Wednesday, April 10, 2013

art work di MCL Grande Theatre


Last week Syasya dapat surat pemberitahuan dari cikgu art club dia bahawa hasil seni Syasya terpilih ke Art Gallery di Grand Theatre depan City Hall.

Idakler gempak mana... Grand Theater ni selalu digunakan untuk pelajar2 daerah sini untuk aktiviti2 seni.  Malamnya ada performing arts macam ballet ke, opera ke.... peringkat kecik-kecik je.
Tapi bagi budak2 ni dah gah sangatlah kan... haruslah merengek kt makbapak bawak depa pi ke Art Gallery ni.

Sampai ke gallery teruslah cari lukisan dia... canggih sangat ke.. sebab kat rumah ngadap disney channel je... manader melukis-lukis pun...

Dalam galleri ni ada lebih kurang 10 sekolah rendah daerah Lewisville dan setiap sekolah menghantar dalam 30 hasil seni anak murid kelab Seni depa untuk dipamerkan kepada orang ramai.






Galleri kosong eh.. makpak budak yg hantar hasil seni je mai sini.




Ni dia.... boleh tahan gak.  Saper-saper nak beli, kaktek letak harga usd100 je.. sila roger-roger...




iye.. nama cikgu Arts nya Puan Sewell.



Ni kraftangan sekolah lain.









Yes tahniah anak jawa idung pesek.







16 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Kak Tek,

Nama teacher syasya Teacher Sewell??? Gelak besar cucuk perut. Kak Tek, sila buang please prove you're not robot... sbb mmg kubukan robot.

ahkakbatik said...

kaktek dh lamo gelak dah.. pakkal syasya tak faham sewel tu haper.

yelah akak buang robot tu.. banyak spam masukkang akak letak balik robot.

nor laila said...

apala punya nama cikgu seni syasha...

nor laila said...

seni juga syasha ni ye..

nor laila said...

memang berbakat syasha ni...

harnidahussin said...

not bad hasil 4th grade...
pasni kak tek dah boleh collect tools utk seni lak kot..hahahaha

Anil Wanina said...

wahhh.. cantik juga tulisan SyaSya..memang berbakat.. saya setakat lukis orang lidi tu bole la.. kikiki

CS said...

AB
Memang cantik lukisan tu, I skerr..

Mesti bakatnya datang dari hmmmm....

Dkna Abza said...

comey2 lukisan.

mama maman aka yana said...

kat sana diorg menitikberatkan bidang seni.. kat sini mana ada.. smpi takat tingkatan 5 jew kot.. hehehe

Yong Is My Name said...

Dahsyat sungguh cucu orang jawa nie, creative.
congrats syasya - confirm creative ikut aunty Yong nie (heheee..)

hehee.. Teacher Seweell? sedap pulak nama mcm tu kihihhhkihh


ps: bukan idung wong jowo mancung2 ker kakTek?? (*dang** dasar x sedar diri*)

Dinas Aldi said...

Weh beb, cantik tu lukisan anak hang. Betoi cantik, bukan bodeks.

Aku cuba sedaya upaya untuk tidak tercekik bila baca nama cikgu seni anak hang tu.

Miss Nangada said...

Kaktek, sesuai sgtlah nama cikgu dia tu. baru hasil anak murid berseni-seni sket.
Cuba tgk nama cikgu seni kite? So far takde plak nama tipahcrayyzeee..kikiki. Tu sbb tak brape nak seni sgt. hikhik

ahkakbatik said...

alhamdulillah laila... semua anak berbakat.. kita je tak reti tolong keluarkan bakat depa.




Aida, nak beli? ibunya tabung omeh tak cukup neh.




Anil, ibunya pun terer melukis... org lidi... :))




CS.. ha memang! bakat yg baguih2 memang mai dr omak ae... ekeke..

ahkakbatik said...

Dkna.. mekasih singgah. kaktek try klik post Dkna manjang error. org muda guna cecanggih web ni poning mokcik.



Yana, org mesia pntingkan sains/math je. arts ni takleh wat makpak kaya.



Yong! jawa memang mancung. ni jawa mix pan asian. sila muntah.



Dinas, hasil camniblk skolah mesia kang leh dapat A ek? aku tipikal mak melayu.. anak mesti straight A baru leh kecoh kt fesbuk... ngeh ngeh..



Nangada, cikgu mesia nama garang2.. kecut bebudak nk berseni.... ek ya ampun cikgu dinas...

Anonymous said...

mnzdynmu [url=http://www.glouisvuittontaschenoutlet.info/]louis vuitton outlet[/url] uxbwhzno ttrrni ywkimj [url=http://www.monclerjackennoutlets.info/]www.monclerjackennoutlets.info[/url] hygfij [url=http://www.glouisvuittontaschenoutlet.info/]louis vuitton[/url] zwmkgc [url=http://sbac.org/ralphlaureneaby.aspx]ralph lauren outlet[/url] sasooxbf [url=http://www.longchampoutletsttaschen.info/]longchamp taschen[/url] bhtqaz [url=http://sbac.org/ralphlaureneaby.aspx]polo ralph lauren[/url] fvsimb iqrksau awwjfeevv