outlet bagi 30% diskaun pun tetap harga ribu-ribu...
di sini berlambak org shopping walmart bawak coach.

Abe gapo bilang nak buat apa handbag banyak2?
nak pi kenduri kawen dah takde kawan yg nak kawen...
kalau depa kawen lagi, dah tak jemput kengkawan...
anak sedara sulung baru masuk matrik...
bawak hanbeg mahal pi kelas cupcakes?
pfft!


Cole haan?




kaktek tak kenal sangat Cole haan..
balik rumah baru nampak gambar Jejai shopping Cole Haan dgn Fasha Sandha.
haishh.. anak jutawan ada helikopter beli Cole Haan?





apa alasan nak bagi nak pi outlet lagi melawat Cole Haan?

10 comments:

PatinPasta said...

Cole Haan saya tak tau. Tapi kalo KOLE tu saya tau la, tempat bancuh air teh tarik. :D

Madam Sooyaree said...

Heh, patut sebelum pergi berilmu ngan saya cap cap bag ni, hahaha... Eh, pergi San Antonio nye lagi kelas tau, ada Gucci, Escada, Salvatore Ferragamo. Prada pun patut nak bukak, tak tau dah ke belum. Seaworld pun ade, apa lagi, buat la proposal untuk Abe Gapo :D

Maya Marisa said...

so kesimpulan nya, brp banyak kak tek borong kat sana????

ahkakbatik said...

Aida... selain coach, kaktek ada beg mahal jenama teko, piring, cebok... caya?



Nurul.. kaktek cancel proposal pi seaworld sebab rege tiket 6 kepala boleh dapat separuh henbeg salvatore... maka la ni kumpul duit untuk dptkan separuh beg lagi... har3x....




Maya, kaktek rembat 3 bijik henbeg AJE.... ada setaun lebh lg nk rembat lagi 9 bijik....
*demam laki aku*

cahya indah said...

auntie tulis pasal Cole Haan tu, Cahya pun teringat gambar FS dengan Jejai..sekali ada jugak gambar tu kat sini. hehe.

ahkakbatik said...

agak2 kan CI, kalau auntie bawak henbeg cole haan, auntie pn nampak muda, comel dan seksi macam Fasha.... buleh?..ngeh.

Olfren said...

Eleh... Kat tempat kiter pon ader premium outlets, dekattt dgn umah nyonya mansur

Olfren again said...

Haku bersusah payah laa carik line demi nk bukak blog kaktek ni sbb ada sorg kwn ni bg tahu kaktek nyer blog ada ckp pasal houston sbb hb dia nk buat exhibition kat houston next year & dia nk hajak haku tp haku malas nk buat visa alala leceh, lgpong haku skarang dah pindah ostolia barat kat T town sblh aje ngan J town tempat nyer Daimen & haku kena buat excuse kat nyonya mansur haku kalo nk pegi sensorg tkde nyer nk pikul askar2 sekelian

Tapi kalo haku nak apply visa ko nk support application haku nak lerr ngikut dier ekekekek

Olfren dah salah kira hb said...

Hadoiii.......dah next year dah pown, aiseh

ahkakbatik said...

oh olfreng poyak... ntah kat mana ko sekarang pun aku tatau...
anak sudah masuk 6 kah? ganasss....

meh ler mai texas.. jgn lupa aku kirim kicap kipas udang... tak banyak.. sedozen je cukup sampai nk balik taun depan..