Tuesday, May 11, 2010

cik anon's comment is no longer welcome

iyer... aku dah disable komentar dari mana-mana cik anon... sebabnya... aku founder, moderator dan admin untuk blog ni...
walaupun buat tatapan umum... sesiapa boleh baca... sesiapa boleh komen tapi kalau komen yang aku rasa intimidate untuk aku baca, aku boleh delete sesuka hati perut.

Sudah aku nyatakan banyak kali... kalau meluat dengan cerita aku.... benci dengan aku... tak payah susah payah naikkan konter blog ini.... pi baca blog lain. Kurang lebih kalau menyampah dengan sorang jiran, pergilah rumah jiran lain...

Dah dua kali cik anon ni menyampuk tatkala aku berkomunikasi dengan jiran-jiran aku. Jiran bolognese aku punya cara tersendiri nak mengutuk... masing-masing kenal isi perut masing-masing..... tak rasa intimidate.

Tapi bila cik anon aka hantu menyampuk dengan tiada rasa berani nak pilih option name/url supaya dia boleh tulis nama sendiri atau at least letak initial at the end of her comment supaya aku tahu siapa yang mengomen... aku rasa very intimidating!

Tujuan aku enable dulu nak bagi peluang berkomunikasi pada kawan-kawan yang tak punya blogger account.

Kalau di forum orang gelakkan aku selepas jadi tipah tertipu... aku tak kisah sebab aku joker... kalau kutuk aku walaupun yg menipu bukan aku.... aku tak kisah sebab aku rock... tapi ingat!!
Joker aku.... rock aku... dalam hati ada taman.....
ada bunga raya.... ada bunya ros... bunga orkid.... yang paling banyak daun semalu...

Aku juga punya rasa kecik ati, kecewa sebab aku manusia biasa. Iyer aku masih rasa kecewa jadi tipah walaupun aku tak luahkan sepenuhnya....
Walaubagaimanapun peristiwa itu tidak mengubah pendirian aku pada kawan-kawan yang aku kenali di forum. Aku masih mempercayai setiap cerita mereka walaupun aku jadi tipah 1000 kali...

Sekian, cetusan rasa hari ni dengan perasaan yang very intimidating....

16 comments:

BaNaNaS! said...

hoh..kat sini pong ada antu anon?..anon nih mcm kutu gak eik berjangkit-jangkit..kalu ahkakbatik tak baper tau pasai kutu nantikan entry blog bananas pasai kutusss..

err buat promotion blog kat sini buleh kan kan kan..

Bloom said...

cian... kak tek.. bye bye.. huhuhu!!!

ahkakbatik said...

ha-ah cian kak tek kan bloom kannn.....

eh pisang.. anon tu cakap aku suka ungkit..suka nyindir... meh aku cakap ko nih nak pomot free jek...cemana aku nak lawan redmami!

razzlina said...

aku jeles bercampur mosykil aaarrrr....apsal kat blog ko jer ada anon....apsal blog aku tarak ???? adakah ini adalah satu penanda aras bahwa blog ko sangat glemer ala mamimerah sehinggakan ada yang terpaksa meng-anon-kan diri untuk berbicara dengan ko ????????????

aku dilanda kejelesan melampau...
aihetyu batik....sob sob

ahkakbatik said...

itulah penanda aras org yg glemer... ko lom sampai tahap dewa glemer aku lagi.... konter naik macam escargot...

aku rasa si anon tu tak lain tak bukan si mamimerah tu jeles aku bakal mencantas keglemeran dia...emmm....

BaNaNaS! said...

bukan mamimerah tp mamakmarah daaaaaaa

farhim said...

elloooooooo...awat susah nak komen kat blog ko nihhh...duk klik kat bawah ni guna cara yg biasa aku pakai letak sf x leh guna dah... baca citer di atas pung terasa bahangnya..

wat heppen? cemana nak sign up/regester nama?

farhim said...

farhim=serifajar daaa

ahkakbatik said...

aku gertak je....ala-ala mamimerah pun kengkadang gertak gak...saja carik glemer...hahaha..

aku dah on balik anon ngan name/url punya privilege bagi komen kt blog aku...

Anonymous said...

o.. gertak jek yek? tenkiuuu... so muchhh. me.. anonloveall.

anzulent said...

woooo da abeh majuk eik,,, baguih baguih... beser arrr salah pahang tambah tambah taman ati batiks tengah kekeringan windukan abg pelikat..huahuahua

ahkakbatik said...

standard arr... time pms memang sumer taman orang aku c4... aku okey..aku okey...korang okey? heh heh...

sf said...

wah sonoknya aku tak payah terkial2 dah nak kelik mana satu sobab name/url dah ada balik..ohh masa aku susah payah kelik tuuu musti konter nombor naikkk ekkkk....hehe

ahkakbatik said...

tektik weih....tektik...

Starbio plus said...

membaca blog ini sangat bagus bagus info nya

baju batik said...

mantap