Saturday, October 22, 2011

tag dari Jeet

kaktek balas utang adik Jeet yng comei...


3 cita-cita yang tak kesampaian disebabkan kekangan eko-no-money...




yang PERTAMA!!








Food Taster..


sebab kaktek tak suka masak dan tukang makan tak perlu masak..... indahnya donia...




yang KEDUA!!








Tokey Nursery..


sebab upah dan harga landskap yang cekik darah.
Kalau dah jadi tokeh nursery, boleh tukar landskap rumah tiap minggu... FREE!
dan kita boleh cekik darah orang lain pulak.




yang KETIGA!!!








Multitasker


kejap nak keje ofis.. kejap nak try jadi stewardess (hek!)... kejap nak nganggur .... kejap nak melancong.... kejap nak bukak kedai beskal...




Cekian.

11 comments:

:cahya schatz: said...

hik..hik..hik..
bila dah pegang status 'mak'... otomatik dah jd multitasker kak tek oooo...

cahya indah said...

I understand your feeling auntie, tang yang third one tu..sekejap nak jadi ni, jap lagi nak jadi lain pulak..hehe

dieya said...

yang pertama - tester jek ke kaktek? patut ler maintain slim walau anak mpatblas (sila kembangkan lubang idung)

yang kedua - tanah kat texas banyak kan.. apa lagi, ajak makcik debra bercucuk tanam

yang ketiga - nnt ada opening stewardess sila laa apply yek.. kalau bleh multitask jadik mekanik, tukang angkat beg, tukang kosongkan tangki toilet.. lagik baguih

Anonymous said...

Saya komen yg ke3 je lah. bukan ke skrg ni sudah multi tasker, dari friend to Abg Ghapo >isteri>ibu>
house manager> chef>drebar>cleaner
aka tukang sapu > guru agama>friend to your children> last of all ialah pengirau duit.

Hebat kak tek nih.

Dan perlu diingatkan multi tasker sehingga akhir hayat. Therefore, be careful what you wish for. hohoho

Be happy hahaha


Ahkak

Anonymous said...

*pengirai duit

ahkak

somuffins said...

AB
I masih kepam the same tag diterima dari cik Pah Maya... Tengok you buat mcm senang aje...and I'm impressed!

i kopipes you punya, boleh? Heheh..

Anonymous said...

CS

tak best ahh kopipes. Kita nak ori punya.

Ahkak

ahkakbatik said...

Liza... tang jahit baju memang kaktek surrender.. kang terer kang ko takleh cari makan pulak...




cahya.. tulah... berangan nak jadi pelakon pun ada...hahahahaa.... layak jadi mokcik kg je la...



dieya.. pasaipa tang stewerdess to ko macam perli kaktek jek!!
uniform kebaya saiz S tapi shape dah lari sikit ado dalam stok tak?



CS.. masaklah org dah zaman kita nak fikir detail sangat... keja tu kang gaji berapa.. nak bayar rumah cemana..ada masa nak siram pokok bunga tak.. anak nak balik nak masak apa.... rumitlah jadinya!




Ahkak.... semua orang multitasker dah.... tapi ado tak lepas jadi stewardess boleh sambung keje kt kedai beskal? ngeh.

harnidahussin said...

kak tek...hebatnya cita2 (hiks)..

awat x tulih nak jadi or kayo jer..konpem ada tukang masak..ada gardener..
multitasker tu bila2 leh jadi ;)

PatinPasta said...

Kak Tek,
#3 yang tak tahan tu. Tapi jadi multitasker udah le.. jangan la sampai bertangan enam yek :D

ahkakbatik said...

Nida.. ni cerita dah kayo le.... sambil buat koje. sambil sarung cincin daimen 24 jota dollar di jari manis ku...ehek.




Aida..haha... takdok gambo yg cun lagi...