Thursday, March 24, 2011

raacuun.... bukan cerita minum racun...

Lama sungguh kaktek hibernate...... mintak maap banyak-banyak pada pengunjung konter trapik kaktek.... ada je yg singgah kehampaan... hancur luluh hatinya tidak dapat menyelami kehidupan kaktek yang sungguh berilmiah ini....hek hek... sila muntah dalam baldi sendiri...

Kaktek nak share satu website yang di cipta oleh anak melayu malaysia.... confirm anak melayu sebab arahan-arahan dalam web ni semua bahasa melayu ....

Tuan tanah web ni member abe gapo le jugak... khas untuk anak-anak melayu di luar tanah jajahan Malaysia yang rindu nak tengok citer drama-drama melayu di TV1, TV2, TV3, Tv9, NTV7, 8TV, Astro ceria, prima dan ria....

Apesal kaktek cakap web ni untuk orang melayu? sebab bangsa lain mana nak nonton siaran RTM, astro ceria bagai daa.....

Sebulan agak mahal sebab web ni masih baru maka tengah kelam kabut nak kutip modal balik la kot...(spekulasi yang tak ilmiah dari kaktek pagi ini...). Yuran $20.80 dollar.....dollar!!

Oleh sebab member yang rekemen, abe gapo pun kenalah support untuk bulan pertama... itupun untuk nonton berita jam 8 malam je...(kat sini 8 pagi time bertapa kt toilet sambil pegang laptop) dan menghilangkan rindu kt siaran Melodi jam 12.30 tengah malam! hadoii.....




Ni masa siaran mentor kot..... kaktek dah bukan zaman nak nonton anak-anak melayu berebut nak jadi penyanyi..... almaklum insaf ketika umur masa muda...hekkk.... sila muntah lagi dalam baldi, jangan muntah atas laptop...saper rugi? bukan aku....



Ohya... korang ada tertanya-tanya tak mana kaktek pi seminggu lebih ni?
Tanyala..... tanyala......

Kaktek bizi baca buku trigonometri for dummies.......
Yang dummies tu anak kaktek ler... dia belum start blajo...
Masaklahnya oleh sebab kaktek dah... err.... matang.... maka banyak persoklan2 trigonometri tu kaktek kena korek lagi sebab musabab nya....

Kenapa π (pi) bersamaan 3.14? bukan 5 atau 7 atau 10?
Dalam bentuk apa kita guna sin, cos, tan dalam kehidupan harian?
Kenapa nak letak nama inverse fiunction kalau selama ni tak letak nama inverse dalam algebra pun orang boleh faham?

hadoi.... rasa lagi susah lah pulak blaja lagi time umur dah makin matang ni.... (konon kaktek semakin lebih kritik ler dari dulu...hek....sila korek biji mata kalau menyampah)..

Dan selama seminggu lebih kaktek hibernate ni abe gapo sempat pi Dallas attend interview... heh... laki haku tu 16 tahun pengalaman kerja di 27 tempat....
InsyaAllah takde aral kaktek pun bakal ke Dallas..... yeee haaaaaa..... (bunyi koboi la...)


Kek besdey kaktek tempoh hari..... beli kt food lion....



11 comments:

somuffins said...

AB
Baru nak puji kek tu nampak beshhh, nasib baik tak (tapi dlm hati kata nampak sedap).

Kita memang 40 thn (thanks sbb kipas kita) tapi bukan sekarang, dulu kala mmg umur tu laa. BTW, happy belated birthday. Kalau umur you 21, sila isi borang untuk jadi anak angkat Umi, ahaks.

Nak pindah Dallas ehh? *terus teringat Pam n Sue Ellen n Bobby. JR jahhhat tak moh ingat*

batek said...

CikSom, saya dedulu slalu temankan mak saya tengok citer tu... err..masa tu saya layan katun he-man lagi...hikhik....

Azan said...

Nanti kalau ade rezeki kitaorang pegi sana gak, boleh je upah si dayah ngajar tuisyen kat budak2 tu.. ngeh2..

kaktek kakak ang.. said...

boleh... oleh sebab korang baru mai... kira RM lagi ler...upah bibik jaga baby musti DOLLAR!!!!...

dieya said...

eppy besday ke 17 tahun kaktek!
pegi dallas makan bbq ribs bebanyak.. tahun depan umur tolak lagi setahun

~jeet~ said...

hepi belated beday...loohh.. xsempat sy nak pi NC, kak tek dah nak pindah Dallas, (sebut je, sy dah terbayang kak tek dalam drama pulak..)

pi, cos, sin, yada..yada...adui..

kwan sy penah tanya, ada ke kite pegi kedai mintak tepung, gula, log singgit..xde kan? memang xleh jawab..;)

harnidahussin said...

oo..bday kaktek ker....happy birthday!

BaNaNaS! said...

kaktek oiii cite hotz kat mesia skarang nih video seks anwar brahim..hahahahaha...kite kat mesia pong menyampah nak nengok berita sini dah..bek nengok ceria tom tom bak hikhikhik

kaktek said...

dieya..

hamboi.. hamboi.. hamboi .. azwan ali sungguh ko nih!!
kaktek tepek gambo pakai boot koboi kang mau terjun kapaitrobang ko kang...



jeet... kaktek dah sampai bulan dah kang ko kecoh je kata nak mai...



nida... mekasih.. tawun depan besdey lagi... tahun depan lagi pun ada...hehe...


bananas.. aku dok godek youtube nk nengok video DSAI tu..hahaha.... hampeh....

Maya Marisa said...

kak tek,
uiiihhh, saya pun dah lama jugak berhibernate nie.. meh calit
u bikin i takut la kak tek...la ni si cha cha dok converse bhs cina, tu blum time mandi, sakan nyanyi lagu cina... nasib baik dia tak tanya knp cina punya bhs lain drpd melayu. klau tidak, sah maya kena carik buku dummies pulak

Raacuun said...

Raacuun.com sekarang dah kasi free! Dah up kat Facebook. Raacuun Facebook TV. Kena join FB fan Raacuun dulu sebelum nak tengok. Visit www.facebook.com/raacuun