Tuesday, November 2, 2010

Boo!

Orang buat tajuk entry Boo.. aku nak buat juga...
cuma takdelah carve pumpkin sebab tak reti masak bubur labu.....
takdelah beli costume sebab budak-budak ni takmau pakai pun....
takdelah pi ketuk pintu rumah orang sebab malu....

Tapi prepare jugaklah cekelat kot-kot ada budak ketuk pintu.... kesian lah pulak takde apa nak bagi...

Aku borong cekelat satu pek besar... dalam 9 dollar kat Sam's club... ni kalau kat mesia ala-ala Macro lah..... (err.. aku malu nak sebut Mydin..apa kelas dok amarika shopping kat Mydin kann..kannnn...........)





Depa kata start treat ot trick jam 4.30 petang....
Aku tunggu................... hajat nak tangkap gambo bebudak yang datang tu.....

Jam 5... ada 3 beradik pakai baju witch lalu depan apartment tapi depa tak singgah mana-mana... segan lah tu....


Aku tunggu lagi.........

Jam 6.30 dah masuk maghrib....... aku masih tunggu......... masih tiada siapa ketuk pintu....
jam 7 dah gelap..... takde siapa pun berjalan di luar dan aku masih tunggu......

Jam 8.... gelap gelita....... aku jenguk keluar ... takde umat langsung..
Jam 9.... aku tutup lampu luar...
9.30..... tidoo....


Maka berakhirlah malam Halloween di Cedar Point Lane dengan sebeban cekelat siapa nak perabih...huhuhu....





Ni gambar pisang....

10 comments:

ctnabilah said...

yang rumah kami plak, byk kali budak2 pakistan ni ketuk pintu, tp tak dilayan! sian! hehehe..

Maya Marisa said...

ala kesian nyer....
so kak tek, apa plan dgn cekelat tu?

~jeet~ said...

apa lagi..kak tek pos la kat kitorang kat mesia ni, boleh comparre quality brg hypermarket...;)

ahkakbatik said...

waaa... CT... ko lagi kijam..haha


Maya, ingat nak hantar ke sekolah sebab cikgu selalu bagi budak candy kalau depa well-behave.. aleh2 hari ni ajik gitau cikgu tulis kt board...no candy!...
ekk alamak...
tanam boleh bertuka jadi omeh tak?


dei adik Jeet..
daripada kaktek pos cekelat, baik le ko pos kicap kat kaktek... amacam? nak pahala tak?

JaJa'Z said...

macam tu rupanya sambutan hallowen ek kak....maklum la tak dok obersea..hehehhe..apa lagi kak..hulo2 la mai sini ceklat tu..nanti jaja hantar choki2..haaa akak dah lama tak makan choki2 kan.. :p

dieya said...

bebudak kat Cedar Point Lane takut nak ketuk rumah k tek.. ingatkan umah hantu bebetul.. misteri nusantara

somuffins said...

AB
Musykil nih .. nape tunjuk gambar pisang?

Aida Rezuan said...

Kak Tek,
Hahahaha! (gelak dengan sopan santun gitu... kita kan orang Melayu)

Time gi amik bebudak kat skolah, cuba jual 3=$5 ke kan. Gerenti cepat abes.

* sambung gelak sambil jalan pulang.. muahahahaha!

ahkakbatik said...

jaja...haha...choki-choki kegemaran anak-anak kaktek.... kaktek makan hershey jek...heh heh... lagak kena ado...


cikSom.. (bukan AB ekk...)
saja tepek gambo pisang sebab ada pisang je kat rumah... doyan takdok...


dieya, aida.... kaktek terpengaruh dr blog si T ngan aida le ni... iyo-iyo je haku borong cekelat ... kaktek tekleh makan cekelat murah nih...sakit tekak...hek hek...

pi ofis management pun dibagi candy... semua leftover halloween le ni...

aida, trade in ngan petai hang boley dak?

Aida Rezuan said...

Kak Tek,

Bagi saya kicap kipas udang 2 dozen pon saya tak sanggup nak trade in dengan petai saya tau. Sesungguhnya petai-petai itu memberiku kekuatan untuk hidup. Muaha!