Friday, January 6, 2012

hepi belated tahun baru....

Selamat tahun baru...
Lama ke kaktek tak update?
Jeet dah bising di fb... mama yana dah jerit di kotak komen...

Mintak maaf lah yea... bukan bizi... malas je.
Bulan lepas kan bulan raya... bulan shopping... bulan perabih duit... bulan bukak tutup online akaun cek berapa baki tinggal dalam akaun ...  cek lagi website jual barang kira shipping, tax bagai ngam2 tak dgn baki akaun...heh.

Banyak keje tau... very la stressfullnya....

web handbag...






web piyuk belanga...



web pinggan mangkuk




betapa wanita di abuse sebegitu rupa..... penat kan?

kaktek shopping yg murah-murah je....  belum tahap kaya-raya nak beli yang canggih2...
nanti anak sedara pegang pinggan , kita nak jeling-jeling takut dia calar atau pecahkan....
lepas tu mak anak sedara buat muka gelabah sebab nak offer ganti, kat Msia sah mahal...
maka dia bising2 sikit kat anak dia buat ala kadar dan terus buat tatau....
dan lenkali nak buat makan2 kaktek kena cari pinggan polisterin pulak....
kan susah kan.... keluar duit lagi....

baik beli pinggan degil pecah... hentak cemanapun takde hal...
dan beli time murah... pecah pun tak kempunan....
murah2 pun orang taktau.... amarika mari kan..... glemer le sikit...

Listing shopping kaktek masih banyak ni...
almaklum tahun depan dah nak balik..
Macam tak lama dah pulak bila sebut 'tahun depan'....
cakap melayu pun takde slang macam si Nur Amalina.... "berbakthi padha negharae" you....
sebab kaktek tak genius kot.. lembap sikit nak pick up slang mat salleh.... huhu...
muhasabah diri yea...

Bulan lepas member kaktek anak dara kerja di sini bawa henbeg baru dia... LV you....
sebut sikit...
Louis Vouitton.... as of luis vutonnnn.... idram N nya tu dalam sikit...

Kaktek masih takleh tido lena ngenangkan hanbeg dia....
makan rasa senak... mandi macam tak mandi... musim sejuk kan.... cecepat je nak keluar dari bilik air...
harga usd1770 you....




kaktek pi sambung muhasabah diri yea...

14 comments:

:cahya schatz: said...

uhuk..uhuk...uhuk.. kak tek.. jiran jermeng pon tersedaak...

ahkakbatik said...

ala Liza, ko borong mecedis sekali 4-5 ketul apa nak tersedak!
kaktek kirim seketul... pos yek!

:cahya schatz: said...

time bila beli mecedis ni kak tek.. wrong number nih...
jgn kata keta... keychain pon tak dak...

~jeet~ said...

Yeah!!!! Finally kak trek dah bukak kedai balik!!!!!

~jeet~ said...

Yeah!!!! Finally kak trek dah bukak kedai balik!!!!!

cahya indah said...

beg yang bawah sekali tu, Cahya pun nak. boleh tak, auntie? belanja sebab auntie nak balik sini dah..hehe.

Madam Sooyaree said...

Yang bawah tu tokeh beg pun takde, camno kak?

ahkakbatik said...

Liza.. semekin rupanya kamu ek... kaktek banyak key chain... kira kaya sikitlah yea..



jeet... sian lama tunggu... mari-mari kedai dah bukak...




CI... beg plastik pembungkus beg tu ke? ngeh.




Nurul.. tokeh beg ko nak jadi.. tokeh rumah sewa ko nak gak...!! wah! tak aci betui...

PatinPasta said...

Kak Tek,
Hamboi.. hibernasi lama sebab rambang mata dok shopping ka? Ni la susah kalo kayo rayo sampai nak jalan dalam rumah pon kena kuak duit ke tepi. Hehe!

ahkakbatik said...

Aida... duit dah susut habis.. la ni kuak sikit tersepak henbeg... kuak sikit tersepak henbeg...haaa..don't play-play...

Anonymous said...

Assalamualaikum Kak Tek.

Lu buat gua talik nafas lalam banyak kali. Eeeeeeeee sebelum balik nak kirim belikan pinggan mangkuk Corelle/Pyrex. boleh le (nada membodek).. Tapi koleksi ahkak jenis lama punya. "Spice o Life". Entah dah pupus di market kut. Sbb dok cari kat sini dok jumpa. Nak melengkapkan yg pecah je lah.

Selamat Tahun Baru 2012 Masehi. Tahun ni Kak Tek akan jadi kaya raya.

Ahkak

ahkakbatik said...

waalaikumsalam ahkak...

spice o life masuk discontinue item nya list..
cuba try cek kt shopworldkitchen.com yea... atau walmart.com
saya cari memang takde.

amin atas atatement di atas...dgn tambahan tahun ini dan seterusya..

Erin said...

Seronoknye sopping2. Adoii, santeknye beg tu kak tek! 10tahun pun xleh sep duit nak beli...huaaa.

ahkakbatik said...

erin... takyahlah tunggu beg tu 10 taun lg.... masa tu banyak design lain dh keluar...hahahaaa.... fesyen org bawak beg plastik je kot...