Thursday, April 25, 2013

kenyataan sentap dari pihak yang tidak puas hati

Tajuk kena ada iras-iras politik sikit.... 

Hari ni dah fokus.  
Dah kurang layan politik selepas sentap malam tadi.
Sini kan takde gerai jual kuih.
Takde gerai jual goreng pisang.
kedai mamak pun takde.

Nak makan apa semua kena buat sendiri.
Dah 3 tahun layan tau.... letihlah kan nak buat kuih melayu.
Cari resepi beriya aleh2 hasil manjang tak jadi.  Rupa huduh, rasa tak semenggah.
Kadang2 yang tepek di resepi masakan tu pun bukan sedap sangat.. rupa seloyang huduh gak tapi depa pandai edit2 kuih tu... potong hat comel je, snap gambar.
(stetmen keji terhasil sebab nak kaver kemalasan diri sendiri)

Lagipun mengikut kadar kalori makanan yang menyihatkan.. semua kuih melayu tu fail.
semua pencuci mulut tak kira datang dari melayu, cina, india, omputeh... fail.
(alasan lagi mengkaver diri)

Jam 9 malam tadi abe gapo tanya... ada benda nak makan tak?
hadeh.... hangin jek dengar sedangkan Tuhan nak bagi pahala free kat kita tu...
tarik nafas.. lepassss... tarik nafas .. lepasssss.....terus masuk tido...  hahahaa...


hari ni kita buat kuih bakar pandan yg tak jadi kelmarin.  Fokus.  Jangan lupa letak tepung.


Rupa tetap huduh tapi rasa kuih bakar tu ada.






Bubur jagung dalam tin.






Inti karipap. 
inti je... karipap nya ntah bila nak buat.




sessi lepas sentap.  Nak juga tepek gambar satay konon2 buat tadi gak tapi memandangkan tipu itu dosa dan gambar satay tu ada tarikh bulan lepas... hahahaaa.... selamat dari dosa menipu hari ni.


sekian entry takde isi.

12 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Kak tek

Bubur jagung my feveret! Sedapnya! Tak menahan laki minta mkan dia pi tidoq. Adehhh. Sama je la kite. Kalo dah tutup dapur tu malas betul nk kotorkan smula. Ceh alasan baik punya!

Shamsiah Abdul Rahman said...

Sham langsung x reti buat kuih-muih Melayu.. tp xda rasa bersalah pun, sebab tak pernah sesiapa pun request nak makan itu ini kat rumah ni.

P/s;
Ini bukan robot ya..

ahkakbatik said...

hadoi Farah.. hahahaa.. kaktek dpt laki yg balik keje je golek depan tv.. ibu nak teh.. ibu ada biskut tak? ibu beli cekelat tak? ibu nk kopi.. tu yg bini buat derk je pi tido.. kuweng hasemnya bini.




Sham... bestler cik asben reti bahasa kita tak reti buat... somi kaktek tak reti2 bahaser... agaknya dia pun tak paham pasaipa kaktek tak reti2 bahaser nak pi blaja... haha.. 2 kali 5.

Anil Wanina said...

Iman pun suka kuih2 melayu ni.. tapi mak dia tak pandai buat.. :P godek resepi sana sini.. berlambak2 buku resepi..tak buat juga.. hahaha.. ni la org melayu skang.. :P

harnidahussin said...

amboi...kitchen aid dah pack masuk box ka sampai bertukar buat kuih melayu sebab tak perlu pakai mixer?
hahahahaha

jangan marah na..nanti kena jual..

razzlina said...

betui tuuu...tak berbaloi nak buat kueh mulayu....baik BELI jahhhhhhh *cakap sambil kunyah kueh koci lepas dah siap belasah nasi krabu spesel daging bakor ayam goreng n kueh ketayap 2 bijik sblm tuh*

Dinas Aldi said...

Aku haritu pi makan kenduri kat Kedah depa buat buboq jagung campoq gandum. Balik aku pun try la buat tapi tak sodap, tak pandai aku membuatnya. Sekali mak aku tolong buat. Licin periuk. Aku sayang mak aku. Sayang habes degree. Kehkeh.

Buboq jagung hang nampak sodap, beb. Mintak ciket.

mama maman aka yana said...

kak.. kalu sy dok ditempat sama.. lg teruk kot masakan yg sy buat... haha

ahkakbatik said...

Anil.. kalau ktek dok mesia pun tak koser nak buat tau... buat 2 jam makan 2 ketui... buang karen jek.



Aida... hamboih... sakan suh kaktek peaking cecepat... macam ku tatau hasrat tersirat.




daimen.. selekeh arr ko. aku doakan ko gumuks!

ahkakbatik said...

Dinas.. aisey babe. bubuq aku sempoi je jagung ngan susu... tapi aku tau kalau makan free sumer sedap.. sumer sayang habis degree gak.. khannnnn.....




yana... alah bisa tegal tak sedap2 gak rasa masakannya.. hahahaa.... kejar untung nuffnang lg baik ek.

Yong Is My Name said...

Wah..

ini KakTek ker?
betulker?
ohhh sunguh rajin org yang bernama KakTek nie..

ahkakbatik said...

hang saja buat kaktek sentap naa Yong!
abeh nak mpatbelas sebesau-besau anak tu kaktek kasik makan apa? naik bot je leh jadi besau? udahler bot tak jadi beli... baru bangan nk jadi kate winslet..