Thursday, April 11, 2013

Wizard of Oz.. citer skolah lagi ek..

cerita pisau sudah.... cerita sekolah sudah....apa nak merapu lagi yea?
nak cerita pilihanraya, kaktek taktau detail.. sukatilah siapa nak sokong siapa takde pekdah gaduhpun..
web spr untuk pengundi pos pun kelik-kelik takleh masuk....
dah tarikh tutup ke... dah tukar web address ke.... entah.

ni kali 2 kaktek miss pangkah memangkah...
kaktek doakan yang terbaik je untuk rakyat Malaysia keseluruhannya dan kawan2, blog reader dan family  khasnya.... moga dipermudahkan oleh Nya segala urusan... insyaAllah.... jangan lupa pangkah bulan!..ngeh.


Untuk diri kaktek... urusan kepulangan masih samar-samar... juga mohon dipermudahkan saja mana-mana rezeki kami anak-beranak.  Siapa taknak balik kan.... walaupun dok amarika macam best ... skolah free, shopping barang branded murah, keta murah, pakai keta kodok pun takde langsung perasaan malu pada jiran sebab kita pendatang.
Oh aku kan pendatang, nampak miskin pun takper... hahahahaaa....
cuma ni bukan tanah air kaktek. Tanahair kaktek kat mesia... tanah air makpak kaktek kt mesia.. tanah air tok nek kaktek kt tanah jawa.. huhu!


Semalam sekolah buat acara Wizard of Oz.
Sekolah ni kan... hangen jugak kaktek tau...
ada je acara depa nak buat.  Bebudak ni merengekler nak pergi.... depa tak paham omak ae malas nk temankan?
Kalau ada geng melayu bestla... tiap hari ibu gi skolah gak... banyak benda boleh gossip.


Ni tengah tunggu pintu sekolah bukak jam 6 petang.






Ada petting zoo rupanya....  depa buat ala-ala treasure hunting pergi satu port ke satu port dan dapatkan stamping untuk grand prize.
Ni masuk zoo kejap je nak pegang kepala bunny sebab dalam kandang zoo tu ado 2 anak bab* jugak.. hadoi.  Kaktek yang melompat2 suruh depa cepat lari keluar.







Adalah aktiviti kaler2 untuk dapatkan stamping port ke 2.








Ni main rebut2 kusi.. dapat soklan kena jawab.  Nasib baik Haris tak dapat soklan... apolah dia reti jawab.







Paling kiri dan kanan tu sebahagian cikgu yang pakai baju ala-ala cerita Wizard of Oz.
Semua cikgu termsuk principle pakai baju beragam.
Sempoi je hepi.





Sekian entry takdek isi dari orang sakit kepala sebab sakit gigi.  Esok jumpa dentist nak mengadu domba.  Suka-suka suruh haku bayo ratus-ratus buat root canal... tak setel gak masaklah.
Siap doktor ekk...

10 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Kak Tek

Kalau root canal tak jalan kak tek pakai gigi emas jelah. kalo senyum terus nampak bersinar gigi tak yah pakai colgate white.

ahkakbatik said...

Farahhhhh.........
belilah lukisan syasya tu... kaktek nak isi tabung gigi omeh.... belila..belilaaa...

nor laila said...

ada lagi kerusi besi tu kat sana...kalau di Malaysia ni payah nak jumpa dah sekarang..betul tak..

nor laila said...

tak mau cerita banyak pasal PRU sebab seumur hidup belum pernah pangkah pun...

Anonymous said...

Kita sokong Ugama Islam je kak Tek. Yang lain tu mengarut.

Sesekali release tension ler kat sekolah. Remisniscing the good old days cam sekolah kak Tek kat Keramat dulu.

Eh! kak Tek, tadi saya masuk blog MP tu. Rasa berpinau pala otak.Minggu lepas punya citer dah tenggelam. Nak komen tak berani sebab kalau komen entah masuk kemana pulak. Tolong kabo ke MP tu. Salah dia ke, atau salah bloggerdotcom tu.

Bakpe pulak ruang comment ni ada nombor pulak. mencikkkk

Ahkak

Yong Is My Name said...

Wah KakTek

Busy sungguh.
Itu la pasal ada pulak vav* kat situ
kat sini lagi haru, Pets Syllabus Teacher bawak Dog, abis anak arab lain memang mainan depa
Anak Yong, tercenggang & terkezut?
Naper dia boleh pegang Dog? Kan dia sama ngan kita..
aduss susah mak buat pencerahan..

Dinas Aldi said...

Rimeh aku baca bab anak bab* ada jugak kat situ, adoyai! Tapi tu la kan, nama pun omputeh, depa takda hal dengan menda tu, apa nak dibuatkan..

Shamsiah Abdul Rahman said...

Kak Tek,
Try Kak Tek gugel gambar anak khinzir masa kecik2. Yakni sepesen mcm anak rimau jer.
Kiut la tu kunun..

ahkakbatik said...

Laila.. kusi besi depa cantik macam baru... kusi besi kita baru tapi nampak buruk..pasaipa?



Ahkak. yelah saya baru pasan blog MP ada org mandrem. ke dia yg mabuk klcc mandrem blog sendirik.

nombo2 tu sila salin balik tuk pastikan anda bukan robot.. heh heh.. banyak spam masuklah... sowi naik lowi.




Yong.. sat kaktek buat entri pasai dog. rupanya ada yg kita tak berapa tahu sebab dah terikut dgn budaya kt mesia. sat naaa...

ahkakbatik said...

Dinas... yelah.. tu daging paling sodap didunia bagi depa... nak wat camner..



Sham.. yg saiz kecik tu memang kiut pun.. hahaaa... menyondol-nyondol je.. nak je ku kungfu.