Monday, October 24, 2011

Fort Worth Alliance Airshow..... whatever....

Terpaksa pergi.
Tahun lepas baru naik... 22 jam.
Tak puas nak tengok lagi? haish.

Abe Gapo aircraft die hard fan.
Dulu berangan nak jadi pilot.... uh... kalau tak, this blog own by bini pilot ......
eh.. sekarang bini pilot jugak... pilot kereta pun iya.. gardener pun iya.. mekanik beskal anak pun iya....



Thunderbird airshow.......







Asap keluar dari lori yang di attach to 6000 horse power enjin kapalterbang...(beriya laki aku explain..)
6000 hp? emmm... ok..... (like i care)
Takleh digest... yang tahu air cond 1hp harga bawah RM seribu bleh dapat di kedai elektronik Ah Beng depan rumah.











Ehem... ehem.... apesai omputih ni naik beskal pun nampak macho..... haish.







Tunggu budak2 beratur nak tengok kokpit.
Alahai... kalau kat kokpit tu ada kerusi spa.. siap pameran henbeg, kasut, mekap.... ibu ulang-ulang beratur.






Muka abang je dapat snap... yang lain tak nampak, pendek.
Tapi abang tak boleh jadi pilot sebab dia cepat muntah.
Roller coaster, muntah. Jalan raya berbelit, muntah. Baca buku dlam kereta, muntah.
Imagine bila bini pregnant nanti...





ATM machine di tengah hanger.


10 comments:

PatinPasta said...

Kak Tek,
Awat sejak dua menjak ni dok guna perkataan muntah ja. Kak Tek jangan buat and simpan surprise tau, okojot kitorang nanti. Hehehe!

Diorang tak jamu apa2 ka lepas tengok kokpit tu? Nasi lemak ka.. tarak?

harnidahussin said...

ehh..bukan kak tek teringin jadi stewardess ka? awat nak test masa masuk cockpit tu...kot2 depa amek keja terus...hahaha

somuffins said...

AB
Gene kita tak samaaaaa kan? Awat abang n me got some kind of kesamaan? Kita kongsi semua fakta yg menyebabkan muntah.

Dah tua2 nih, somehow tau untuk mengelakkan rasa tak syok tu.

cahya indah said...

auntie, kelakar la pasal muntah2 tu..hehe. tapi Cahya pun selalu muntah gak kalau jalan berbelit2..dah lama pulak tak try tengok dah okay ke belum penyakit muntah tu.

ATM kat tengah hanger tu nak suruh orang beli jet sebijik ke? hehe..

ahkakbatik said...

Aida... apa yg tokojot? kaktek sihat lagi taw lom monopos...ahaks.



Nida.. stewardess kat asia boleh ler..stewardess sini specs nya kena tua, muka garang dan shape totally out. Lemah lembut macam kaktek kena sergah kang nangeh...




CS...haha.. gene abg tu mai dari saya ler.... alasan takleh buat keje rumah time malas... konon nak muntah je...... baguskan gene kita?



Cahya, sama lah kita.. kalau takde yg senang muntah, semua nak jadi pilot nanti... saper nak duduk kt belakang? kannn.....
duit ATM tu habis dpt beli screw tayar jet je yang..

wahida said...

hehehe..klaka la tuan tanah ni...dtg dari blog cahya indah...


salam kenal. tapi tak boleh nak follow lak..kenapa ek?

~jeet~ said...

kak tek, abe gapo x beli sebijik ke? senang sikit ulang alik beli kicap kat tesco ke...jenjalan alamnda ke...hehehe..

Maya Marisa said...

sokong cakap jeet! apa kato, kak tek suruh abe gapo beli 2-3 biji. first plane for importing kicap, 2nd for kak tek nak jenjalan (and angkut we all skali..hehehe), 3rd kak tek rent it out - charge rega cekik darah tau...tapi utk kita org, kak tek kena bagi spesel discount..amacam? wokeh tak idea bernas maya nie????
no worries, the advice is foc...muahahhahhaaaaaa

PatinPasta said...

Tuan rumah beraya dengan kapal terbang ke?

Selamat hari raya Aidil Adha buat Kak Tek sekeluarga. Ada laksa lagi ke raya ni? :)

somuffins said...

Tuan rumah ooooh tuan rumah...

Bizi bawak jet ke? hehehe...