Wednesday, April 3, 2013

rezeki ku rezeki mu jua ... sessi terapi diri.

Minggu lepas minggu dapat bonus.
Alhamdulillah rezeki kampeni abo gapo profiit lebih sikit tahun ni, bonus pun boleh tahan walaupun tak sampai sebulan gaji, plus kena tolak tax lagi...(nangeh).
Takpe.. bak kata ustat, yg kita hulur sedekah itulah rezeki kita (pahala di akhirat) manakala yang dalam poket/bank itu belum tentu rezeki kita.
Mungkin rezeki pomen keta, rezeki plumber, rezeki polis sebab kena bayo saman (ehem).

Maka apa yang selalu kita buat bila dapat bonus?
dok dendiam masak kue teow goreng kat rumah?
sambung tengok power rangers dengan haris?
sambung tidur jangan jenguk2 akaun bank?

mehmehemeh.... kuatnya iman...

Sementelah orang len spend duit bonus untuk beli tiket balik kg bertemu orang tua sambil meminta ampun maaf zahir batin halalkan makan minum sebab kebetulan raya tahun ni jatuh waktu cuti summer 3 bulan maka depa dapat makan ketupat rendang ayam daging kambing sambil bertakbir raya dan menyayikan lagu-lagu raya.... huwaaaaa...... maka kaktek yg memang takde plan saja nak balik-balik cuti ni sebab kalau balik habis 30 rebu hengget mesia kt return tiket kapai je.. mahei giler baik beli kancil cash sebijik dan masih menunggu peluang balik terus sebab kalau dah balik cuti nak mai balik sah sangkut lagi kat sini lagi 3 tahun sebab nak kaver balik korek kedit kad belanja sakan masa raya...
MAKKAAA....... kami pi terapi diri untuk orang-orang yang lemah iman....



sopinggggg!!!!..













weber bbq grill ni susah lor mau carik di malaysia.



mula nya nak ambil yg guna arang tapi saper nak kena cuci habuk arang nanti? hakuuuu lah jugak maka kita tuko ler yang guna gas.
ni untuk persediaan time-time pencen bolehler kaktek laki bini nk buat bisness gril menggrill... heh.


comei jer.. suwailah untuk anak mpat menantu mpat dan cucu nambelas.




camnilah depa hantar sat tadi.  orang dah habaq jangan assemble sebab nak bawak masuk kontena... keluar lori, dah rupa cenggini. pandai.



hok bawah ni abe gapo dah target nak beli dari bulan lepas.
kusi bar untuk meja bar yang lom ujud di Malaysia...
wah sedih sungguh tengok laki ku berangan macam2 untuk rumahnya di tanah malaya.

tapi takpe... walaupun bunyi sedih tapi hati kami gumbira.... hhahahahaaa....haa kan dah gelak tu.
terapi diri yang berjaya.

tapi barang yang kaktek sangatlah tertunggu-tungguuuuuuu............ lom sampai.






errrr.... ending macam tergantung je ek...

21 comments:

harnidahussin said...

adoi..kak tek ni jadi ke idaknya balik?

Keratosis_a said...

Kak tek, salam..

Weber cenggini kat us berapa? Kat oz yang kecik portable tuh dah aud300

Anil Wanina said...

best tul terapi kaktek. bila la nak terapi camni lagi.. huhuuh

ahkakbatik said...

Aida.. insyaAllah balik tp lom confirm tarikh tu yg meroyan tak abes nih.



Keratosis.. kt oz sumer mahei.. kangaroo je murah. :))
yg ni 2 burner usd399 (rm1200).
eh waalaikumsalam...



Anil, sekali ni je terapi nya... la ni dah kayap balik.

T said...

Wah, wah, wah. Lepas ni boleh jadi tokey satay. Bonus kat sini memang ciput kan? Especially kerja bukan sales.

One more thing you can get cheaply in the US, tapi takde in Malaysia is a coat hook. Yang letak belakang/tepi pintu tu.

