Tuesday, April 16, 2013

iklan nuffnang. penerangan kaktek tentang hamba duit....

waaahhh....  tajuk macam tajuk harian metro ek... hahahaa.... 
sendiri tulis sendiri gelak. tah pa-per ntah.

Sriyes cakap kaktek tatau pun menatang apa nuffnang tu boleh buat...  tengok orang ada tepek nuffnang, kelik-kelik free je nak register... proceed jelah.
Kata nuffnang, blogger dapat komisyen kalau orang mai web dia melalui traffic blog tapi sriyes cakap kaktek kalau blogwalking tak pernah pun nak kelik kat iklan nuffnang tu.
Maka takde expectation langsung you all akan kelik jugak..
Malah dari view owner blog,  tak nampak iklan apa yang depa tepek... cuma diberi pilihan takmo iklan tobacco dan minuman keras dan adalah sekali nampak iklan kasut.
Kalau keluar iklan spenda ka... apa ka.. mintak maap jelah ek... tu diluar kawalan den....

Kalau you all nak tau apa jadi bila kelik iklan tu.. silalah... silalaaaaaaaaaah ....!!


Hujung minggu baru ni kami start packing barang.


Haa... ni tak sampai 10% jumlah barang... nampak macam sikit tapi jadi tak sikit.




Nak penuhkan ruang agar jangan membazir, maka kalau orang mai rumah, senduk ku udah ngak ada... pinggan hidang ntah masuk kotak mana.... nak baking kek pun dah tak boleh.... kalau winter masih di sini, meraban lah bukak balik kotak cari baju winter. Pandai.


Oh ya.. dah ada yang perasan blog anak dara kaktek yea.
Kaktek nak asah dia menulis.... mengeluarkan kreativiti dan suatu hari nanti mengeluarkan hasil yang boleh membawa menfaat buat pembaca... bukan macam maknya ... umur dah 40an pun tulis blog merapu je.
Dan dah pesan nanti dah akil baligh dah tak boleh posing senget2 badan macam sakit pinggang tepek bagi tatapan umum.... takyah tepek gambar langsung dan kena tutup aurat kalau tidak babah kena tanggung dosa.... err..  dia fahamlah kot.

Bebudak ni terdedah dengan dunia alam maya tanpa batasan ni ada baik ada tak baiknya dan ofkoslah banyak tak baik dari baik. Sebab tu dah pesan jangan sekali-kali unfriend ibu dari fren list kome kalau masih sayang laptop memasing.

As for Ajik, cikgu mention dia punya write up antara yang menarik untuk dibaca.  Tapi buat masa ni jangan suruh tulis dalam BM lah... 3 kali eja 'jalan' pun dok jadi 'jalang' jugak.....  mambang tengganu mana ntah mandrem anak aku.




Bebudak sekarang memang sangat kreatif  ditambah dengan cara pembelajaran yang menolong mengeluarkan daya kreativiti mereka dan mungkin zaman depa nanti takde dah blog dan fesbuk.. masuk zaman hologram terus...


Sekian entry konon nak pendek tapi macam terpanjang pulak sebab konon macam takde mood sebab sinki dapur tersumbat dok tunggu plumber seharian tak nampak batang hidung. hampeh.

14 comments:

mama maman aka yana said...

tepek je kaktek.. cuma tolong la buang yg kat bawah nih..

kami semua bukan robot obviosly.. kiki

Anonymous said...

Perasan blog syasya tu. Tengok kotak cam jadi balik tapi bila ek?

Ahkak
535 dscoede

Real Life in Malaysia said...

teruskan kaktek ... please tell anakanda tu well done girl!... labyrinth pun makcik nye yang ini tak sure spelling!

:)

osdativ 97 ...(suke pule main code to prove i am not a robot ni hehe ... as they say if you have to do it might as well have fun with it)

ahkakbatik said...

Yana... ngikut yana ler ni.. hehe.. dp ribu2 kang kaktek blanjer kedai mamak.




Ahkak.. hati nekad nk balik sebelum raya dgn izin Allah.. tunggu dpt keje je.




Real.. ktek kenal labyrinth pun lepas baca buku bebudak percy jackson.. hehe.. kalau dak malu je bukak dictionary depan anak.


ok test mata ek..

ahkakbatik said...

eh.. tak kluar kotak. tuan rumah takyah test mata lah... hehehee...

kotak tu ada fadhilat tau...
tuk you all test mata..

Yong Is My Name said...

KakTek..

Loor jadi ker bungkus kotak tu?
Ke kotak nak simpan dalam stor pasal stok barang kat rumah dah tak muat?
baguih si kakak yea, creative ;-)

Anonymous said...

salam kak tek,

kami satu family maybe akan pindah pg houston...tp kami x arif pasal taxation us ngan texas... boleh tunjuk ajar tak... :)
nik

~Mami Little Hero~ said...

Kak Tek

Umangaihhhh... sepeakinggg berabukkk tuhhh. you gotta siap... hehehe. ke mata ku yang rabun.. susah nak baca tulisan halus pen biru pun tak berapa nak terang. hahaha.


pssttt: kak tek dah nak balik msia ke?

ahkakbatik said...

Yong... kaktek memang saja hobi suka2 pack barang!! cepok kang!
kreativiti tu yg kita kena monitor nih.. tau2 keluar videyo kiyomi-kiyomi kang... sakit jantung haku.



waalaikumsalam nik..
texas simple je... gaji tolak federal tax je, state tax takde. sales tax 8.25%. oleh sebab state tax takde, sewa rumah tinggi ler sikit. Houston ramai sgt melayu, mesti best. yg tak best nya time summer 41C ++.. rentung.




Farah.. tunggulah LH masuk skolah kang.. lidah dia senag sgt twist slang british.. mak aih so james bond nnti.

psst.. homesick sgt nih.. plan nk balik for good tp tatau bila., hopefully soon enuf.

nor laila said...

dah tak nak duduk sana ke linda...

Anonymous said...

Terima kasih kak tek sbb reply..sekrg ni tgh survey2 rumah n kereta... Kitaorg maybe pergi bulan 5...tp kak tek mcm dah nak balik je?
-nik-

ahkakbatik said...

Nik, kaktek plan blk summer ... rasa bosan dah dok sini sebab tu nak balik. visa belum tamat pun.
join group "kawan us" di fb? bolehler kenal2 org houston kt situ. Tmpt ktek ke houston 4 jam driving.

Anonymous said...

Yeke kak tek dah nak balik... Yerla..kalau sy jadi kak tek pun rindu nak blik jugak...:)

kak tek..sy cr group tu kat fb..x dpt jumpa punn..sy godek sana sini still x jumpe.. Sy ni bab fb mmg lmbab sikit..huhu

-nik

ahkakbatik said...

Nik, cuba guna link ni..
https://www.facebook.com/#!/groups/198720860173407/?fref=ts

patutnya type je KAWAN US kt search tu dh keluar... buto it ler dak nih.