Saturday, May 18, 2013

kisah tokeh pinggan

Assalamualaikum.....

waaa melampau betul kaktek ni ek...
mentang-mentang dh jadi tokeh pinggan...
seriyes sibuk... kepala berlegar je berapa unit pinggan, design pinggan, store mana nak cekau pinggan..
bayangkan kaktek jadi tokeh besar gula ke.. tokeh besar balak ke....
sah nak terkucil pun tak sempat.

Apapun terima kasih buat pembaca blog kaktek yang bagi sokongan... tolong-tolong buat kecoh di account pinggan.... sebab kan uolls lah kaktek dapat kepercayaan dari kastemer-kastemer lain...
yang ajak borak di inbox jangan cakaplah... udah kaktek pun rajin borak... Alhamdulillah yang order tu tiada satupun order 1 barang... mesti berbarang-barang...

Macam ni rupanya businesswomen ek.... lepas habis jual pinggan nanti kaktek nak terus berkecimpung dalam dunia business lah.  Seronok tau...
Islam pun galakkan kita berniaga.
best dapat ramai kawan.... borak2 berminggu2, aleh-aleh dia beli pinggan kita... hahaaa.... abeh.. kaktek jual pinggan kan.... takkan dok berborak tetiber keluar citer nak beli kucing pulak... ngookk...

Ni ada gak terfikir nak sambung bisness apa ya balik ke tanahair nanti. Nak jual jubah alibaba ke... nak jual kasut sekolah bata borong dari china ke......  produk2 memutihkan kulit , merampingkan badan , rumpai laut bagai takde dalam list kaktek ek... sape baru berangan nak sajes , aku cepuk.


Alhamdulillah juga abe gapo memang excel sheet expert... kalau ikut database kaktek, mau muntah.
So abe gapo dah sediakan pivot table dan siap database untuk banding ready stok dan kastemer ordered dan siap graph sekali.  Kelas you... jual pinggan je tu...




Haa.... hot selling adalah pinggan spring pink.  ceehhh.. la ni sebut je nama pinggan corelle dalam tangan kaktek lah.  Korang yang guna pinggan melamine takyah bacalah entry kaktek hari ni.... mana kelas.. hahahaa....

9 comments:

Real Life in Malaysia said...

ye lah corelle morelle je boleh baca entry ... tak pe tak pe ... :)

actually suka guna pinggan cina yang lekuk sikit tu but modern version set set yang putih melepak tu ... murah je but sedap guna berat sikit dan kalau guna, kuah dan nasi pun tak keluar dari tepi pinggan ... kalau budak budak lah hahaha ... corelle morelle ku tinggal kat emak asik pindah randah di copot adik-adik. nanti nak kumpul semula contact kaktek ye :)

~Mami Little Hero~ said...

Amboi sombong skrg tokeh pinggan. Hahaha jeling ye skrg pinggan melamine. K tek sy nk order bekas air 2 tingkat baru ni kak tek x kasi beli! Hahaha ni nak meniaga ke x nak meniaga? Kikiki

ahkakbatik said...

Real, corelle ni pinggan omputih yg makan Nasik idakler tuang kuah macam makan laksa... lol..
yea sila-sila kontek saya...



Farah. hang nk amik 3 thn lagi ke? jadi tmpat tikas beranak ler...
yelah yelah.. kaktek reserved kt hang ler walopun dah pesan jangan beli... hahaha... degil!

Anonymous said...

Ewah2..megahnya kak tek skg nie...Trskan misi anda....hahaha
~Jolie~

Anonymous said...

sedih sungguh Kak Tek tak mau tolong carikan pinggan corelle bunga "Spice O Life".

kalau usaha kak Tek ada. Khabo ler kat sini. Nanti saya contact ler. Facebook teman dah lemau.

Ahkak

Yong Is My Name said...

wahhh wahhhh kaktek..
eksen sekarang jadi org bisnes
nasib baik ada abg gapo boleh sort org pesan, harap kaktek org pesan pakai buku tiga lima jea. memang tak jadi kaktek ..hahaa

ps: jual telur masin pun sibuk tau

BatikAqilaPekalongan said...

SALAM SUKSES dari kami Batik Aqila (http://batikaqila.com)
http://batikaqila.com/?p=1661

mama maman aka yana said...

Diam lama tokey nih.. dah kaya ke..?? kiki

MokcikKentinKSKB said...

rindu plak kat kak tek..hehe