Wednesday, February 1, 2012

dah masuk februari ke ?

Assalamualaikum....

mak kata sebelum masuk rumah kena bagi salam.
Ustat kat Darussyifa pun suruh bagi salam...
biasakan anak-anak keluar masuk rumah bagi salam...
meriahkan rumah dengan salam...

mak kata, salam diberi supaya setan tak ikut masuk ke dalam rumah..
ustat kata, biar jin dalam rumah jawab salam...
aku kata.... errr... tiada kata-kata walaupun berbondong buku habis baca....

kaktek bagi salam sebab rumah ni lama tak berpenghuni...
tuan rumah sibuk berhibernisasi..
berapa kilo tambah berat winter kali ni?
heh.. akan diberitahu bila berat dah turun balik nanti.....


cerita takde kena-mengena dengan tajuk?
kerana... perancangannya nak update sebulan sekali...
rasa macam dah lama januari...
februari dah masuk ke belum?
di Malaysia sudah....
di America belum.....
alkisah.....

perancangan nak tutup blog pun ada...
nanti peminat kaktek demam kata cahaya...
si cahya schatz dari sebelah pulau jawa....
hek? ada peminat ke?
udah aku feeling najwa latip ler pula...


buku-buku ini yang habis dibaca?
ooo patutlah tiada kata-kata canggih walaupun khatam 10 kali...







yang ini belum habis baca...
mahu 2 tahun makan masa...




kaktek borong bargain book dengan harga $2.99 sebuah buku..
buku yang kononnya ada masalah printing tapi kaktek tak pernah jumpa apa silapnya..
beli 9 free satu..
2 shipment percuma dengan ups pos laju..

selepas kaktek order, semua buku naik harga dua dan dua setengah kali ganda...
barnes and noble rasa tak berbaloi punyai kaktek sebagai customer..

karangan kaktek berirama kali ni yea ...
almaklum feeling najwa latip tetiber.....

jumpa lagi bulan depan semuaaa....

20 comments:

~jeet~ said...

kak tek!!! rindu nak baca kak tek membebel, 2 dari buku2 tu saya pon ada, and yes, 2 tahun pon sy belum jamin leh abis baca ;)

jgn le tutup blog..sian kat saya kurang bahan hiburan+ilmiah sikit2..
sebulan sekali pon xpe, asal dgr khabar ;)

ahkakbatik said...

oooo jeet nak kata bebelan kaktek ni hiburan je lebeh, ilmiah ilek ek?!!!!
haaaa... memang betul pun..hahahahaaa...

ada masa serius malas le yang.... ni ler time nya....
jeet ada buku apa? kaktek tengah baca buku tami hoag tu... citer thriller..best.
2 buku yg plg atas tu belum start baca dah rasa nk muntah tengok ketebalannya.

harnidahussin said...

kak tek..jangan la stop membebel..nanti i winddduuu...

patutla sy tak banyak baca buku..
sbb sekali baca...lagi tak abis susah nak stop..en.somi kat sebelah pun dah tak heran...isk..tak patut..tak patut..

somuffins said...

AB
assalamualaikum....

takkanlah kerana dah beli buku2 setinggi almost capai siling you dah tak nak or takde mood nak berblogging..?

Habis tu dgn saper lagi I nak buli dgn penuh kasih sayang? Cer jwb Najwa....errr.. I mean AB.

ahkakbatik said...

eleh.... lagi-lagi cik Nida kita.. lagi-lagi cik Som kita... takde org lain ker peminat kaktek ni sebenarnya??..

cik som dah 4 hari tak hapdet blog, rajin lak skodeng hari ni... sungguh takde keje yea? hahahaaa...

nida, kaktek dh peringkat tak larat layan laki membebel... buat2 ler baca buku...kihkihkih...

cik som, kita sambung gurau senda yea... nanti saya hadiahkan kain lap tuala teh..(??)

Anonymous said...

Assalamualaikum Kak Tek. Bukan salam je kena bagi, sebelum melangkah kena baca Bismillah 3X (2 minggu lepas saya dengar ceramah TV Al Hijrah/Oasis)

Buku yang Kak Tek beli tu saya dah baca 4 drpdnya, The Count of Monte Carlo, A Woman of Substance, The Last Song and One More Day. 1 je yg boleh beritahu masalah printing tu(kalau tak silap)tajuk Woman of Substance. Yg lain tak belek pun.

