Monday, July 8, 2013

unclutter the bajet ciput way..

Semangat nk update hari ni sebab bosan taktahu nak buat apa.
Keta sewa seketul abe gapo buat belasah hari-hari... kaktek stuck kat rumah.

Rimas dengan wayar dan plug tak tahu nak sorok?
Charger enpon ada 2, modem ada 2 , power cord tepon ada 2, hypp tv nak satu port juga...  pemaju perumahan malaysia ni suka letak port telefon tengah2 rumah.... cemana nak sorok yea.




Belum cerita wayar semua panjang2.... saja nanti senang nak sorok bawah sofa katanya.



Godek2 google.... wah... barang Malaysia kena cari kat kedai laaa.... online tarak.
Nak pi ikea jauh.  Trafik jem. Panas. Banyak food court halal kang barang tak jumpa, bajet lari belanja makan.

Abe Gapo came out dengan idea bajet perabot kedai Happy Household depan rumah yang di jaga oleh 4 orang macam melayu tapi hidung mancung kulit sawo mateng.



TADAAA.......





Macam almari la kan.  Memang almari la kan.  Sila buka pintu....







Close up. Kita lobangkan belakang dinding almari supaya soket boleh masuk...





Almari decoy...... anda juga boleh!


11 comments:

Anil Wanina said...

wahh.. kreatif..

Mixed-family in da house.... said...

Hahahahaha .ma0rbeles idea lah kak...I like

Real Life in Malaysia said...

AlhamduLillah dah sampai rumah ye ... selamat berpuasa Kak Tek :)

T said...

AB,

Selamat berpuasa. Gembira la ye puasa dekat Malaysia. Selamat kemas rumah juga.

P.s. saya dulu membesar dekat area seri kembangan, zaman sangat ulu my parents punya rumah (tmn. u), now tengah jalan je.

Yong Is My Name said...

Alloloo KakTek,
udha smapai tanah malaya
mohon ampun Yong tak jumpa jalan mahu ke kantor pos.haahaa
salam ramadhan yang kakakku

ps: mohon email address tnh malaya yea, ini kali confirmed tak hilang ingatan jalan menuju ke kantor pos

ahkakbatik said...

Anil, Dini.. ni idea org bajet ciput.


Thanks Real, selamat berpuasa esok..


T.. tmn u just next to my place.. now no more ulu-ulu tau.. house price dah dabel triple..



Yong, tak balik raya ke? nntilah kaktek nk kirim jubah sekali masuk wit ek..

~jeet~ said...

dah lama tak jenguk blog kak tek..bolehla saya ngan dieya p raya umah kak tek taun ni...hehehe.. tak jemput takpe.. kitorg jemput diri sendiri..walaupon xtau manakah lokasinya... :)

kj said...

I miss u..uwaa..
No tepon meh..
Selamat puasa utk tek sefamily

ahkakbatik said...

jeet... oleh sebah balik dh lebih sebulan sebelum rayo.. uit rayo usd takdok.. tinggai baht jek!



kak june... saya masih guna nombo vonage us.. saja abe gapo bawak balik bayo usd9.90 jek sebulan unlimited. saya dok texas pun takdok rejeki jumpa kak. tapi jgn call tghri canada.. saya beradu.. heh heh.. any call bolayan.

CS said...

AB
Alhamdulillah dah balik Msia dan selamat berpuasa. Tak lupa juga selamat berkemas dgn jayanya. Byeee..kita nak bertempur didapur memasak untuk sahur pulak


P/S: mcm terhidu bau tea towellaah..

nora comel said...

selamat sudaa sampai mesia n ucapan Salam Ramadan buat kaktek sekeluarga...nnt raya leh dtg rumah, tgk dapur yg tgh renovate tu ye ehehe