Friday, August 24, 2012

raya belum abis kan?

Raya sebulan kan...
Lambat update pun tak boleh marah sebab raya belum abes.

Ketupat kaktek anyam dalam 30 ketul gantung keliling rumah habis hilang lepas open house petang raya.  Tak sempat tangkap gambar pun.  
Anak-anak kecil sini jakun nampak ketupat.

Ada yang tanya "ktek beli ke?"
oh tolong.... tangan orang-orang lama ni lembut... anyam-menganyam ni peanut la...
tangan anak-anak sekarang keras.. tau ketik keyboard je.







Pagi raya kaktek dan kawan-kawan solat raya di Irving masjid. Irving masjid aka Islamic school pada waktu persekolahan dan anak2 melayu ramai bersekolah di sini.
Anak-anak kaktek masuk sekolah kapir ... uhuk...







Tadaaaa.... gambo raya.





Siapa terer teka mana satu kaktek.
Tips nya...
baju raya sama dengan baju tahun lepas dan 2 tahun lepas dan 3 tahun lepas... heh.



Tekak masih sakit ni belasah rendang.  Mak mertua pun dah keluar masuk tu nengok menantu dok ngadap laptop je.... so permisi duluan ibuk-ibuk...mauk masuk dapo dulu ... tunjuk rajin.

9 comments:

T said...

Selamat Hari Raya! Meriahnya kat sana.
Since Raya sebulan, saya 2 minggu lagi baru nak buat open house.

mama maman aka yana said...

tak aci tepek gmbr ramai2 gitu.. huhuhu

ahkak june julai said...

Selamat Hari raya Maaf zahir batin.

Tek, tepon pls. Akak pindah, nombor tepon ang ilang. pindah tepon bkn pindah rmh ye.. :)

~jeet~ said...

kalo saya teka betul...leh dpt tak handbag tu...hehehehe...

ahkakbatik said...

T, selamat hari raya. memang meriah.. open hse tiap minggu sampai raya haji lagi.



Yana.. tepek gambo sorang pastu suruh org teka lagi tak aci...



Kak June... senin saya call ek... hari ni suara ilang... batuk selsema makan rendang punya pasal..hehe...



eh mak aih si Jeet ni!!!..hahahahaa hadoi... gambo je dapat ek.

CS said...

AB
Selamat hari raya maaf zahir batin..

Tak habis lagi beraya atau terus sambung raya haji? hehe...

OK, kita nak teka. Awak pakai baju rona hijau (berhampiran dgn anak dara n anak bongsu berdiri kat depan awak).

al-lavendari said...

bagusnya .. mak mertua duduk sama.

mama maman aka yana said...

kak tek.. raya dah bertahun abis... manakah entry br akak...

nor laila said...

as salam,jumpa juga kita di laman blog ini...lama tak menulis catatan baru...