Friday, March 9, 2012

michelle obama versi cokelat....

Malam tadi ada presentation dari 3rd grade BB Owen Elementary School.
Project dah diberi sebulan lepas. 
Baca buku...
Tulis bibliografi...
Hafal speech....
Act like one.

Syasya pilih Michelle Obama sebab tokoh tu je dia kenal dari bumi Amerika ni.
Michelle Obama keluar di Oprah..
Michelle Obama keluar di iCarly..
Michelle Obama keluar di iklan Disney ...

cute..

Kaktek terfikir gak nak pilih kita punya first lady .. tapi kansel mikirkan tak reti nak set rambut  Syasya jadi kembang-kembang tinggi gitu...hehehe...


Ada persamaan tak Syasya dan Mrs Obama? cuba tengok...



Hidung ada sama.... hehehehee....


Bagusnya program ni melatih anak-anak berani bercakap dengan orang dewasa.
They all buat ala-ala Madame Tussaud.
Bila button sticker di tangan di tekan pengunjung, patung akan bagi speech.



Button Syasya kena tekan.






Keakar juga bila tengok semua black parents tekan button Syasya.  Depa curious kot tengok Michelle Obama versi cokelat.


Favourite kaktek dan ramai orang...
Cleopatra!!







Lucille Ball...






Tunggu orang tekan button.
Kaktek tangkap gambar je.. malas tekan.
Bukan aku paham apa depa cakap pun......
Mokcik sepik englist little-little only ler... heheheee...







Apa ntah tokoh bebudak ni.... mokcik dah lost...








Budak specky ni cute sangat.... tinggi sekaki je lebih dari cik mat.
Sape kata omputih tinggi-tinggi?







Budak ni soft sangat. Rasanya kalau kaktek sergah sikit sah nangis.




Presentation bermula jam 7 malam untuk 3rd grade student dan family.
7 malam tau.... bermakna cikgu datang awal dari 7 malam dan berakhir jam 8 malam.... bermakna cikgu balik lewat dari 8 malam!!
Dengan gaji kurang lebih gaji cikgu malaysia , commitment they all memang kaktek tabik spring!

12 comments:

cahya indah said...

comelnya tekan2 button kat tangan diorang tu..hehe. love the concept.

mama maman aka yana said...

mesti anak akak terer english kann... huhuhu.. teruja nak dengar...:)

somuffins said...

AB
I LOVE LUCY so naturally I akan tekan butang Lucielle Ball. Tabik kat budak tu sbb 'appreciate' Ms Ball, heheh. Juga tabik kat ticher diorang sebab rajin/berusaha.

Tapikan tapi.. dek kesian dgn budak2 lain tu maka I akan tekan setiap butang juga. Kasi sapot sket.

razzlina said...

huh rugi la Syasya tak jadi FLOM...kalau idok musti la FLOM bermurah hati kasi pinjam dia punya Hermes handbag, hantor stylist utk set rambut Syasya tinggi2 kembang2 macam singa and most importantly...the ring!!!!!!!!!!! haiyyo kak tek manyak lugi oooooo....



matila aku kena c4 ..choiiiii

dieya said...

Chomel nyer michelle obama cekelat tuh! Part idung kompom sama.
Gambo no. 6 yg baju merah spek hitam tu.. Yoko ono kah?
Kalu cikgu mesia wat gini sure kena maki dek mak bapak ngabihkan duit beli costume...

~jeet~ said...

sama-sama...comelnye bebudak buat role play cam ni, membangun minda skit~~

p/s: betui ka bdk2 ni baca biografi? sy satu biografi pon x penah habis..hehehehe...

Anonymous said...

Assalamualaikum Kanda Kak Tek,

Bravo Syasya! Bravo Syasya!

Maira nak jadi Lady Macbeth.

Take care dear.

-zue-

harnidahussin said...

kak tek...best nyer gi skolah blajar camni...
kalau i nak adi pwincess..hihi...pastu nak kawen dgn anak raja...mnuahahahahahaha...

ahkakbatik said...

CI.. kan... kalau auntie bukak sendiri skolah kt msia nanti (dlm mimpi), auntie buat konsep ni.




yana, alhamdulillah bebudak ni berkawan cepat catch up bahasa. bertahun mak sendiri ajar, tak pandai2.. huhu...



CS.. lucy tu jaman CS... saya jaman meri / doni osmond. heh..



aler.. yelah daimen... rogi tak suruh syasya jad FLOM. kasik pinjam bingka cincin pun jadiler... taun depan..taun depan..




dieya, kalo buat kt mesia depa jadi mahsuri dn hang tuah je.. sarung baju raya... jimat weh!



jeet... mak bebudak yg baca daaa...



zue, tulah.. kaktek nk jadi merilin monro sebenonya... ehek ehek..



Nida... hamboi gatai...

somuffins said...

AB
Lucy zaman my kakak2 n abang2. Doni n Meri masih jaman I lagi taw.. maybe masa tu you masih leleh2 hingus.. sedangkan I dah tau guna tisu, ahaks.

Maya Marisa said...

bab komitmen cikguX2 tu mmg betul la kak tek. If and only if, cikgu kat MY nie berwawasan mcm cikgu kat sana, kan best!

ahkakbatik said...

maya!! kaktek takleh post kt blog Maya lah!
button publish tu tak muat masuk kotak... nampak sipi-sipi, bila click, hilang.