Thursday, November 17, 2011

bagai pungguk windukan wulan?

Rindukan kaktek ka?
sian you all yea....
Sorila....
kaktek pun rinduuuuu... sangat dengan.... err.... dengan.... errr.... roti canai kari ayam mamak.... heh...

Lama kaktek tak update sebab sibuk jadi ulat buku..
tenggelam dalam dunia khayalan sains fiksyen percy jackson...
jadi anak remaja belasan tahun melawan gergasi-gergasi jahanam...
pandai main pedang... lontar lembing... memamah... semua kaktek pandai lah!

Bukunya 5 series.... plus 2 extended series dan 2 lagi series sci-fi lain tapi author yang sama...
Selepas seminggu lebih balun 7 buah buku....
kaktek rasa nak muntah...
2 lagi series dok merangkak-rangkak nak menghabiskan.
Tiap kali nampak tulisan, rasa nak muntah..
sokkabo... bukak blog.... stop kejap.
semua jenis tulisan buat rasa nak muntah.







Dah seminggu lebih stop membaca ..... bil air pun takmau baca.... tengok nombor je.. (??).

layan drama Soffiya sampai habis......
Puas hatilah awek cun tak semestinya bergandingan dengan pakwe hensem....
sekali-sekala dapat org tua walaupun tetap tak puas hati si Azhar Sulaiman tak sepatutnya membawa peranan orang tua sebab dia kurang lebih sebaya kaktek je!!! huwaaaaaaaa!!!!!!

kaya pulak tu!!!.... huwaaaaaaaaaa lagiii!!!!!!

Sekarang menunggu Cinta Elysa walaupun taktau zaman bila nak habis sebab episodnya seminggu sekali.
dan tambahan episod makan-makan setiap minggu tak habis-habis di sini....
ada makan-makan raya Deepavali... makan-makan raya Haji.... makan2 acara sampingan waktu gathering mengagihkan daging korban..... makan-makan meraikan org melayu datang training pilot.......

Borak dengan orang datang dari Msia.... politik dah teruk, nak masuk local U dah susah.. penuh foreigner... barang mahal.... dok je sana terus jangan balik.....

Borak dengan orang di sini.... bestnya dia nak balik..... lepaklah lama sikit lagi....

Makanya kaktek malas nak borak dengan sesapa..

9 comments:

cahya indah said...

wah auntie..banyak betul auntie baca buku. tapi memang kalau dah start satu, selagi tak khatam series tu takdenya nak stop2 kan. tak sabar pulak nak tunggu Breaking Dawn part 1 kat cinema..walaupun tau buku hundred times lagi interesting :)

mama maman said...

Hhhhaaa.. mmg rindu u.. ops.. blog u.. hhhaaa..:)

harnidahussin said...

alahai...ingatkan merajuk...

kaktek..bab barang mahai...mana2 pun mahai gak...

kata minyak mahal..kat mesia mujuq ada subsidi..kurang2 murah lagi dari Turkey..dari Thailand..

ada benda kalau kita tak pi tengok negara org..kita tak reti bersyukur apa yg kita ada kat negara sendiri...

somuffins said...

AB
Nanti balik Msia satu kontena penuh dgn buku aje. Dah boleh dapat PhD kekdahnya.

Dah jgn malas2 lagi.. Sila update secara pukal (backdated entries sepatah kata omputih).

Anonymous said...

alhamdulillah! sedor diri ghopernya. Tiap hari jenguk. Betul ler tu.Kita nunggu bagai punggok rindukan bulan.

Tapi ahkak tercari-cari buku bertajuk "BULAN TIDAK BERPAGAR BINTANG" karya sape entah tak tahu. Penerbit lagi lah tak tahu. Makna "BTBB" ada makna tersirat dan tersurat. Buku zaman keluaran tahun 70an. Sesiapa yang ada bagi le pinjam.

Satu lagi saya sedang cari buku "SAASATUL IBAD" karya Faisal Tehrani. Buku ini LIMITED EDITION.

Ahkak

ahkakbatik said...

Cahya.. set twilight saga tu auntie tunggu keluar paperback... hardcover mahal lorr... pastu cerita ada kawen2 bagai harap2 bila paperback keluar, abg long dah besar sikit nak baca buku pasal kawen nih...hehehee..




yana... kaktek pun lindu... err. kt blog nih.. hihi..




nida... best cemana tempat org, family kita kt sini kan... plus minus semua perkara, takleh lawan ikatan family...
yg kata tmpt org best tu dorang.. kaktek tetap kata roti canai mamak tu best.




CS... kita dulu pi perpustakaan sekolah je kan... balik ni saya ada Phd dlm teens sci-fi....hahahaa..




Ahkak... buku2 yg you cari tu kita takleh baca... sah tak faham. Kita faham bahasa buku ujang je... sriyes!
boleh ler you cek kt mphonline kot2 depa simpan lagi....

PatinPasta said...

Kak Tek,
Hambooooooi.. saya pon rinduuuuuuuuuu... dengan roti canai kari ayam mamak! Ahaks!

Sepi selama ni sebab jadi ulat ye? *tabek!* Hmm Percy Jackson, macam pernah ku dengo nama tu. Bukan ada movie ke?

* psstt.. nantek gambo! :D

ahkakbatik said...

Aida.... kaktek pun rindu tempe goreng kak limah gerai depan mcdonel.

yelah.. habis baca Percy Jackson baru kaktek tau movienya dah keluar... boleh tengok kt youtbe lagi.
tapi seriyus ceritanya jauh tak best banding novel.

psstt gambo nantek tu sifu yg utang petai dr spain tu ajor.

Maya Marisa said...

oohhh patut ler senyap sunyi jer. busy reading rupanyer.

p/: mills & boons, jackie collins tak baca ka? hehehehe