Saturday, March 16, 2013

meh kita diet

Semalam kaktek spend masa diskas dengan member2 lama yang bergiat cergas dalam Atkins Diet.
Banyak dah diet program sekarang ni.  sapu losyen boleh kurus, makan pil boleh kurus, tuang serbuk dalam makanan boleh kurus, minum acai jus boleh kurus...  tak caya?
kaktek pun tak cayaaaa....   tak caya bukan sebab kaktek dah kurus.....  dulu2 gebus jugak dan dah pernah dah beli losyen kurus, minum teh kurus,  beli serbuk kurus.  apa orang jual semua nak try beli.

Atkin diet yg kami diskas semalam ni mengenai penjagaan pemakanan.  Takde pil, takpe losyen, takde sirup.  Kenalpasti kandungan makanan dan kawal mengambilan karbohidrat.
Daannn... Atkins diet bukan sekadar untuk kurus... tapi untuk penambahan berat badan dan kawalan seumur hidup.  Yuran program adalah gratis. FREE. Percuma.


Kaktek register online disini untuk dapatkan starter kit makanan percuma .. heh... dan tuk kaver line pangai buruk itu, mahukan juga guide menambah sedikit berat badan dengan cara yang betul.  Penambahan berat yg tidak drastik agar tidak menjejaskan kesihatan sebab kaktek ada genetik diabetes.  Menu Atkin sangatlah menarik.  walaupun takde menu nasik lemak ngan roti canai, menu bekfesnya lagi meriah dari semekut kering yangku telan hari-hari.
Diet ini juga digunakan untuk mengawal berat badan si Ajik.

You all boleh gugellah yea.  Programe yg kaktek join ni untuk warga US dan Canada saja.  Malaysia pun ada siap forum support group lagi.


Waktu fizikal check up untuk Ajik semalam, doktor kata....



Yes untuk ini....


hasil tuaian di walmart sat tadi.  ibu pun baru insap.





Big NO untuk ini.....
doktor pesan pada Ajik tapi sebenaunya dia perli mak Ajik... huu pedih.






Doktor kata Ajik belum obese tapi tidak lagi selari dengan tumbesaran dia.  Jika di biarkan tanpa kawalan, dia bakal menjadi obese.
Plain milk 3-4 gelas sehari.. No juice or anything sweet whatsoever. Vege dan fruit wajib.

kesian juga pada Ajik.. dia makan sama seperti abang dan adik-adiknya makan cuma yang lain makin meninggi dia mengembang tepi.

Dan setiap petang emak budak harus halau anak2 nya keluar rumah selama sejam.  Kalau bebudak degil, doc kata emaknya kena keluar sekali bawak depa pi brisk walk..... (perli aku lg ler tu  .)



3 lagi dh hilang naik beskal. hadeh omak ae lotih!


yea.. sebenarnya anak-anak obese bukan salah iklan cereal, bukan salah penjual kepok lekor, bukan salah mc donald.... tapi salah OMAK nyer sendiri!



Dannn..... surat chenta dari doktor gigi masa di North Carolina.  Walaupun dah 2 thn pindah Texas, sayang dia kt kaktek...




hepi besdey to me yg ke 31 + 10.

8 comments:

Anil Wanina said...

harus dicuba ni....

Dlm hati nk diet, tp persekitaran x mengizinkan..huhu..tu makin lebar tu..kikiki

ahkakbatik said...

kaktek ni kan manjanglah mimpi makan satay tau... meh mai texas kalau nk diet... nangeh tak berlagu pun takde kedai mamak yg bukak.

Real Life in Malaysia said...

Happy belated birthday kaktek! May Allah SWT bless!

Yong Is My Name said...

Kaktek
Kononya dok jauh kat pdg pasir ni boleh kuruih ler
Abihnya??
Hancus anganku musnah dgn mandy laham yg sungguh umhhhh!!

ahkakbatik said...

mekasih Real.. may Allah bless us all. ameen.



Yong.. ado pak arab yg dah berjaman dok padang pasir yg kuruih? sila jawab!

harnidahussin said...

Happy Birthday kak tek!

Mak Piah said...

Kak Tek:

I know dah lambat I know.... sowie.

MP nyanyi ya...* ermmm ejas sore sikit*

happy bithday to you...happy birthday Kak Tek...happy birthday to youuuuuuu* muncung lebih pastu tersangkut, terkuo lak sore kepit*

x

Happy birthday Yang.

ahkakbatik said...

tengkiu.. tengkiu... sambil gerak tangan ala-ala miss world... sore kepit pun kepitlaa.. lol.