Saturday, May 11, 2013

scenario bisness kak ton

kes 1

kak, apricot 76pcs berapa kak?
:- harga sekian-sekian dik..
30pcs ada?
:- ada sekian-sekian..
kak pinggan je berapa harga kak?
:- harga sekian-sekian dik...
mug nya?
:- sekian-sekian...
mangkuknya saja?
:- sekian-sekian... murah lagi beli set dik...
okey..

okey? haa okey senyap teruih entah pi mana kastemer tu...

esoknya.
kak.. sorry tanya lagi... pyrex tu baper harga kak?
:- kelik kt gambo ada harga dik.
okey.

okey? hilang lagi....



kes 2..

-gambo beverage dispenser siap berisi air-
kak , tu kaca ke?
:- (kat description dh tulis) tak.. nylon.. plastic yg sturdy.
berapa liter air boleh isi?
:- (kat description dh tulis) 3 gallon sama dgn 11 liter
ok ke isi air dalam tu?

#speechless.



kes 3

saya tahu harga di us sekian-sekian, berapa you letak harga kalau I ambik 4 set?
lam ati  (mak aih....)
:- sorry tu harga terendah

senyap terus.. bagus.



kes 4.

kak buat apa kat sana? ambik phd?
anak kak berapa?
rumah kak kat mana?

abe gapo... lama ibu chatting, berapa banyak hasil jualan malam ni?
hehe.... (tarak ...)



kes 5

kak nak harga kasih sayang boleh?
:- boleeeehhhh.... sekian-sekian

ting!! duit masuk

eh duit dah transfer lupa nak tanya..., kak bisnes tak tipu saya kan?

#nakpecahperuttahangelak



kes 6

still available?  when can get?
:- eta mid july.  item ship out from usa mid june.
okey.

ting!!  duit masuk..

:- uit so fast.  Kelly!  you trust me arr?
I trust Malay, only Malay don't trust Chinese..

#blackout.

9 comments:

mama maman aka yana said...

penat nak jadi miliner tau kak... kiki

but yg last tuh i like... :-)

dieya said...

wah wah kaktek ton.. bisnes ber ton ton..

alamak kaktek.. nak balik dah ke? baru ingat nak singgah texas nx trip.

Mixed-family in da house.... said...

Hahahahaha...tak menahan ada blackout....

ahkakbatik said...

penat kan yana.. ni baru juai pinggan.. lom juai hartanah lagi... waaaa... mimpi milioner..kehkehkeh///



dieya.. nyampahlah.. kalau peknen dh banak 3 kali hang tak sampai2 ponggg...



Dini.. deman pru lom ilang.

Anil Wanina said...

kikiki.. suka scenario yang last tu.. hahahah

Mak Piah said...

pembeli kak nam style nampak dek...:P

x

Anonymous said...

Alhamdulillah....penuh kapal nnt....hahaha
~Jolie~

~Mami Little Hero~ said...

Kak tek

Tergelak besar saya baca. Sebijik senario kat atas tu hari2 sy hadap. Takpe k tek layankan aje. Seronok perhati perangai manusia ni. Mcm2!

harnidahussin said...

kak tek..dengan saya senang jer berurusan kan kan kan? ;)