Thursday, March 29, 2012

tajuk? ek?


Sometime minggu lepas. Kaktek kumpul-kumpul gambar tapi malas update.
lepastu lupa tarikh.
Rasanya baru je awal bulan hari tu ada aktiviti Syasya jadi first lady.
Minggu lepas meeting PIBG (PTA - parent teacher meeting) pulak..

Formal PTA meeting 2 bulan sekali.
yang tak formal sesuka hati cikgu-cikgu bila nak buat.
Timing selalunya weekdays jam 7 malam.

Takde cerita apa pun.
Financial report boleh check kt website.
Tapi rasanya depa ada kuota mesorat wajib buat walaupun takde mende penting.

Maka nak bagi interesting, macam2 award untuk budak2 supaya mak pak budak nak taknak terpaksa datang mesorat....
Nasib baik ada free cookies dan juice ... semua jenis cookies kaktek belasah sampai lupa tangkap gambar.

Hujung tahun lepas, ajik dan syasya dapat best student of the month.
cikgu syasya bilang, siapa birthday dia bulan tu, dapat award best student of the month...(giteww...??)

Minggu lepas pula, syasya dapat best citizenship award ...??!!
depa ni tak perasan kot apa citizenship syasya... heh.






Kemudian ada persembahan dari club-club.
Ni dari club tarian baring-baring dgn bapak budak berbaju kotak join sekali.






Habis meeting, semua gotong-royong susun kerusi kecuali kaktek..
sebab sebelah tangan pegang kamera, sebelah lagi menapau cookies....



Sekian laporan tak menarik penutup bulan march.
C y'all next month!!

8 comments:

razzlina said...

psssttttt....bek ko ngaku...ekceli yg baju kotak2 baring2 tuh sebenornye tak lain tak bukan iala abe gapor kan ? kan ? kan ? kan ????




*hadek razz yg jadi hyperaktip lepas belasah cekelet ultraman*

dieya said...

untungnye syasya.. takyah sesusah apply green card, gi interbiu bagai.. terus dpt citizenship award! ni musti terkenan aura first lady.

mama maman aka yana said...

kak.. akak update la abenda pun.. sy tetap masuk dan baca sini.. luv u.. hahaha

cahya indah said...

apesal auntie tak join sekali tarian baring2 tu? hehe

Maya Marisa said...

brp banyak kategori sward dorang ada kak tek??? musykil sungguh

BaNaNaS! said...

kat ahmerika sama mcm mesia tak? asal ada hadiah dpt tupperware? ekekekeke

PatinPasta said...

Multitasking sungguh Kak Tek, amik gambor.. tapau cookies. Hehe! Sedap ke idok cookies nye tu? Sempat ke bebudak merasa?

ahkakbatik said...

razzlina... kalau iyer pun baju kotak tu laki aku.. ada ko hengat lojiknya aku nk ngaku?



alahai dieya... kat sini nampak sgt anak asia ni depa expect mesti pandai belajar... anak depa pandai sport dgn music tu kira bagus sgt dah.


yama.. kaktek lap yu too....



cahya... auntie mekap sakan macam mak datin masa ni.. malu nak joget dgn bebudak.



Maya, depa nak bagi motivasi kt bebudak je.... sijil je dapat dgn kupon free burger.. kupon tu pun restoren yg sponser.




Pisang... kt mesia dapat tupperware ke? waaa lagi best tu!!!!



Aida... sodap tak sodap belakang kira... belasak je apa-apa yg free!