Wednesday, March 27, 2013

co-pilot bike

Dah lama nak upgrade beskal si Haris.  Pejam celik pejam celik dulu baby kini dah nk masuk 5 tahun.  
Mintakkkk.. merintah je kejenya.
Pi sekolah nangeh.  hati nak pi sekolah. exsaited pi skolah.  tapi nak kena tinggal depan pintu sekolah, nangeh.  Cikgunya kata sebab dia rapat sangat dengan ibunya.... ni nak kena asingkan tido nih.
Cara nak pujuk nangeh kaktek buat time table untuk dia.  Tick hari2 dia nak pi sekolah sampai waktu untuk kemping.  Plan berjaya.
Habis kemping, cari idea lain pulak... tick hari2 kena pi sekolah sampailah waktu beskal baru sampai.



beskal lama.  borng je asyik kena tinggal dengan abang2 kakak.








jumpa di web walmart lepas nampak ada orang bawa waktu di kemping site.
menarik kan...  semua benda ada jual di Amarika nih walaupun semua benda mai dari china.  
Malaysia yg dekat dengan china susah nak cari barang... whylaaa...








Jadual shipping sepatutnya tiba Jumaat ini sudah tiba pulak semalam...








Hepi giler.  Malam tadi pulak nangis dalam tido sebab lenguh kaki kayuh beskal...  kul 3 nangeh... ibu urut... kul 4 nangeh... ibu urut.... kul 6 nangeh.... ibu urut..... ibu pun nangeh ler hari2 camni...



17 comments:

~Mami Little Hero~ said...

nasib baik ibu bgn urut kalo ibu bgn kasi lempang how la? hikhikhik

ahkakbatik said...

dariapa kaktek lempang budak kan.. baik ler luku bapaknya yg belikan beskal. beli papan dam kan bagus... main tak sakit kaki....
haaa.. ko kena berguru ngan kaktek lg ni... hikhikhik..

Anil Wanina said...

kikikii..untung la ibu pandai urut.. hehehe

mama maman aka yana said...

wah.. beshnya.. :)

Anonymous said...

huish! best beskal cam tu, kalau ada anak kecik boleh gak beli satu.

Bertuah Haris, nak beskal ibu beli, kaki lenguh ibu urut. Kalau tak pi sekolah juga tak tau la hang nak jadi apa Haris oi!

Ibu banyak bersabor yek

Ahkak

Mixed-family in da house.... said...

wah gorgeous nyer basikal itu......bulehlah kak tek bawak pi pasar jugak, ye dak?

nor laila said...

seronoknya dapat kayuh basikal tu...bila pula linda nak kayuh dengan abe gapo..ngeh-ngeh

Miss Nangada said...

adoila kak tek.kita senasib.anak sy laa ni dh darjah satu pon nangis jugak.stress haih. mak sy kata satgi skolah rendah berenti la peel tu. now masih nangis lagi..howla?

Dinas Aldi said...

Hah, dan2 hepi sebab dapat beskal co-pilot gitu tapi masih nangeh jugaks sebab lengoh kaki, alamaks..

Yalah, akupun nak tunggu hang kayuh beskal dengan abe gapo, kehkeh!

harnidahussin said...

uish..bestnya beskal...
dulu ada beskal yg jenis tayar mati..
tapi hayat tak panjang...
seat patah...
gila hebat tak ganaih naik beskal sampai seat patah?

kak tek jgn cakap sebab cheq gemok...
no no no...time tu check kuruih kering tau...

Shamsiah Abdul Rahman said...

Kalau hero Sham confirm x blh sepakat naik basikal mcm ni. Maklum je la Amsyar hala ke lain, Haazem & Arif hala masing2.. Abih camno??

ahkakbatik said...

Anil, bebudak ni kan, ibu masak megi hari2 pun depa kata ibu pandai segala... tak caya? cayalaa... cayalaaa.



Ahkak... macam tingin nak anak kecik lg je.. ekekeke... dah tua ada anak kecik kita makin penyabor.... tak caya? cubala.. cubalaaa...




ello Mixed famiy.. kt mesia yg naik beskal cuma myanmar dan bangladesh potong rumput je!!! hampeh hang.



laila, laki bini naik kecoh sekampung kang.

ahkakbatik said...

dik Nangada.. kaktek pun sentiasa cari idea nak menggumbirakan budak kecik ni... cabaran sungguh mengecikkan otak kita supaya memahami otak budak kecik. lain anak lain peel walaupun keluar dr perut yg sama. kalau yg ni suka nangis, banak ler lg kot yg lain tak suka nangis... kalau tidak berjaya lagi.. banaklah lagi dn lagi.. dan lagi sampai mpatbelas...lol.





Dinas, aku tak suker naik beskal, sakit bontot... hahahaa... tido lg best.




Aida, kaktek dlm kesukaran yg amat membayangkan hang yg pernah kurus kering itew.... mehmehmeh..




Sham.. tu kena beli 3 beskal dn 3 co-pilot berserta sediakan sekali 3 adik baru supaya depa tak berebut adik. amacam? best tak cadangan?

PatinPasta said...

Mana dapat gen suka nangeh tu, ce citer sikit? Gen ibu nya kah? :D

Tak mau bagi kaki dia lenguh, suruh dia duduk bersila. Bior Abang dia je kayuh.

Yong Is My Name said...

KakTek,

confirm si kecik nie mewarisi mama dia masa kecik dulu, tak dapek nangeh..
ke sampai sekarang nangeh kalau abg gapo tak beli?? kihkihhh

ahkakbatik said...

eh eh kome berdua ni kan... cepuk kembar nak? manader gen cengeng dr mak nya.. maknya sah dpt dr neneknya.. maka salahkanlah gen neneknyaaaaa.....

hainom OKje said...

haha...cantik taman ko tek macam kat cerita omputih yg aku nengok kat tv tu...

ko tak kayuh ke Tek?