Friday, November 12, 2010

Acai Berry - miracle weight loss

3 hari 3 malam kaktek tak boleh tidur mengenangkan cerita acai berry yang kaktek terjumpa masa jobless tak tahu nak baca apa....
Dalam 3 hari 3 malam tu, jobless nya 2.5 hari dan 3 malam... haha... time lain sibuk ambik hantar anak dan masak cincai-cincai...

Kaktek idakle sibuk nak kurangkan berat.... saja suka baca benda pelik-pelik macam tak lojik ni..... takyah diet, takyah exercise tetiba boleh slim....

Katanya selera makan yang turun dan energy level naik...... heeekkkk... kaktek belajar kat sekolah pondok dulu, 2 menda alah tu kan berkadar terus....





Godek-godek lagi di internet semua kata no side effect sebab datang dari buah pokok palm dari hutan Amazon.... di South America..




Maka banyaklah webiste di sini yang ofer free trial.

Kaktek nak cerita ni kalau kat mesia banyak scam MLM... kat sini banyak le scam free trial ni.... kat TV pun banyak iklan macam-macam ubat dan macam-macam mesen nak kurus.

Website di sini selalu ofer free trial @ bayo shipping je 2-3 hengget dan dapat sebotol FREE yang regenya dalam $60-90 dollar... dan ada term kecik kat bawak sekali menggunakan font paling kecik yang ujud dalam kategori tulisan windows ni kata, kalau tak call back within 1-2 weeks, depa charge full amount kat kedit kad......
Selalu nya kalau nak kensel balik order, berkulat le tinga korang melekat kat tepon tu sebab call manjang takde orang angkat.....

Errr abg gapo dah kena... memandai pi letak order untuk dapatkan statement credit score...sedangkan dia sendiri tak pakai kedit kad sini, sibuk nak subscribe entah apa-apa.... tapi nasib baik dapat gak call.... 3 jam lah bergayut lepas di tolak ke line lain...di tolak balik ke line lain....

Walaubagaimanapun.... balik ke kisah acai berry ni... yang kaktek tahu khasiat tu sepatutnya di consumed in whole foods macam buah, sayur dan kalau dah masuk kilang ni sah depa mix dengan chemical lain nak bagi effect lebih umph.


Dan kalau betul testimonial cakap boleh hilang 25lb (11kg) dalamasa sebulan..... uuu walaweh..... jangankan Kate Moss, skeleton pun nangeh nengok body kaktek..... hu hu huuuu...

10 comments:

T said...

dekat mana ada orang, dekat situ ada scam/MLM. Setengah orang, bila dah kena, terus akan jadi lebih peka & critical the next time. Tapi ada juga sesetengah orang, memang fall into this scheme everytime. My family 2 orang macam tu. My dad (melayu) dengan my MIL (omputih); memang tak kira bangsa. I dah tengok macam-macam vitamin & supplement yang supposedly boleh jadikan anda kurus to boleh cure kan cancer. I selalu ternganga when people trying to promote these stuff; I'm easily amuse:-) hehehe. tapi kalau kena batang hidung sendiri, sayu.

side note: acai berry ni popular dekat Brazil, diaorang minum macam minum orange juice jer. Orang Brazil banyak yang kurus. Based on this, boleh la dia cakap acai berry jadikan orang kurus, when in fact, diaorang tak makan banyak to begin with, and a lot live under poverty. And unlike US, where junk and processed food are the food source of the poor; in the rest of world it's pretty impossible to be fat when you live in poverty.

batik said...

Exactly T... di indonesia pun macam tu.. bila cewek indon semua makan jamu, org kita pun kelam-kabut borong jamu.. telan 1 tong pun lagu tu jugak saiz badan..

nasihat doktor paling simple...
just go for natural calorie-free water...

tapi air kosong takde harga...tak glemer... tak best la kannn.....

psst.. abg long kaktek apa jenis MLM dia tak join.. yg jadi mangsa kena beli barang dia....kaktek ler...huhu...

Bloom said...

bloom rasalh.. hari2 telan berry nie.. boleh tukar kaler lidah kita..hehehehe!!!!!

T said...

actually air paip pun ada scam. pergi kedai dia charge mahal macam apa. lagi satu, scam air zam-zam. ramai orang tak tau saudi government tak kasi orang jual beli air zam-zam. ada kes scam air zam-zam sampai orang jadi sakit sebab kandungan arsenic tinggi. terukkan manusia macam ni. so, moral of the story, "if something is too good to be true, it is!"

Anonymous said...

heh heh bek ko cakap terus terang la.......ai rasa kak tek dah gomok tahap obesiti bila dah duk kat US...itu pasal la sibuk nak riki2 pasal weight loss kan ???? keh keh


yang benar,
bekas jiranmu merangkap presiden baru persatuan penduduk taman beverjalil hills, usa/maleh nk login

Aida Rezuan said...

Kak Tek,
Kalo saya minum jus acai berry and tak turun 11kg dalam sebulan, saya saman Kak Tek, buleh?
* sopan tuh, siap tanya dulu sebelum saman.

Maya Marisa said...

Kak Tek,
apa kata kak tek beli acai berry tu, pastu kasi maya try? ok tak proposal tu? ish, susah nak carik volunteer cam saya nie kak tek...

BaNaNaS! said...

haaaa betui betui..ai selaku bendahari persatuan penduduk beverjalil hills (penang branch) pong rasa kak tek mengalami obersiti yg kronik...

puan lina said...

salam.. setahu makcik la kak Tek ni cekeding jer.. tp watpe la cbok2 nk kuruihkan body yg da sememangnye keding tuu... lain la cam makcik nih..
ke skrang ni kaktek da dlm proses pengembangan sjak dok kt us tu.. Pe pon makcik suke kat berry2 nih... nampak sedap jer tgk gambo tu.. ape agaknye rase die ek..?? ade mcm rase tempeh tak???....

ahkakbatik said...

kutuk...kutuk..... aku obes pun bukan korang nampak kan..... aku ngaku aku selim je la... korang caya je selama ni kannnn....