Saturday, May 7, 2011

cerita hari jumaat malam sabtu..... (tajuk tak umph langsung)

Gusi dah ok.... bengkak tinggal sikit... muka dah comei.... kamera pulak rosak.....

Ada je musibah ...... minta ampunkanlah dosa-dosa ngutuk yg kaktek rancak lakukan di blog korang ...... heee.....

Alkisah masa jamuan family di masjid minggu lepas, ajik masukkan botol air mineral yang tak tertutup rapat dalam beg kamera.... pandaiii......





Maka riwayat olympus 570uz yang hanya setahun setengah ni sudah nyawa-nyawa ikan..... menu dah mengong, gambar kejap video kejap kamera.... kira innalillah lah tu....

Walaubagaimanapun jasa-jasanya yang memang banyak itu akan menjadi kenangan sampai bila-bila.

Pengganti belum fikir kerana baru pecah tabung ayam pergi cuti-cuti amarika bulan lepas dan tabung itik baru masuk seposen, dah dapat bil hospital abang operate appendix tu hari....

pulak.....awatler cepat noo bilnya sampai nih!

Gambar bil takde sebab kamera rosak kannn ..... tapi banyak penyata kaktek dapat dari syarikat insuran. Satu penyata untuk satu doktor yang rawat abang. Ada 3-4 doktor mai jenguk tanya khabar...... 3-4 penyatalah jugak depa hantar.....

Yang paling mahal surgery $3200 dan campur gedebak-gedebuk yang lain total hampir $4000.


Part mak pak patient kena baya.... $570 je.... puh!.... kecut je perut nampak bil sepital.. dan lega nengok belen kena bayar ...hehe.......

Ohya... kaktek tengah bizi sikit nak melelong barang di craiglist (ala-ala mudah.com lah)... kerana perancangan berpindah bakal terlaksana tak lama lagi.....
barang terjual boleh top up bil sepital... tu belum penalti dari leasing apartment sebab breach contract lagi...hadoi...

cau cin cau dulu...

6 comments:

Maya Marisa said...

Kak tek,

Botol kicap masuk skali ka barang lelong? :D

somuffins said...

AB
Jgn lupa framekan wisdom tooth kot boleh juga dijual. Tabung itik perlu diisi penuh dgn kadar segera....kan?

Suka baca stetmen kat para.2, hehe. Apa pun, diharap dapat beli yang baru.

dieya said...

humang aaaiii... mahei nyer bill sepital kat uganda selatan!

nanti pindah dallas jadik cowgirl.. bela lombu.. jimat!

~jeet~ said...

mana yang tak terjual tu hulor-hulor la ke sini... ;)

PatinPasta said...

Kak tek,
Sokong pertanyaan Maya, kicap ada lelong tak? :D

Kamera rosak.. so lepas ni tak de dah la gambo kak Tek pakai boot seksi? :D
* turut bersedih dengan berita kemalangan kamera itu

BaNaNaS! said...

ipad aku pong da pecah kak tek.. sepecah hatiku...