Friday, March 8, 2013

kolagen dan istiqomah

satu entri lagi sementara tunggu asam pedas masak.
asam pedas is so not my forte..
tak pernah pekat... 
tapi sebab ada org suka makan
masaklah jugak.


kolagen.
banyak sungguh org jual kolegen di fb
rumpai dari mana tatau.... malas nak ambik tahu..
tepek gambar kulit halus mulus..
agaknya.. gambar blur..
kan susah nanti jumpa org, org dok telek muka kita...
black head white head kt hidung pesek...(hidung pesek kaktek ler..)

pada yg makan tu, mungkin baguslah kot...
apapun yg penting, semua kena istiqomah.
makan bukan sebulan 2.. selagi nak cantik lah kan...
sekarang larat dan mampu....  tahun depan stok rumpai dah habis camner?
5 tahun depan?
10 tahun depan?

badan kalau dah terbiasa dengan supplement, dia akan cari supplement setiap hari..
sok lusa supplement dah takde?
duit nak hala ke lain camner?  nak beli henbeg... nak beli seluar... 
payahlah kan?

maka buat masa ni belum terpengaruh, i want to get old gracefully..
biar proportionate dengan peningkatan umur dan tumbesaran anak-anak...

pada yg ambik kolagen... jgn lupa istiqomah yea...
jgn kasik kaktek hat etek dgn gambar terbaru nanti...


p/s pesanan dari bekas pengamal supplement imedeen selama 5 tahun yang kini sedar bahawa muka tetap seperti anak jawa dan takkan bertukar menjadi Miranda Kerr...

12 comments:

~Mami Little Hero~ said...

Kat sini sikit punya susah nak cari kolagen. Gamaknya bhgn pharmaceutical sini ketat kot nak kasi kolagen dari kpop.

Gugel jugak sbb teringin kan nak berkulit mulus macam ct nurhalija. tapi ada satu je produk yang popular. Nama apa ntah. Malas nak amik tau sbb mahal sangat. Pakai untuk sebulan mampu la. Kalau untuk berbulan2 bahek simpan duit beli tiket raya balik msia.

Mahal nauuu. Teringin gak nak makan rumpai tu tapi confirm tak lepas kastam sini kalo pos kan. huhuhu

ahkakbatik said...

Farah,

ct tu banyak wit ler... makan tak abes.. kita ni makan kais pagi kais petang.... nak cantik pun bukan ada paparazi nak tangkap gambo pun... ulalala...

Dinas Aldi said...

Aku dulu2 rajin jugak hambek suplemen. Tapi dah lama berenti. Ni baru teringat nak terai agaq2 rumpai laut yg ex-studen juai tapi belum start lagi la, baru dok pikiaq nih..boleh istiqomah ka tidak.. *jari di dagu sambil pandang ataih*

Dinas Aldi said...
This comment has been removed by the author.
CS said...

AB
Let's grow old gracefully *wpun I dah lama graceful, whahaharuu*.

Katanya kolagen dari Korea bagus. Ada kawan blogger jual tapi kalau skrng I baru nak ambik kolagen, jwbnya mmg dah takde effectlah almaklum dah lama grow old, khaan?

harnidahussin said...

kak tek..
apa kata kak tek makan ulam jer la...muahahahaha

ehh..kat amrika boleh hidup ka pegaga? ulam raja? selom?

eh..susah sangat..makan salad jer la kak tek..hiewhiewhiew

ahkakbatik said...

Dinas... aku pn dulu ambik memacam habis beberapa rebu RM.. kalau tak ambik, mesti aku kaya beberapa rebu RM dari sekarang...huuhuu..




CS, kalau CS baru nak amik kolagen kan... nangeh kolegen tu kena keje kuat tapi tak hasilnya tak nampak2 dah... heh heh... larikkk...




Aida, jgn tak caya.. ulam pegaga tumbuh liar tepi hiway lagi... omputih kata rumput, org kita kutip buat makan... tapi kaktek makan cheese je.. :)

mama maman aka yana said...

kaktek..>> pernah cuba tp sy jenis bukan boleh nak istiqomah.. tuh smpi skrg sy tak cantek.. :)

asam pedas also not my forte and dlm umah nih semua pun tak minat.. dia minat ai je.. hahaha

hainom OKje said...

betullah Tek...sekarang ni mmg tgh sebok kalogen...sana sini benda tu? Aku ? apa pun tara.... brahim suh makan nasi je haha....

hainom OKje said...

kaki ko kan cantek Tek..so sesuai le pakai kaler bagai tu...
hehe
tapi kalau dah laki tak bagi tu jangan derhaka! hehe

Real Life in Malaysia said...

Kaktek "p/s pesanan dari bekas pengamal supplement imedeen selama 5 tahun yang kini sedar bahawa muka tetap seperti anak jawa dan takkan bertukar menjadi Miranda Kerr..."

hehehe ...

tak pe kalau nak makan baik juga untuk tulang orang puan yang memang cepat mengalah ... part cantik tu bonus nye ...

me ... bau kolagen pun nak mun... macam mana nak makan ... comot pun comotlah ... :)

ahkakbatik said...

yana, kakten buat keje benda sumer tak istiqomah... takpelah kita sama2 tak santek.. heh heh...



Nom tang brahim suh makan nasi tu aku suker... hahahaaa...
weh maluler anak aku nak jalan sebelah mak nya pakai suar kaler2.. buang tebiat ke apa.



ooo boleh tuk tulang sekali ke Real... tapi tulah kalau stop kang lagiler cepat mereputnya. Kita selagi lom dpt penyakit , tak terdesak memang susah nk istiqomah.