Wednesday, November 3, 2010

cerita munger...

Permintaan Puan Lina Munger untuk aku tepek gambar bunga...... kot-kotlah bunga amarika ni sama dengan bunga di Fraser Hill katanya.....


Masaalahnya....

1. aku tak pernah sampai ke Fraser Hil...... so aku assume bunga Fraser Hill dgn Cameron Highland tu adik beradiklaaa....

2. walaupun pernah sampai cameron highland, aku tak pernah peduli pasal bunga... aku beli stoberi je...

3. last but not least ..masalah paling besar... sini musim luruh daaaaaa......... mana nak cari bunga....

Setelah melakukan perahan otak......

ting..

tong...

ting....

tong....

TADAAAAAA.......



Bunga kain telekung ..... heh..... telekung beli kt airport jakarta berharga seratuih rebu..... rupiah... 34 hengget ......

Errrr... tak kelako ek.... sowi...

Okla.... oklaa..... aku tepekler daun gugur depan pintu buat ada-ada... entah daun apa taktau tapi rasanya takde pokok ni kat mesia..






Dan depan apartment ada pokok labu..... masa halloween tu hari takde buahnya sebab dah kena petik awal-awal oleh jiran ....






Menjelang musim sejuk ni pokoknya kecut.. mungkin tumbuh balik lepas winter nanti.... agaknyalah... aku tanam labu kt farmville idakle pulak ada kes-kes perubahan cuaca cenggini...heh...






Sekian entry dari org yang dah 3 minggu kena tinggal laki.....

7 comments:

somuffins said...

AB (ya.. bukan CS)
"Cantik bunga2 yang kembang ditaman yo tu" .. cakap aje buat ada2, heheh.

Dah 3 minggu you berjauhan? ciannya you tapi mungkin ada hikmahnya. Cuba mintak dia tinjau2 supermarket kot ada jual kicap Hebhel (sebutan omputih pelat)

ahkakbatik said...

ado hikmah CS.. (bukan AB yaaa...) hebhel nggak ada tapi sos cili megi ngan sos lingam ada banyak di oklahoma dan arkansas.... dia borong untuk setahun tu...hehe... sian betul org charlotte... ada cekelat je..

razzlina said...

uihhhhhhhhhhhh....daun munger bentuk bintang cam patrick star (tengok dengan jakun lagi takjub)

Aida Rezuan said...

Kak Tek,

Bunga plastik tak valid ke? :D

* 3 minggu lakiLess ye? patut la planning and belanjawan tak tepat on cekelat2 tuh. hehehe!

~jeet~ said...

saya pon jakun tengok daun..rasa kat mesia xde bentuk bintang camtuh ;)

ahkakbatik said...

haaa jakun jakun.... kaktek dah tahap kesat tapak kasut je nampak daun tu...heh heh

puan lina... said...

mmmm... mmg cantik le ko nyer munge kaktek.. time kasih le sudi tepek kan gambo munger kat us tu...ape pon makcik mmg suke kat daun star tu sbb kat fraser hill or cameron puas makcik carik daun cmtu tp x de la plk...

klu nt da ade snow nanti kaktek tolong tepekkan gambo salji la plk ye.....

klu bole amek gambo kaktek baring ateh salji sambil tangan wat sign peace.... tp jgn tutup mate tau... hehe..!