Monday, October 3, 2011

oob jugak...

ramai yang oob.. kaktek nak oob jugak....
oob tu aper?
out of bed kot....

shortform-shortform remaja ni kena catch up jugak.. 
almaklum practise nak skodeng fb anak-anak nanti...

jumaat hujung minggu ni lepas waktu sekolah kaktek pi camping 2 malam...

camping!!!????






korang terkejut? 
kaktek pun terkejut....

last camping dulu masa anak dara...

ini aktiviti 10 family melayu di sini... 
oleh sebab depa dah camping february lepas, bergabung dengan family indo.
kali ni buat untuk family melayu je...

kaktek baru first time join... 
february lepas kan masih di north carolina....melangok takde kawan...
sampai sini.. ha kau...... balik jadi anak dara pulak... aktiviti macam anak dara dulu ler.. 
bukan kaktek bertukar jadi anak dara... hehehee..

khemah wal-mart je..... balik Msia nanti hangkutttt.....payah nak jumpa di Msia.
pacak kat tepi rumah..... pastu pasag ubat nyamuk.. pastu terbakar.... haahaa...







saiz khemah sini memang best... tinggi 6 kaki!!
sarung high heel pun masih boleh berdiri....
muat tidur 8 orang katanya..... 8 orang tu tidur terkujur jelah....
bebudak ni tertonggeng, terlangkup, tendang, terajang bagai style tidurya...





we all testing dulu sabtu lepas... kot-kot ada yang rosak masih sempat dipulangkan...
malamnya testing tidur sekali....
tapi oleh sebab suhu malam turun 10C, pukul 3 pagi semua lari masuk dalam rumah....

hujung minggu ni suhu malam cuma 17C... ok tu kot.... cuma weather forecast scattered t-storm pulak....
maknanya hujan lari-lari, kemungkinan angin kuat....
haaa... tunggu lah next week kaktek cerita apa jadi dengan khemah-khemah kt situ....

12 comments:

JaJa'Z said...

hehhe..term oob ni jaja copy dr dieya..jaja oob dah last week..pastu kak tek lak..hehehhe

sakan nya nak camping..nanti tengah2 malam time camping jgn lari masuk khemah orang lain plak tau kak tek..hehhe

ahkakbatik said...

hahaha.. hamboi Jaja.... panjang akai hang ek... kaktek tak terfikir nak lari masuk khemah orang!!!

dieya said...

heppp.. apa copy2 tak bayar royalti nih???
eh.. ada adik teruna yek.. ok2 kaktek adalah dimahapkannn

takyah sesusah wat kemah.. dieya yakin binatang buas dah mmg takut ngan kaktek..

Anonymous said...

Ingatkan putra bongsu kita je pasang khemah depan rumah diatas padang sekangkang tikus tu. Ghopenya orang duduk di Plano, Texas pun sama.

Masak mende kat camping area tu. Ada ke kambing panggang + nasi beriani? Kalo setakat marshmallow tu tak yah citer le. Itu orang USA. Nak makan orang Melayu duduk USA je.

Ahkak

harnidahussin said...

saya ada sleeping bag..nak pinjam? muahahahaha..

cahya indah said...

auntie..bestnya nak gi camping. last time cahya camping 7 years ago kot

somuffins said...

AB
Gi camping tu haruslah bawak baju tidor yg sopan. Takleh pakai kaftan unless pakai suar ketat kat dalamnya. Bahaya pada binatang buas kot depa terjengok dalam kemah nanti :-)

razzlina said...

oob tatau...BOOB tau lerrrrrrrr, biarpun flatscreen cuma ngeh ngeh *gelak gatei*

Maya Marisa said...

Mcm pegi camping kat kem bina semangat pulak yea kak tek. Err kak tek, kalau memalam perut memulas, cemana???
Pastu kan bila time camping terjumpa edward cullen kirim salam tau...hahaha

My Biz said...

muhahahaha....malam nanti kat sana dgrlah angin kuat ..rase cam nak tercabut khemah hahahahahh

PatinPasta said...

Kak Tek,
Orang Mesia pakai high heel buleh la diri dalam khemah. Mau org sana pakai high heel, nampak bentuk kepala kat atap khemah :D

* org sini kenit2 belaka, macam orang kita.

ahkakbatik said...

member kaktek nak sgt mai sini... dia kata kalau dia mai sini, dia nampak kecik... kat msia manjang XL...
ekk.... member kaktek tu kt msia yea..bukan kt huelva...ekeke...