Tuesday, December 3, 2013

I em bekkk...

Assalamualaikum warahmatullai wabarakatuh !

5 bulan kaktek tak updet.  Serabut tau... serabut.
Bulan pertama memang tak jadi orang dengan renobet dapo time poser, stress tiap kali driving, 2-3 kali masuk lorong salah... US nya kan left hand drive.  Balik Msia lesen dah expired setahun lebih takyah ambik test balik.. bayo je kat pos ofis untuk renewal....  Kalau di US dah kena ambik semua test balik. Best kan dok Malaysia.
Serabut dengan hal-hal sekolah. Anak2 merengek ajak balik Texas.

Bulan ke 2 kak tek sorang je tak jadi orang sebab kontena baru sampai maka sibuklah dengan urusan jual barang, kira duit.. jual barang, kira duit... ngeh.



Bulan ke 3 barang dah abeh juai, abe gapo tak dapat keje kt Malaysia tapi kt beijing.... gaji lom masuk so keje kaktek kira duit belen... nangeh... kira duit belen.. nangeh..

Cari tutor Bm tuk bebudak takde yg available sebab dah dekat sangat dengan upsr.  So belasah jelah.... ibu pun tak larat nak ajar.  syllabus science banyak nak catch up.... bm.. peribahasa, simpulan bahasa, tatabahasa dah tak larat nak kejar.


Bulan ke 4.... err... buat apa yea.... dah syok-syok rilek tak updet.. teruih ler lupa nk updet.

Bulan ke 5... siap makan angin pi obesi.  .... langkawi...haha.

Result upsr Ajik yg lepas.



Ok kasik chan kaktek warm up dulu ekk.....  semua urat2 saraf dah slow lama sangat cuti.

6 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Welcome back Kak Tek.

~Mami Little Hero~ said...

Yeay! Kak Tek dah menjawab seruan serulingkuuu! Welkam bek kak tek. Jangan duk nangeh noooo...

nor laila said...

selamat beraksi semula di alam blogger ye.....

~jeet~ said...

welcome back kak tek!! takpe..ajik tu nanti masuk sek men kejap je pick BM nye..

p/s: nak kawin sok org tak tanya UPSR BM dulu dapat apa..hehehehe..

Mummydearie said...

Oh, begitu rupanya! Baru balik dari obersi. Terroristlah kak tek dok obersi tapi tulis melayu tak lupa gitu. Apa-apa pun, welcome back! Tetiba nak korek entri lelama. Macam best aje nak layan sambil ngilai sorang2.

dieya said...

pentaksiran kerja amali dpt pangkat 1? hebat! errr.. sabjek apekebenda kah itu?