Sunday, March 3, 2013

once upon a time 400km from Lahad Datu

Ni KK tahun 2006.
Tempat cari makan selama 5 bulan dengan project telco di sana selepas cabut lari dari UK.
yea.. united kingdom... bukan ulu kelang.... haha... ko mampu suka-suki lari?.







Nama tempat dah lupa.. urat dh banyak putus.


Karambunai kot.







La ni budak 2 ekoq ni bercekau je kejenya..





Walaupun member di KK kata keadaan di KK macam takde apa-apa pun, tapi inilah kenangan kaktek yg paling dekat dengan Lahad Datu...  aci? tak aci?


cekian.

10 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Woooo..

Kitaorg pun penah cabut lari dari Henan. B4 abis kontrak, lari balik Msia. Trus Cik Asben kena blacklist dgn agen. Sakit wooo masa kena blacklist.

P/s;
Semoga Allah menjaga keselamatan kesemua anggota keselamatan yg bertugas di sana sekarang. Tak suka baca news time ni. Nnt nangis lagi. Cengeng betul la sekarang ni.

~Mami Little Hero~ said...

Kak Tek,

Ingatkan bibik indon je suka cabut lari. Rupanya...

***larikkkkk***

Anonymous said...

Best ek kaktik dpt lari sana sini .. Cantik nmpk tmpt tu ..
Budak kat rumah ni pun bercekau rasa mcm nak lari je..
Kakayda

ahkakbatik said...

Sham, semua kontraktor dah biasa lari-lari ni... suka depa je. bila
kena blacklist, lg mau bising... kaannn... lol.




Farah! hep! tu sumer saedara mara kaktek tau!!! mana tumpah kuah...? hahahahaaa... kusiku kang!




kak ayda terer joget zumba mana cik abg kasik larikk..lol

CS said...

AB
I miss you so muchlah. Hepi kemping..

xoxo jugak

nor laila said...

singgah pagi..as salam..

mama maman aka yana said...

blum penah smpi belah2 sana.. sana yg besh org kata seefood dia.. murah2.. kiki..

Dinas Aldi said...

Sedih la beb, tak bleh ka depa pi buat tuntutan secara aman elok2, nak kena serang2, bunuh2, apa kes. Sensitip aku dibuatnya bila ada anak kehilangan bapak nih, especially yg masih dalam kandungan tu.

ahkakbatik said...

CS.., ai miss yu tu....
forecast weather kemping ribut topan...#nangeh


waalaikumsalam laila... sila-sila makan angin... tuan rumah malas masak.



yana... keliling dgn laut kan... memang fresh gila dan murah... sodap ya amat.


Dinas.. itu setan dah masuk badan. nak mati dah dok nak tanah buat per.. bukan leh bawak masuk kubur. hangen haku tau.

Yong Is My Name said...

alalaaa tomei2 nyea..
ps: ikut tomei mcm mama dia ker ni??