Friday, March 8, 2013

cantiknya sekolah kome... dengki mak!

Petang semalam open house elementary school depan rumah.
Acara tahunan kebanyakkan sekolah gomen di dallas county.
Bagi kakteklah kan... sekolah dh 3 suku semester tinggal baper bulan je lagi habis term, open house kemendernyaaa....??... 
memandangkan ia merupakan acara tahunan yg di tunggu oleh makpak di sini... maka dok negara omputez kita kena semangat macam makpak omputez juga ler kan...


meja Syasya budak darjah 4.






Syasya yg kadang orang hengat dia anak hispanic kadang hengat anak cina dengan kawan hispanic nya.






dalam kelas nak study group boleh, nak berinternet boleh, nak kemping pun boleh....






hallway....






iyer... itu ipad bukan tipu letak luar kelas tuk saper-saper nak guna....  sampai habes open house ipad tu tak hilang .... majik sungguh.!!






Kelas Haris budak pre-kindergarten.






Depa ajar anak aku masuk american idol daa..
inkel-inkel itel star... hau i wander wat yu are...






Tangkap je gambo.. kaler-kaler cantik.





mak dulu kecik2 takdek pun main menan tu...






chop-chop.


13 comments:

nor laila said...

singgah malam...as salam...seronoknya..

mokjadeandell said...

kurun bila la agaknya kelas kelas di malaysia nak jadi macam ni.SK maksud makcik.

~Mami Little Hero~ said...

syasya = muka anak cina
kawan syasya hispanic = muka melayu.

Eh tertukor ibu ke apa? hikhhikhik

ahkakbatik said...

waalaikusalam laila..
memang seronok.. bebudak tak pernah nak ponteng... demam pun nk pi skolah.




makcik Inson... mekasih singgah... SK kita takleh jadi camni sampai bebila.. banyak black magic. ipad ilang, kusi meja ilang, khemah kemping ilang... semua ilang... bangunan je tak ilang... kihkihkih..




Farah... tataulah syasya tu ikut muka saper sebab ibu dia sebijik macam miranda kerr...
haaa.. muntah ko baca!

Silver Fern said...

Asslm kaktek..
Baru nak tanya kaktek ada rupa cina ke nengok anak dara cam cina.. Rupanya miranda kerr.. Tak payah tanyala kalau gitu..
*nyampah*
:p

Real Life in Malaysia said...

Assalamualaikum kaktek ... dah lama tak masuk kindergarten ... but i like that last picture ... once upon time we used to tempah alphabet stamps untuk our own KGs ... tak ada commercial ones like these ...

suka dengar bebudak tak pernah nak ponteng ... :)

ahkakbatik said...

waalaikusalam SF...
korang asal sebut anak jawa hengat muka herman tino je ek? #nyampah!





waalaikumsalam Real... lama tak masuk kindy? nampak sgt anak kaktek ghamai ek...
kalau depa accept mak budak join sekali, lama doh kaktek join... leh main chop chop..

Dinas Aldi said...

Seronoknya tengok sekolah depa. Muka kawan Syasya macam Melayu la, kehkeh.

Kat sekolah lain di Mesia ni aku tak tau beb tapi kalau sekolah aku, hias lawa2 camtu hari ni, esok mai dah koyak rabak habeh dah. Jangan kata nak letak iPad cenggitu, henpon cap ayam pun hilang. Darah tinggi beb. Darah tinggi.

Anonymous said...

Kaktik tu belum tengok sesetengah cikgu layan budak2 ni .... Jeles ooo ... Mcm nak curi anak kita je ... Tapi kan kalo kita dpt cekgu2 mcm tu masa sekolah dulu mesti self esteem lagi tinggi ..
Kak ayda

Yong Is My Name said...

Kaktek

sekolah depa nie memang best banget
memang jelezz mak!

ps: kaktek, anak cina betul muka sikakak nie.. anak org jawa memang comei2 ahaks..

mama maman aka yana said...

meriah2 sekolah diorg.. br sekolah rendah tuh kann.. beshnya la.. cam nak masuk sekolah balik je.. hahaha

Anil Wanina said...

bestnye... teruja tgk sekolah dia...

ahkakbatik said...

Dinas... cikgu2 dulu pun darah tinggi nengok kita beb... elok jah jadik org la ni.. kehkehkeh....



Kak Ayda... kalau kita dulu skolah omputeh, mesti kita leh buat lompat bintang la ni kannn....



Yong.. anak jawa memang comei lebih2 lagi mak jawa kann.. dangdut yok!!



Yana.. tu salah satu sebab kaktek rasa berat pulak nk tinggalkan bumi amarika... sob sob... oh mesia negaraku...



Anil, mekasih singgah yang... skolah depa memang besh, barangan shopping pun best, pemandangan pun besh... harga kenderaan pun besh... poser je tak besh sebab jatuh time summer...15 jam daa...