Wednesday, April 24, 2013

Celcom Bolt - tp ini bukan iklan celcom... iklan nuffnang je ada.

Seminggu kaktek layan citer politik.. penuh berkelumat dengan aura negetif dah hati ni..
Aku hentam kau, kau hentam aku.... kau tunjuk gambar tu.. aku ada simpanan gambar ni..
haduih.. tak berkesudahan...


Eeeeniwei.... dengan aura negetip ni menyebabkan kaktek malas updet blog ...  semalam buat kuih bakar pandan dah jadi karamel pandan.... tak fokus punya pasal, lupa masuk tepung....  terkilan betul nengok santan se tin habis gitu je sebab itu antara barangan terkawal tuh... kedai runcit asia jauh.
Tak rezekilah kan... semua tak fokus, kyusyuk solat pun ke laut...

Apapun, takde citer politik di sini sebab kaktek tak pandai gaduh.  Orang2 politik  ni yang pandai gaduh ni ada 2 jenis.
jenis pertama, yang penuh fakta..
yang ke dua, penuh auta... belasah nak maki hamun je... yang tercengang-cengang adalah yang bukan muslim tengok orang2 melayu Islam memaki hamun sesama sendiri.
Betapa perbezaan pendapat menjadikan kita lupa tentang sifat seorang muslim/ah dan adat melayu yang kononnya sopan dan lemah lembut....

Yelah, sedangkan anak 2 ketul  pun boleh bergaduh lebih2 lagi time nak bahagi harta pusaka.... apatah lagi berjuta rayat Malaysia membincangkan perkara yang sama....

Kaktek melayari hari-hari tanpa ada apa sangat yang menarik untuk diperkatakan selain baru2 ni nampak celcom dah keluar iklan 4G LTE nya.  wah!!!!  ado chan laki den nak dapet koje nih!




Dengan izin Allah, somi kaktek akan pulang sekejap ke tanah air untuk diinterbiu sebab depa takmo interbiu thru skype.... nak kena pes to pes gitew.  Mungkin depa tamau buang masa interview orang yang tak tentu nak terima offer kerja... yelah... berapa ketul orang Malaysia yang dok amarika dah sedap keje ok, gaji ok tetiba nak balik?  heh... tak perli ek kak Ayda... hahahaaaa....
maka demi menunjukkan kesungguhan, abe gapo akan balik menyahut panggilan interbiu.... waaa.. tensennya membayangkan dia melangok di kedai mamak makan roti canai sedap2 tiap malam selama seminggu tu!!

Doakan ada rezeki kaktek balik yea.... aminn...

8 comments:

Anil Wanina said...

insya allah.. moga ada rezeki kak tek n family di malaysia.. :)

~jeet~ said...

amiiinnnn...tapi..nanti tak dan la saya nak menumpang kalo dapat buat trip p amarika?

p/s: berapa taun lagi xtau la nak boleh p amarika tu..hehehe...

Anonymous said...

tuah ayam nampak di taji. tuah manusia Allah yang tentukan.

kalau rezeki adalah 40' General Purpos Container parking depan rumah kak Tek tak lama lagi.

Ahkak
painter etsGun

ahkakbatik said...

jazakallah khairan Anil... insyaAllah banyak rezeki di malaysia.



Jeet... janggut kaktek tunggu tak mai-mai.... mai umah kaktek jek.. kt beverjalilhills..(puncak jalil daaa...)



Ahkak.. dalam usaha lagi dan tawakal seterusnya. 40" panjang benau... isinya ciput..

Yong Is My Name said...

Amin..

Semoga rezeki utk Keluarga KakTek ada diluar Malaysia.. ahakss..

ps: dahsyat komen kakTek, esok2 kalau next election kalau nak temankan time penamaan calon Yong boleh temakan ;-).. ahakss..

Real Life in Malaysia said...

doa yang baik baik, mudah urusan, murah rezeki :)

~Mami Little Hero~ said...

Kak Tek

Saya sekarang ni dengar@baca je pasal orang nak balik Msia cepat2 tutup fb@blog orang tu. hahahaha. Tapi yang Kak Tek ni masih sempat tulis komen lagi. hahahaha. Kak Tek nanti kirim la macam2 ngan hubby Kak Tek.

ahkakbatik said...

Yong... hampeh ler ko... kaktek nak rezeki yg leh makan roti canai tepi jalan.
ucapan dasat ek... nnti kaktek bukak parti tupperware.



Real... betullah.. tengah menahan homesick sgt2 ni.. emo menguasai diri.




Farah, akak dh 3 thn tak balik.. kasik chan ler menyuarakan kegumbiraan ini... nanti siap tepek gambo tiket kapai.. ngeh.
lepeh ni kaktek lak tutup blog/fb sebab maleh layan hang nk ngirim barang... kahkahkah...