Update setiap hari pun saya baca. Nak merajuk mendenya, Abang Ghapo dah bagi duit beli buku cerita, takkan nak designer beg pulak. Designer bag does make u knowledgeable person?

Ahkak

mama maman said...

Ala.. sy pun peminat akhak gak.. takyah la tutup blog.. nnt susah kami tau..:)

Erin said...

Jalan-jalan terpijak duri
Singgah kedai makan dadih
Kak Tek janganlah menyepi diri
Nanti kami rasa sedih :(

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Auw!Chak!

Kanda Ku Kak Tek,

Masih kah kau ingat akan diri ku ini! Ececece! Pulak!

Sebelum Raya Haji ada hantar emel. Sepi tanpa berita.

Anak dara ku masih tidak dapat mengutusi anak dara mu. Rasanya dia pun turut ber hiber ni sasi!

Kak Tek Ku Yang Di Percayai,

Minta bantuan tolong semak kan buku ini kalau terdapat di pasaran US. Malaysia sudah habis pasarannya. Kalau malas nak semak pun tak apa. Tidak ku bius hati ku ini. OK!

Tajuk Buku: Lore of Light
Penulis: Hajah Aminah Hatun
Buku tersebut ada 3 SIRI.

Kalau lah buat-buat terserempak kan, cer citer berapa harganya.

Kak Tek Kanda Ku Walaupun Berlainan Bonda,

Take care ek! Take care family sama ek!

Salam,
zue

somuffins said...

AB
Yaaa...kita suka dpt kain lap tuala teh...*clap3*

Kita bukan x nak update blog kita tapi netty kita rosak...tapi takat blogwalk n komen sikit2, masih boleh dilayan.

U banyak peminat sebenarnya ...cuma majoritinya maybe 'bisu' jari jemari. Sekian..

Anonymous said...

CS, meh ahkak nak tambah bagi Kak Tek lagi terbakar. Apa pasal depa tu bisu jari. Kak Tek garang sangat, kalah singa betina.

Kak Tekkkkkkkkk, senyum ya.

Ahkak

cahya indah said...

the last song Cahya dah baca, a woman of substance tu rasanya dah jugak..yang lain belum. nak yang the other boleyn girl tu..Cahya suka baca cerita2 from that period..hehe.

And please auntie, tolong jangan tutup blog ni..huhu.

ahkakbatik said...

erin, mamayana,

kenapa jalan tak pakai kasut kan dh pijak duri? pandai...
yelah kaktek sambung bebel tak jadi tutup kedai..

*pantun 2 kerat*


Zue, baru perasan pasaran msia dah habis yea? nanti tolong tgk kt link mphonline yg kaktek bagi tu.. kot2 la...

ala... CS dgn ahkak ni saja nk bodek saya... ada peminat bisulah... cs dgn ahkak je dah 2 kali kasik komen... patutlah kaunter saya boleh tahan laju naik...hahahaaaa...



hadui CI.. boleh tahan tebal2 CI baca... a woman of substance to 900++ pages tau!!!!!
pengsan.

Maya Marisa said...

ohh tidakkkk! kalau kak tek tutup blog, mana maya nak carik liburan????????????

ur blog very the awesome la, where can close one...lol!

:cahya schatz: said...

tu diaaa... tara nih punya femes kata tak dak peminat lg....?

ok..fineee~~

huuuuhhuuu....

PatinPasta said...

Sokong dengan kata-kata peminat-peminat Kak Tek (termasuk saya). Jangan ditutup blog maa. Dari blog Kak Tek la kitorang dapat merasa betapa bernilainye setitik dua kicap cap kipas udang. Huhu!

mama maman said...

tak sabar nak tunggu entry utk bln march... hahaha

Anonymous said...

Salam,

akak saya nak tanya akak ada tak kenalan dkt Tulsa, OK? melayu Islam la kalau boleh.

-A

ahkakbatik said...

dah masuk march ek? ada 31 hari kan... okeylah lambat lagi boleh update...hahahahaa....

adik A, ada melayu islam kt tulsa tp bukan member kaktek. sila search "KAWAN US" group di fesbuk, nanti ramai yg tolong. Tulsa cuma 3 jam je ke tempat kaktek.. sila-silalah singgah yea...

Anonymous said...

Thank you kak tek. tapi bukan saya, kawan saya. dia dkt kellyville. dia sorang and mcm kesian sbb x boleh masak...xtau la dia mkn apa tu...

nnt saya cuba search dkt fb...

take care kak!