Tuesday, November 29, 2011

shopping gila... jumaat itam..

Hari ni 1st day bebudak start sekolah setelah seminggu bercuti.
Thanksgiving day...(hari kesyukuranlah).. bersambung dengan Black Friday.
Black Friday traditonally permulaan Christmas shopping season.

Kebanyakkan store bermula jam 12 tengahmalam.

First time kaktek betul2 faham maknanya black friday... tahun lepas tak tahu apa sebab bukan jenis shopping punya orang.  Baju 10 tahun lepas pun boleh pakai... kerja pun idak.... ulang-ulang jelah pakaian yang sama kan.... konon tak shopping boleh jadi kaya.... tapi emm.. tak kaya-kaya pun.

Anak2 kaktek pun tak pandai mintak baju baru... pakai sampai lusuh sampai mak bapak segan member2 tengok anak ulang2 sarung baju yang sama...heh.

Jam 5 petang dah ramai campers luar store menunggu kedai buka jam 12 malam!!



image from google

Suhu bawah 10C!!!... serius tak tipu!!

We all tak join.  Tak sanggup menyakitkan badan semata-mata nak beli x-box jimat $100.  Kebanyakkan barang jualan rebutan adalah barang electronic manakala pinggan mangkuk lebih banyak discount di web online. Maka.... kaktek melangok depan laptop je.  Nombor kredit kad 12 digit pun dah hafal.


comScore said $816million on online sales untuk Black Friday 2011, peningkatan 24% dari tahun lepas.
Wah... bangga kaktek menjadi sebahagian tak sampai 0.0000005% dari pembelanjaan tak berpekdah itu...







Kaktek wish Jusco member sale boleh di buat online juga nanti.

11 comments:

harnidahussin said...

ooo...tu ka Black Friday....chek ingat sebab hantu keluaq ka malam tu....

mama maman said...

hari utk shopping eks.. tau la sana semua org byk duit.. kih..kih...

kita takde la nak shopping2 pun psl kureng ongkosnya..:)

selamat tahun baru utk ahkakbatik jugak...

razzlina said...

ooooooooooooo black Friday namanya....ellehhhhh...aku suping dari Black Maria lagi kellessssssss kehkehkeh...*mode dengki tak habih2*

T said...

jumaat hitam tahun ni memang gila. I tak join pun. Dulu pukul 5 pagi baru kedai start sale, sebab tu ada orang camping luar kedai lepas thanksgiving dinner. Each year makin awal, now midnight is the standard. Tapi this year Target & Walmart start pukul 10 malam, I just think it's too much. Dengan pepper spray shoppers lain lagi sebab nak X-box punya pasal. I guess desperate times call for desperate measures, huh?

Madam Sooyaree said...

Hapal no kredit kad? Baguss... :D

Online shopping la best, tak yah nak bersiap. Sejuk camni, mandi pun malas, haha

Maya Marisa said...

Kak tek ada beli apaX2 tak utk maya????

BaNaNaS! said...

bior betiks...ingatkan kat mesia jer org suka soping murah2 neh...

HN said...

Weihh jgn nk klentong!! takkan ko pakai baju dah sploh taun, ko pikul seme baju drp kl tu kerr

Confirm nak promote masih selim macam sploh taun lepas

ahkakbatik said...

nida... tu hantu2 tgh shopping la tu...



mamayana... takde duit tu pasai tunggu sale yang.... setaun sanggup tak shopping nih!...haha..



daimen, ko dpat naik black maria rime bulan poser ker? lekali gitau awal2.. aku nak gak!




T... hahaha.. heard bout that too... dah namanya shopping madness... mad people jelah yg join semua tu...
but seriously, online sale pun berbaloi... buat apa nak susahkan diri.




Nurul.. last syasya mandi pun kaktek tak ingat...hahahaa... (kita cerita pasal anak je lah yea... mak tak mandi takyah citerla..)



maya... kaktek dah kumpul brochure untuk maya...



odah... org sini semekin gak macam aku... lagak je lebih...errr.. macam aku gak...


HN dri kedah!!! awat macam ku kenal org kedah ni!!

HN said...

Weihh..haku nya profile dari kedah ka?

Caissss ..... Sapa yg pepandai tuko

Mmg hang kenai pon, but definitely not from kedah kayyy

razzlina said...

eyyyyy achi....kat mesia nih kalu bulan posa depa hangkut naik van jenazah la, bukan Black Maria hokkayyyy...naik Black M cuma utk high profile case cam ai, cthnya kalu uols nak sewa kondo ai yg rentalnya CUMA RM70K sebulan shajork, OK...

sekian, harap maklong