Tuesday, October 18, 2011

kemping....lambat apdet.. baru habis basuh tikar...

allu.........  2 minggu kaktek tak update ...
rasa rilex sangat.....
takyah pening kepala cari idea....
korang pun bukannya tertunggu-tunggu kan...

memandangkan kotak chatbox dah keluar entah kemenda-menda....
dan sebelum keluar iklan ubat kuat .. baik kaktek mai aktif balik.... heh...

gambar camping yang dah diperam 2 minggu dalam c drive...
sebab sibuk basuh khemah, sleeping bag, grill satay, tikar mengkuang, baju-baju...
hergghh.... seronoknya 2 hari, yg teruk membasuhnya kaktek sorang..seminggu!


rombongan omputih dibelakang tu tengah jungle tracking...
we all tengah brekfes..






cik mat first time keluar rumah selepas potty train.... jenuh merengek nak wee-wee tengah hutan..





depa pun nak pi jungle tracking....
derh.. kaktek ingat dok lepak2 kat kawasan khemah je... kasut bebudak pun tak bawak!





huh! masuk utan pakai ray-ban??!!





don't play-play..... dah nama melayu.. walaupun dalam hutan, jangankan satay, mesen kisar ABC pun ada!





solat jangan tinggal....




sukaneka.... anjuran pengerusi sukan.... siapakah dia?
kaktek!!!.... caya jgn tak caya....
tu pasal part makan, anak kaktek semua dapat masuk bahagian.... ekeke...





sempat sambut birthday Syasya yang ke 8...





gossip bebudak pompuan...
cik mat kemaruk posing power rangers tiap kali tangkap gambar..





malam ke 2.. hujan!!...






LOMPAT!!

11 comments:

al-lavendari said...

seronok saya tengok gambar2 tu terutamanya gambar solat berjemaah tu .. menyentuh hati saya.

sekarang musim apa ?

harnidahussin said...

kak tek,
mandi, kenc, berry kat ner? ada toilet awam ke?

somuffins said...

AB
Kita rindu tapi malaslah nak bitau; awak tu tak rindu kat kitorang ke???

Tak aci cik Mat pegang tali masa nak gigit donat. Apa pun diharap dia dpt consolation prize, hehe.. (dah emaknya pengerusi sukan, kaaan?)

~jeet~ said...

sapa kata xda yang tunggu? tiap2 hari dok jgk bila kak tek nak hapdet..hehehe..

*kembang la teww..... ;p

ahkakbatik said...

pokcik.. baru 3 minggu masuk fall. komuniti ni solat jemaah untuk semua waktu... saya pun insaf ni.... dan harap2 bukan 'insap 5 minit'...:)



aisey Nida... tu lah yg kaktek nk tangkap gambar sgt.. tapi time nak tabur biji berry mana hengat bawak kamera dah..
toilet 150 mtrs je dan bersih macam kt hiway PLUS... takde tukang cuci tapi yg guna semua jenis brtamadun..



CS.. cs apa? rindu kat saya.... kihkih... suker ada owang rindu kannn....
semua dpat hadiah yg sama..(sebab tau anak saya mesti kalah pertandingan..ekeke...)



jeet.. tu kata-kata yg kaktek tunggu... hikhik...gelak gedik.

mama maman said...

seronok jika sesekali buat aktiviti luar kebiasaan.. tp pastu sure ada yg demam.. (ai la selalunya.. hhiiii)

cahya indah said...

auntie..sapa kata takde orang tertunggu2 auntie? Cahya tunggu tau. Asyik tanya bila la auntie nak update ni..hehe.

Best tengok auntie pegi camping ramai2 tu, lagi2 part makan..tu yang paling best :) part yang nak membasuh segala benda lepas camping memang la kan. Cahya tiap2 kali camping mesti rasa macam bestnya kalau beli yang disposable je. buang lepas camping tu, tak payah nak membasuh dengan pasir semua.

Madam Sooyaree said...

Ewah best nye pergi camping... lagi best kami yang nak balik Malaysia minggu depan ni. Oppss!!! :P Nak kirim ape2 tak kak? Jangan kirim Anuar Zain udah le, jenuh nak membayar tiket kang

PatinPasta said...

Uiks.. sudah tere main blur-blur background dalam gambo ye. Cayalah!

Seronok benor camping yek? ABC pon ada? Cendol pulut ada gak ka?

Anonymous said...

Kak Tekkkkkkk...hari2 saya mengecek blog akak tp waduhh,sgt lama xdak hapdet (rasa mcm stalker celebrity holiwud plak hehe). Len kali camping dlm umah,depan tibi je xpyh cuci2 bagai :P

-Cik Anon betoi x tipu

ahkakbatik said...

mama yana...
betui..lebih2 kat sini takde sedara mara... ni jelah entertainment yg ada...



cahya tunggu auntie? caaayang kat auntie ek..hehehee...
bebudak ni balik camping terus tanya bila next camping..yelah, bukan depa yg basuh piyuk kannn...



eleh Nurul.. best ke balik msia? takleh pakai lerr... kalau tak leh bawak anuar jeng... yg muda sikit pun boleh gak.... hamaza pun kaktek suker... kihkihkih...(gelak pasan muda)



aida... takat blur tu letak tang close up... tapi masih tak puas ati banding gambar blog aida... ko ada mandrem2 ke apa blog tu? chaiss!



cik anon betui tarak tipu... haaa kalo aunti tak hapdet pun ko mai je lah... kelik kaunter auntie ek.... muah muahhh...