Thursday, March 3, 2011

body shop... ini bukan iklan berbayar... maka boleh kutuk..

Kelmarin kaktek terima email dari body shop msia sempena besdey kaktek yang bakal tiba 12 hari lagi.... tarikh lahir 15 March 1992..... caya jangan tak caya.....






Selain body shop, terima kasih juga di atas offer percuma dari CikSom yang mahu pos sekilo omeh Habib buat hadiah harijadi ini...... caayyyyyyang Cik Som!!... muuuah!!!..

Sila poskan ke..... 7609 Cedar Point Lane #105, Charlotte 28210, North Carolina...


Sewaktu di msia ada juga kaktek menggunakan barang body shop seketul dua... terutama mandian buah-buahannya yang sangat harum..... rasa seperti baru mandi bunga... buah...
harga jangan banding dengan sabun ketul Fab la yer...

Harga yang mahal tu hanyalah pengaruh mental saja.... bersih tetap sama malah penggunaan klorox yang hanya berharga rm2.50 untuk 2.5 liter itu jauh lebih bersih dari penggunaan sabun body shop yang berharga rm19.90 untuk kandungan yang tidak pun sampai setengah liter ini... hahaa...

Favourite kaktek adalah spa wisdom african salt scrub.... dengan ketulan garam yang halus dan tidak menyakitkan berbanding produk mak janda cantik yang kaktek beli di kedai cuci kereta di bandar putra permai.... (bini bos jual daaa.....)..... muka dia kusam je tapi kaktek tak sampai hati tak beli...huhu.... cuci keta 15 hengget, melayang 55 hengget jugak kalau pi situ...



Harga di body shop msia adalah rm99.00, di US hanya $28 atau rm85 saja walaupun jarak dari UK ke US dan UK ke Msia macam lebih kurang sama....... (google map tak boleh calculate laluan air)..

Selepas penggunaan, kulit terasa halus dan harum dan mengambil masa lebih lama untuk ketiak kembali masam..... akan tetapi sejak sampai US kaktek dok bertangguh-tangguh beli sampai sekarang.... mungkin rutin mandi yang berkurang ditambah dengan ketiak tak masam-masam.... heh....

Kang masuk summer den beli sabut dawai je ler.... jimat.


Selain body shop, barangan buatan US yang sudah berhenti penggunaannya adalah vitamin USANA kerana bajet lari..... imedeen product denmark agak mahal di sini ... maka bajet lagi lari..... jus qaseh ustazah bahyah masih ada setengah botol...... instead makan 2 sudu sehari, kini jilat-jilat je sekali sehari........... maka cakar rimau dah berkurang jadi cakar tikus...... haruuu....

8 comments:

BaNaNaS! said...

african salt nih kalu garam nak masak abeh buleh guna tak?

dieya said...

patutlaa abe gapo kata muka kaktek ala2 18 tawun.. ini rupanya rahsiamu!

harnidahussin said...

aiseyman...dah lama tak scrub badan...selalu pakai loofah tu jer habuan nak tanggal daki kat badan...haishh..lama tak gi spa...huhu..tengok purse...geleng-geleng...

kj said...

Hahaha....
no komen nak gelak je..
hahahahahahah....

kaktek said...

pisang... buley...buley... selain lumur badan, makan, minum, cuci lubang idung sekali untuk transform menjadi naomi campbell... jgn lupa ramuan utama kipas kipas udang haaa...



dieya.... haaa... jgn lupa juga lumur dgn air tadahan ajaib.... nanti kaktek bagi nombo akaun sebelum pass resepi cantik ek...



harnida...hengat kaktek ada pi spa... nengok spaQ adaler...



kj.. mano bubuq doyan saya mintak raya tawun lepas? sampai nak masuk raya sekali dah haa....

Maya Marisa said...

Hepi birthday to you, hepi birthday to you....
Ooo rahsia keremajaan dah terbongkar sudah...
Patut ler maintain jer keremajaan tue, caya lah kak tek!

somuffins said...

AB
Camana I tau address rumah yg you beri tu betul2 address rumah you?

Anyway semalam I lalu depan kedai Habib. I dah check dgn diorang, takat nih diorang lum lagi nak divert business jual KARI. Bila dah ada dlm nanti, I bitau you eh??

ahkakbatik said...

Maya... haaa,... kipas...kipas kaktek lagi ek.. i likeee... kembang abih dah montot ni ha...



CS..pos je omeh sekilo dulu... sekilo tak banyak..ciput je omehnya..dah sampai kang saya tepek kt blog...
(alamat tu accept omeh je.. kari tak terima..sekian harap maklom)