Thursday, December 5, 2013

Jom amalkan Solat Dhuha

Tak ambil masa yang lama.  2 rakaat saja.... 5 minit.
 blogwalking pun ambil masa yang lebih lama.





Solat Sunat Dhuha dianggap sebagai rasa terima kasih seseorang hamba kepada Allah SWT atas segala berkah hidup yang diberikan-Nya.
Rasulullah SAW tidak pernah meninggalkan solat ini tanpa keuzuran dan umat Islam amat dituntut melakukannya. Abu Hurairah pernah berkata: “Rasulullah SAW berwasiat kepadaku tiga perkara agar jangan ditinggalkan puasa tiga hari tiap bulan, dua raka’at Dhuha dan Witir sebelum tidur.”






hasil carian google

12 comments:

hainom OKje said...

Amboi kooooo....
Sejak berkawan dengan Cik Ta...... berdakwah nampak haha......
Weyh buang le word verification tu....

ahkakbatik said...

tiap jemahat si fathy dok ingatkan... org dah ingatkan taknak buat kang takde saper ingatkan... haa nak jadi aper aku.. :)

Shamsiah Abdul Rahman said...

Button LIKE sini takde ke?
Mekasih Kak Tek.. nak buat bukan lama mana pun..
Mak Sham selalu je ingatkan.. tiap2 ari..
Ada masa kalau pun dia dok tegur org lain.. tapi satu rumah boleh tumpang dengar (so harap maklum je la kan)

Yong Is My Name said...

kakTek ku kembali dengan Nur yang bercahaya..

setuju kakTek..
Rahsia Dhuha yang tersembunyi adalah begitu besar sekali, sekiranya kita mengingatiNya

ps; ishhh lecehlah word verification nie.. dia dulu suh kita buang.;p

dieya said...

kaktek soda kembaliiii!!!

huih byk nyer citer coti2 mesia tu.. jenuh khatam sesatu.

ok nak sambung komen pat lain babai!

rezeki said...

Salam

alhamdulillah
sebagai pelengkap waktu pagi, boleh iringi dulu dengan solat sunat israk 2 rakaat lebih kurang 10 minit lepas matahari terbit

mama maman aka yana said...

ahkak... miss u.. :-)

Qider said...

ala kak,lamanya tak hapdet belog..abis khatam dah ni..

batik tenun said...

http://usahausaha.com/batiktenun/

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

leo said...

infonya sangat menarik gan,,
mantap,,,

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)