Saturday, March 16, 2013

meh diet? cherry cheese delight


baru pagi tadi keluar entry diet...


tapi ni bukan untuk Ajik.  Ini untuk gathering esok tengahari.  Jangan bagi anak sendiri gumuk.. kasik anak orang lain gumuk takper.






Resepi simple sangat.  Masak basenya aje.
Cream cheese campur whip cream tak payah masak.
Cherry pie filling beli ready made.  Tadaaa....

kaktek dah try cheese delight ni tahun lepas di entry ini.
Bahaya sangat benda ni.... bebudak suka sangat dan ajik boleh habiskan suku dulang.


Jangan tertipu dengan rupa paras yang macam susah nak buat tapi sebenarnya senang.
Untuk makanan berasaskan cream cheese, seeloknya di sediakan sehari awal untuk keju itu menyerlahkan rasanya.





Selamat mencuba!

11 comments:

Anil Wanina said...

Menyelerakan....terbantut nk diet ni..hahahaa

Dinas Aldi said...

Hang ni..tak baek tau..buat aku terlioq ja..

Nak cari ciskek..nak cari ciskek..nak cari ciskek..

Pasai aku tak pandai buat..

cahya indah said...

nak suku dulang jugak, auntie ;)

Yong Is My Name said...

Kaktek

Seandainya ada magic yg tersimpan
Silalah hantar sebarang dua pyrex berisi tu kesini

ahkakbatik said...

Anil... apa-apa makan dulu pastu baru diet.. hehe..


Dinas.. masa tak reti buat memang suka makan.. dh reti, tak selera nk makan hasil tgn sendiri.. cubala.. cubala... tapi lepas buat sedulang ko jugak habiskan sedulang kang aku tak jamin.



cahya, org pakai braces takleh makan kang payah nk floss gigi.



cik Yong... org jawa tak reti majik.. mandrem je reti.. :))

~Mami Little Hero~ said...

Kak tek

Hari ni baru sy dpt baca blog kenkawan. Masuk blog kak tek tgk ciskek. Cis sungguh menggoda!

ahkakbatik said...

Farah.. hang diet.. kang tak muat sarung legging munger2.

T said...

I prefer baked cheesecake. Tapikan, yang unbaked version like yours pun I can eat suku dulang jugak. *tutup muka*

My doctor pulak suruh makan sayur kalau lapar. Dia cakap buat sup sayur banyak banyak, and kept eating that kalau still lapar. Tak pun bring a big bag of fresh veggies like carrots and bell pepper and makan tu for snacking. You should see my face buat muka when the doctor said that. Bila I tanya pasal weight-loss pill, doktor tu pulak buat muka garang. Hehe.

So, now my snack memang kena catu. Instead of the whole chocolate bar at once, it would last 3 hari. Big accomplishment tu. I don't do Atkin sebab you have to give up dairy and fruits in the beginning. Paleo pun kena give up dairy, though you can eat fruits. My diet right now focus on kurangkan kan the portion. Like tak tambah nasi/noodles and only eat a slice of pizza. Lepas tu try to increase veggies intake. And tak bake dessert for no real occasion. Susah tau. I used to have dessert/cookies all the time in the house before. Sekarang kitchen-aid tu buat pukul whipped butternut squash and blender buat blend cauliflower puree (surprisingly good). I still find it hard to snack on fresh veggies though.

harnidahussin said...

amboi kak tek..terlioq chek...
walaupun senang dibuat..yg kak tek buat nampak lagi sedap...muahahahahaha

ahkakbatik said...

T.. talking bout yourself ke? from your blog kaktek salu imejin you slim and slender tau... haha...
my friend eat choc bar 3 bars at once with in 3 mins! i've tried tp sakit langit2.. i guess nk kurangkan makan choc memang kena hisap je sampai langit2 sakit, then you'll stop taking more choc... i guess dia kunyah macam makan nasik kot... thinking all the melted choc masuk celah gigi.. dah satu hal nak clean them up and floss, memang potong stim nak makan banyak2.

i love omputih nya salad, broccoli etc tp org rumah ni suka sayo asia.. kangkung.. kangkunggg... cemana nk snack makan kangkung??!

ahkakbatik said...

Aida... memang sodap.. tapi kalau hang buat sah takdok org rumah tu yg sentuh. akhirnya saper kena habiskan sedulang?