Wednesday, May 1, 2013

pesbuk fanpage

Aisey.. sorilah kawan-kawan adik adik semua.
kaktek bz sangat2 nih.  bukan bz pacak bendera...
bz dengan business.
Yup kaktek sudah memegang title USAHAWANITA.... yg belum berjaya.. haha.


kaktek sibuk menyiapkan fan page one time business sementara memenuhkan kontena nak balik nanti.

Iyer... dengan izin Allah, kaktek percaya rezeki tetap ada untuk kami dan anak-anak, kami nekad balik Jun nanti.
Tiap malam dah terbayang-bayang balik rumah di Malaysia... terbayang-bayang abang bangla potong rumput.. terbayang-bayang mamak nguli capati...
Terbayang-bayang wajah emak.. wajah ayah.... lebih-lebih lagi adik kaktek yang selalu temankan mak sudah melanjutkan pelajaran ke monash, ostolia dan adik perempuan yang selalu teman mak nengok akademi fantasia pun dah ikut abangnya ke ostolia untuk jadi bibik.
Tinggalkan sorang bujang terlajak ngadap mak di rumah...(ehem... saper nk kenen) dan sorang bujang lom abis sekolah kejap balik rumah kejap balik kampus.
Yang dah berkeluarga semua jenguk mak hujung minggu je....  yelah.. kaktek balik kang jenguk mak seminggu sekali jugak ler.. heeeee....

Interview abe gapo semua kena hold sebab orang Malaysia takmo layan application dari amarika.  Maka untuk memudahkan urusan pencarian kerja baru, kami balik dulu.  In sha Allah dalam bulan Mei atau Jun akan dapat kontrak kerja baru... atau balik Malaysia dulu jual corelle buat belanja raya.... huhuuu..
cerita sedih ni....
saja buat cerita sedih supaya kome nanti beli corelle kaktek ek... ngeh ngeh.




ni fan page baru je siap sejam tadi.  Berpeluh lah jugak ketiak kelik sana kelik sini....
kalau dulu nyampah sungguh bila orang suruh like-like fanpage depa... la ni kaktek lak terhegeh-hegeh cari orang untuk like fan fage sendiri..  #padan muka.

Tenant di malaysia pun sudah kaktek bagi notis pindah... tuan rumah sini pun sudah dapat notis kami bakal blah.
By hook or by crook mesti balik!.

Kalau blog tak berupdate tu mintak maaf sangat-sangat.... boleh aje tengok kaktek merapu di fan page sendiri... (alasan kaver nak pomot fanpage ler jugak ni... ngeeeehhhh...)

ohya.. kalau ada yg kenan tu.. jgn lupa mention nama kaktek yg glemer ini... nanti owner fanpage kasik diskaun... ^_^

7 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Kak tek,

Dah nk blk for good? Sob sob sob. Baru ni ckp abegapo je nk blk interview rupanya skali ngn kak tek nk blk dah. Ok akan ku loike fb page mu itew.

ahkakbatik said...

balik ler Farah... abe gapo dah tak larat layan politik opis... macam politik mesia gakler.

berbaur2 gak rasa hati nih... tapi nekad lah. gaji ciput kang kena naik beskal je gamaknya anto barang jualan. hah hah..
mekasih like.. kaktek nk cukupkan 30 nih syarat ngarut fb tu kenakan. kaktek kasik hadiah kasih sayang sorang kakak... ngeh ngeh.

Dinas Aldi said...

Selamat pulang ke tanah air beb. Ada rezeki tu, in syaa Allah! Semoga berjaya bisnes hang tu, pinggan mangkuk memang sentiasa laku beb, orang semua nak makan, mesti nak pakai pinggan mangkuk, hehe.

Nanti hang balik, aku tunggu kat epot dengan bunga manggar. Ok tipu. Hang balik turun kat KLIA kan, aku tunggu kat epot Penang, konpem la tak jumpa, kehkehkeh.

Anonymous said...

Welcome back!!! Hahaahaha....jd saudagar pinggan mangkuk pulak.....
~Jolie~

Anonymous said...

thanks babe. pinggan tak basi babe.. tulah masaklahnya... org beli sekali pehtu lamaaa nk tunggu beli lg.. hahahaaaa...
takpe nnti dpt menantu penang, aku pi sana.




Jolie
ana saudagar pinggan mangkuklah... jangan luper belilah...


tuan Tanah malas login.

Anonymous said...

Correlle bunga "Spice O Life" ada lagi tak? Saya nak tambah mangkuk nasi 6 biji(10") mangkuk nasi 6 biji saiz(8") mangkuk sup 36 biji(size tak tahu). Beli dulu tahun 1990's.

Kalau ada khabo ler.

Ahkak
meffare BUT

ahkakbatik said...

Ahkak... spice o life manufactured thn 1972-1987 saja. lama dah takde lam pasaran.
kalau nk cek gak.. sila lawati web..

http://www.replacements.com/webquote/CORSPL.htm?s1=GPLA&177974&productTargetID=44597859534&gclid=CK711uTJ97YCFUyY4AodCTIAMg

untuk barang2 replacement. saya tak berani cari sebab ada yg slight imperfections.

laptop kiok malas login