Apakah barang yang belum sampai itu? All-Clad pan? :-D

ahkakbatik said...

hehehe.. T, mimpi all clad dah lamo terpadam sejak nampak tag harga nya.
Bukan bonus je ciput, increment pun ciput. di msia senang2 naik 7-10% tiap tahun..

yelah coat hook sini macam2 design.. leh ler esok skodeng lagi..

hainom OKje said...

amboih...kalau bonus separu bulan dapat soping apa ke benda namanya tu..... dapat 3 bulan keliling dunia kot haha

Miss Nangada said...

walawei kaktek. kalau kat sini pesen gitu dh ribu riban.syoknye leh bbq gaya omputeh.hikhik....
sy yg dok mengidam kitchen aid ni hint2 kt cik abg, dia buat dek jek.*nanges*

mama maman aka yana said...

amboi.. byk2 brg besar segambak tuh camner nak bw balik.. hehehe

Mixed-family in da house.... said...

wah kak tek....sengaja tau tayang kat orang malaya ni.....

aaarrghhh sungguh gorgeous bbg grill tu......

Shana Ahmad said...

Wah kak teh, bestnyaaaa...

Buat sy tak sabar nk p US hujung thn ni... wajib jumpa ni, leh shopping sama2...

nor laila said...

semoga panjang umur keluargamu Linda...dapat merasa guna benda grill tu lama...kalau tak pun...tak payah nak tunggu sampai menantu 4 cucu 16...sekarang ni pun...selamat berbbq...lumayan...

Dinas Aldi said...

Laa, yg depa pi pasang siap2 tu sapa suruh, tu sapa pulak yg nak membukak masuk balik dalam kotak tu..err dah terlanjur depa pasang, buat jalah bbq terus, heheheee..

~Mami Little Hero~ said...

Kak Tek,

Gelak kuat den baca ayat ni-----> "weber bbq grill ni susah lor mau carik di malaysia." Alasan yang selalu guna nak menghalalkan apa jua cara utk shopping.

hehehe. my hubby pun dah sebut2 nak beli grill besor gitu. tapi yg pasti bukan dia la yang tukang grill kan... binik dia jugekkkk.

PatinPasta said...

Kak Tek,
Ate ke.. kalo tak assemble, tak dapek nak nak rasmikan grill canggih manggih tu. Ke minggu depan dah nak balik Malaya? :D

ahkakbatik said...

Nom... bonus 3 bulan, aku menetap sini terus.. idakler meroyan dah... lol



Nangada.. kalau kt mesia, nangeh air mata darah pun kaktek tk dpt kitchen aid gak. kek, roti banyak jual kt luar tu.. awak buat bukan sedap sgt pun..... kata laki... hahahaa..




yana... kontenanya besar.. nk ngelat bayo tiket kapal pun kaktek sekorge leh dok dlm tu... :))




Dini.. hehe.. hangpa pakai ala-ala pembako sate kt mesia tu dahler... kasik chan kaktek punya je yg canggih.

ahkakbatik said...

Shana... hang mai jalan2 pun nk borong grill? hhaahaha pestaim kaktek dengar nih.. yok kaktek bawak soping!




Laila.. mekasih.. sama juga buat Laila sekeluarga. tu kita belum campo adik badik, anak sedara lagi...




Dinas, aku rasa kalau depa tak pasang, mau dah balik kang 6 bulan lom tentu keluar kotak pun... hahaha.. rumit weh pasangnya.




Farah, kalau bukan susah cari kt msia, kat msia mahal... nanti balik kita tak mampu dah...
heee.. 2 alasan yg cukup kukuh untuk beli apa saja dlm dunia!



Aida.. minggu depan balik? sajo nk grill hati kaktek ek?

Khairul Abdullah said...

Oh Kaktek...selepas 2 tahun beraya dengan ketupat jerman..akhirnya saya akan balik raya tahun ni....yeaayyyy!

ahkakbatik said...

mak aih KA. perlukan mention dapat balik raya taun ni?!!! perlukah!! perlukah!!!!!!!!

Yong Is My Name said...

hamboi hamboi KakTek..
ni balik tanah malaya satu kampung boleh bau wangi nie..

ps: loor kata nak singgah sini, ape citer?

ahkakbatik said...

lom tau singgah manalah Yong... pi pluto dulu kot.. huhu..