Tuesday, March 26, 2013

citer kasut

tajuk entry bukanlah kiasan.
memang cerita kasut sebab ntah apa-apa takde keje nak menghapdet blog je hari ni...

masa skolah rendah dulu pernah tulis cerita pendek mengenai "aku kasut"
aku cantik duduk dalam kedai tunggu orang beli..
kemudian ku dipijak2 tanda sayang..
bila habis maneh sepah dibuang..

bukan kasut saja menerima nasib yg sama..
piyuk belanga, baju sluar lama, sofa lama, tibi lama, bini lama .. hep!

tetiber petang yang sangat aman ini fikiran kaktek yang kosong bak vampire bella swan ni menerawang jauh memandang kasut-kasut dalam simpanan...

meh kaktek bawak jalan-jalan tengok kasut...


ni hush puppies beli di jusco 3 tahun lepas.  dari kaler cekelat muda sampai kusam tahi anjing tak koyak-koyak... tensen je.  nak buang tak boleh, nak pakai hati dah tak ada, nak simpan buat apa.... sarung lah juga menda yang sangat berjasa tetapi jasanya sudah tidak lagi dikenang ini...
buruk pangai punya tuan kasut.







ini kasut beli 1 , sepasang lagi dapat 50% di Rack Shoes, North Carolina.
  ntah mana pasang yg ke 2 tu kaktek dah lupa letak mana.
Brand Sahara kemungkinan sempena nama Sahara Yaacob.
sarung atasnya adalah fabric, sangat lembut dan boleh tahan comfy.

tapi kaktek dah jarang guna sebab tiap kali pakai, member2 terkejut nengok jari2 kaktek.  asal pakai mesti ada orang terkejut.
depa tatau ka kaktek pun terkejut nengok jari2 depa? choi... kan?







Ni peberet terbaru. ala2 ganas sket khas tuk org macam lasak dan malas jaga sebab takde rupa ladylike takyahler susah2 nak lap kasik kilat. of kos paling penting tak nampak jari kaki daa...







oleh sebab kecintaan sangat pada clark biru di atas,
2 minggu lepas masa cari kasut sekolah untuk anak, kaktek rembat sepasang lagi buat stock menjelang dihari tua.  comfy betui wei.. sesuwei sarung time dah join warga emas.







sepasang lg clark (sini ada outlet yea... tak semahei clark di msia) yg kujatuh chenta kali pertama bertentang tumit kaki.  comei gila....  







huish comeinya... comeinya kaki ku itew.... rasa gedik bila disarung.







tapi yg selalu kaktek belasah hari-hari pi sekolah dan walmart adalah ..


iniii........





cekian citer kasut.

17 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Kak tek

Ya hampun jari kaki kita sama! Eh org kata kalo jari kaki kedua lebih pnjg dr ibu jari mksdnya berasal dr keturunan roman. Fefeling omputes sat.

ahkakbatik said...

psst.. roman ke romen? lucass ler hang!

Mixed-family in da house.... said...

KakTek,

saya pun suka yg ala-ala utk warga emas tu.....nampak selesa betui....tapi kot saya kena tunggu time tuh la nooo, baru buleh pakai....hehehehhe

Anonymous said...

Laaaaaaa bakpe kaki Kak Tek KEDING sangat? Makan la banyak sikit supaya kaki gebu, makan pure marine collagen ke, makan vitamin ke. Ini mesti terlebih gula nih.

Saya punya crocs Mary Jane tu ada bling-bling lagi tambah sendiri je, tapi kasut tu saya guna kat rumah je bila berkebun dan bersih kandang kucin.

Tingin jugak nak suruh Kak Tek bawak balik sekotak Clarks sepasang rona kuning(fesyen 2/3 bulan sudah)

Ahkak

nor laila said...

as salam...linda...lama tak BW...ok lagi apa kasut-kasut tu linda...

Dinas Aldi said...

Bila tengok kaki hang, terus aku teringat kaki aku yg tak pernah nampak tulang langsung seumoq hidup beb. Nampak sangat aku ni gebu kentang sejak azali lagik. Terlebih isi gitu aku ni dari kapla sampai kaki.

Anil Wanina said...

kasut kale grey tu tantik la....

Shamsiah Abdul Rahman said...

Sini Bata sama mahal ngan Clerk.
Tu yg x gamak nak pakai Bata.
Kalau HP, baik beli kat Tanah Malaya sebab design sini.. mmg x berkenan langsung.
Sham kalau bab kasut mmg kena shoping kat sana la, sini.. yg berkenan semua cecah 3-4 ratus.
Walhal kat sana abis tinggi baru RM100.
Mahal sebab (maybe la kut) semua made in Italy & belah2 sana.. ngeri la weii..

Yong Is My Name said...

KakTek,

adinda mu ini cukup tertarik pada kasut yang terkeluar jari comei mu itew..

ahkakbatik said...

dik Mived family.. hamboi... nk mention dia lambat laie join warga emas la tuh! eee menchik!




Ahkak.. saya makan haper pun sumer sangkut kt peyut hazabedah dan donut kelilingnya!! huwaaaaa...
nak oder buleh... nnti kasik link saya oderkan.




Laila.. waalaikumsalam. elok lg sumer.. kes layan napsu serakah ... lol

ahkakbatik said...

Dinas,... hahahaa babe, aku ada tulang, hang pun ada tulang... hang ada isi, aku takdek.
haa.. saper rugi?




Anil.. meaceh - kata kasut grey itew.




Sham, org harab ni kayo2 sangat ek depa keje haper yea selain main snooker sambil berjubah? dengki betui ler...



yong amboii... sejak hang nk oder pinggan neh dah beradinda bagai... bodek sungguh! :))

Anonymous said...

Dulu kakayda pun taksub clark now suke suke dansko ... Utk warga tua jua kalau org msia la ..

ahkakbatik said...

dansko takde outlet kak Ayda... rege pun mahei... balik mesia org tak kenai punnnn...... huhu..

harnidahussin said...

alamak..kasut la pulak...dengki ni..

Anonymous said...

Suka ngan kst Clark gak!! Jth chinta ngan kaler biru tu...nk order blh ka?hehe....~Jolie~

ahkakbatik said...

Jolie,
ni kaktek beli di outlet. outlet clark ni ala-ala reject shop. nasib2 ada.. takde nasib, takde. kalau nk order, pi lah official webnya tgk sendiri brand/harga... kaktek boleh tolong aje apa-apa.

Anonymous said...

Ya ka?? Nnt klu Jolie b'kenan yg mn2, Jolie bgtau la nooo...pernah cr 1 kasut tu,dr kedah p penang,last sekali jmp kat klang...tu pun pada la cr kat smua Kedai Clark...