Monday, March 5, 2012

eh dah masuk march ek?

Ya ampunnn....
kaktek sedang berbahagia ya amat sekarang ni...
maka sangat terlupa mahu menghapdet blog-penat-perah-idea-tapi-satu-sen-tak-dapat-pulangan nih!

Waaa.. bahagia kaaa...
mesti tertanya-tanya apakah kebahagiaan yang sedang kaktek kecapi ini...
owh... dapat omeh se tongkol ka?
henbeg cole haan se kontena ka?
pregnen lagi ka?

choyyyy!!!

bahagia kerna kesihatan yg baik... sekolah anak-anak yg lancar.... rezeki tak putus...
alhamdulillah...

Alasan bahagia tu nak cover alasan malas je sebenarnya...


Ni gambar 3 bulan lepas waktu winter nak masuk...






Ni gambar minggu lepas.... musim bunga is approaching...




Selain tugasan mengira helaian putik daun baru yang tumbuh, temankan anak ke volleyball game, sambung beli dan baca buku, melayan cik mat mengira dan membaca sikit2 sebagai persediaan awal ke sekolah, teman abang long ke kelas tambhahan matematik untuk district test hujung bulan ni, persediaan camping yang baru saja dibatalkana kerana weather forecast tidak memberangsangkan setelah 2 bulan meeting camping tiap minggu tak putus-putus, bergumbira kerana berjaya membeli 100 buah buku dan mengeluh kerana abe gapo target lagi 200 to go.... macam-macam lagi dan semestinya memperbaiki skill memasak bukan dalam priority list kaktek dulu, kini dan akan datang... huhu...

Selain dari tu, lega juga kerana ayah kaktek sudah semakin sihat sekarang selepas 2 kali operation hernia dan kebocoran usus.
Dok jauh-jauh dari ni yang paling tak best bila mendapat khabaran tentang kesihatan orang tua yang merosot.

Apa-apapun, kaktek ucapkan terima kasih buat semua kawan-kawan blogger dan silent reader kaktek.
Walaupun dah sebulan lebih tak jenguk (pecah rekod dah ni), kaunter kaktek tetap bergerak...

cayang you all....

insyaAllah kaktek akan merajinkan diri untuk update selalu hokeh. Janji!

10 comments:

Anonymous said...

kak, saya tak jumpa pun group kawan us tu?

-A

ahkakbatik said...

oh.. untuk kawan... suruh dia add kaktek ek...

Anonymous said...

thank you kak! jap nnt saya add akak dkt fb.

love u much! Mmmuahh mmuahhh Xx

cahya indah said...

wah dah beli 100 buku eh auntie, lagi 200 buah tu nak buat library ke balik sini? hehe..

~jeet~ said...

yeay...finally, kak tek berjaya melawan kemalasan utk update setiap bulan, at least ;)..hehehe...

rindu la kak tek celoteh!! nak tgk gambo latest cik mat, tambah ensem ke? ;p

mama maman aka yana said...

hahaha.. alangkah bahagianya sy jika berbahagia cam kakbatik... huhuhu.. tp gumbira jika ada yg bahagia.. hahaha.. *apa punya ayat daaa...:)

Anonymous said...

---- tak jadi tulis.

TP

somuffins said...

AB
Salam mesra ...

Sila tepati janji kalau tak, kita ngamok kang ;-)

Maya Marisa said...

ingat kan kot berjelaX2 entry nyer. ibarat meng'qada' yg lepasX2 tu. sekali tengok, few para jer dia update..cait! tak aci nie kak tek.

p/s: masuk ler skali book review..lol!

ahkakbatik said...

CI... meh daftar dgn library auntie.. yuran pinjamannya belanja makan.


Jeet... kaktek tgh warm up ni... sojuk tak warm-warm pun...



yana... ngaku bahagia, jadi bahagia ler kita.... tak caya? cuba.. cuba..



Mrs TP..... mana ilang....? mai skodeng lg rupanya...




CS... sila jgn ngamuk... nanti nampak kertu sgt...



Maya.. yelah... demi maya.... tak hapdet kena marah.. hapdet kena marah!! cubit kang!