Wednesday, March 6, 2013

pot pet dayang sulu

Sabah dah ok belum.....?
last baca ada pertempuran dah penceroboh dah defeated.
google cari gambar takde, video tak jumpa...
ada pula yang buat cerita org sulu mengamuk di kl ...
mana tahu itu org sulu? mungkin jawa? mandailing? bugis? kelantan? siam..? mat rempit ?
kaktek ngaku sulu pun org mungkin percaya...
maka janganlah nila setitik habis susu sebelanga
kita jadi pendatang cari makan tempat orang..
bila org kita datang buat onar.... kita pun malu...
kita tak sokong..
yang buat onar pula...
ello.... banyak sgt sultan org Malaysia nak kena layan... tak koser dah.
takhta dan nama tak bawak mati.

semalam came across gambar junior kaktek di fb.
berniqab!

point 1 : dia junior kaktek.
kalau mati ikut urutan umur.. kaktek mati dulu...(minggu lepas baru sambar levi's sehelai.. adeh)

point 2.:  dia dok Malaysia.  bukan saudi yg mewajibkan niqab.

kaktek kelik lagi nak nengok gambar dia...
gambar2 lama dia seakan pelakon fazura tu dah di tutup dari pandangan umum.
MasyaAllah....

kawan yang tayang latest asset selepas makan slimming product pun ada...
dok tayang muka sebab dah telan sebesen kolagen pun ada

bak kata senior sorang tu.  jaga mata supaya hati kita tidak membawa kita kepada kemurkaan Allah.
kyusuk ke sembahyang kita, seronok join golongan yg lalai yg melewatkan sembahyang.... mengumpat itu buruknya seumpama memakan daging manusia.... free bagi pahala yg sememangnya sedikit itu kepada orang lain ...

astaghfirullah hal azim...

-mode muhasabah diri tapi tak tahu mana nak mula sebab semua sudut diri ini ada dosa-

14 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Astaghfirullahalazimmmmm... *tadahtangankesyukuransbbkakteknaktobat* hikhikhik

Kalo pakai niqab tapi hati x sesuci murni minyak seri murni buat ape. Kak tek ai ada biras yg pakai niqab *ngumpatsat* dia suka pinjam duit mertua ai tapi x pnh ada effort nak bayar hutang smp la ni.

Apapun kak tek, mati tidak mengenal usia. Hantaq UK je la levi's tuu. Pi tobat cepattt.

ahkakbatik said...

cepuk dak ni kang!

pakai niqab boleh lagi sarung levi's dlm jubah daaa.... haa.. kot angin tiup terselak nampak levi's... (nanti dh niqab harap angin selak je la kot..) muahahaaa... bughuk betui pangai haku...

Shamsiah Abdul Rahman said...

Kalau Kak Tek pakai niqab.. Sham posa nazar 1 ari.

Sungguh nih..

ahkakbatik said...

Sham posa nazar??!!
MENCHIK laaaaaaaa!!!!!!.....lol.

nor laila said...

singgah pagi..as salam...bagus tu berniqab...diri akan rasa selamat...bab yang lain-lain tu kena muhasabah diri...

harnidahussin said...

hahahaha..muhasabah diri tu bagus kak tek...
jeans nak pakai no problem..janji baju mau labuh macam baju kurung..muakakakakakakaka

mama maman aka yana said...

ya allah.. bagusnya kaktek nih.. me like..:)

Mak Piah said...

Kak Tek:

Saudi tak mewajibkan niqab.
Yang nak berniqab nih hanya mereka mereka yang sudah tradisinya berniqab, kalau orang sininya. Lagipun sini banyak berdebu dan berpasir udaranya kadang.Like sandstorm macam tu la. Atau sand bertiup sepoi sepoi.

MP lak berniqab hanya di absodi. When in Saudi be like the saudis, katernyer. Kalau balik, errrr..tu kita bincang di segmen yang akan datang yerk...:P

x
...Pikirlah kita selalu boleh berbuat baik.

Yong Is My Name said...

KakTek ku,
sudah lama tidak bertandang dirumahmu minum kopi susu..kihkihhh

kat sini susah nak jumpa dgn org yang berniqab. mcm kata MP = tradisi.
bagus bilamana nawaitu kearah itu, tapi berdasarkan pengalaman dan sidang perjumpaa dengan insan sebegini sebahagiannya tidak mencerminkan diri yang ditutupi itu..
kaktek fenin?kihhh
yong suka bagi kaktek fenin

ps: sambor pokcik levis, colour itam ke dark blue?? (#yongygbusybody)

Dinas Aldi said...

Aku pun banyak bebenor dosa beb. BANYAK. *tutup muka, malu*

ahkakbatik said...

mekasih laila... isyaAllah suatu hari nanti...



Aida, baju kurung sarung jean.. huhu... selekeh arr.. (nak muhasabah tp masih nk nampak cantik.. selekeh arrr pangai..)



yana, bagus mender.. cakap je lebih, buatnya idak... huhu..

ahkakbatik said...

MP, tulakan.. bila dah tradisi, org buat sebab tradisi lah gak. bukan sebab mahukan perubahan dlm diri..
ni nak berubah la ni... betul ni nak berubah.... cakap 44 kali kot jadi sebab la ni lom jadi apa-apa lagi... ngeh.




Yong, yelah kita nengok yg baik jelah.... berniqab/berjubah tatkala org keliling dok tayang jeans itam saiz 27 straight cut sgtlah besar cabaran hati tu... buat masa ni kaktek masih nk bergaya ngan jeans baru ku pada sumer org... hahahahaa.... bughuk pangai..



Dinas.. elok mau sekarang beb... dr mau kt sana takleh nk tutup apa dah.. ni peringatan tuk aku nih.

Real Life in Malaysia said...

Assalamualaikum Kaktek, lama tak tanda tangan kat buku ziarah kaktek ni ...

Niqab tu pada ikhlas hati ... the truth was i had my niqab on when i did my master in the UK ... alhamduLillah i had full support of my omputih non muslim prof ...

malangnya bila balik tak kuat pula semangat ... no more niqab ...

but insyaAllah again i would say i support anyone yang berusaha ke arah yang lebih baik ...

:)

ahkakbatik said...

waalaikusalam Real,

yelah.. dugaan di negara sendiri lebih kuat dr negara bukan islam kan?.

kaktek sangat cemburu pada yg berniqab di negara yg banyak dugaan, di zaman yg kuat pada cinta dunia... kaktek belum kuat semangat..
doa kaktek agar kita semua berubah kearah kebaikan... insyaAllah.