Thursday, March 7, 2013

ikea sini ikea sana, nama sama rege berbeza..

ni post simpan dlm draft sebelum fasa muhasabah diri semalam.
baru muhasabah  sehari dah sibuk citer pasai soping.. bughuk sungguh pangai..
kalau ye pun patut-patut tunggulah 2-3 hari lagi..
ya Allah ampunkanlah hambamu yg miskin hati ini...

lama dah teringin nak benda alah ni..
3 malam tak boleh tido.  Makan tak kenyang mandi tak mandi.
Hari2 tengok dia.. hari2 tengok dia..
time muhasabah diri elok je tido lena...
selekeh arr ko batik!

bulan ni dah siap potong bajet dapo awal-awal...
susu takyah minum, air kosong suda..
jus-jus takyah minum, kita bancuh air sirap.
cheese takyah makan, nasik goreng cukup.
malam sejuk off heater, selubung je selimut.

hari2 bukak excel... hari2 adjust nombor..
tolak campur kira bahagi.. memang berbaloi-baloi....



ni haaa...

rege di ikea sini..





rege di ikea Malaysia...




boleh jimat seribu hengget

kaktek nak sangat benda ni untuk buku2 yang berlambak tu.
jaman kecik2 dulu mak ayah tak mampu nak belikan buku2 bacaan.... apa dapat time hadiah peksa tahunan tu, itulah yg dibaca ulang2 sampai hancur.
Mak ayah dah bagi sedaya upaya yang depa mampu... kita kenalah lebih maju dari depa dan anak2 lebih maju dari kita sebab perkembangan pesat dalam semua bidang, kita tak boleh statik. maka......
Membaca membina generasi cemerlang... chewah.


Oleh sebab nampak sangat kaktek kemaruk nak benda alah ni,
abe gapo kata, ok... ni kira hadiah besdey ibu lah..

ek eh?!!!

sendiri cari, sendiri tolong sama2 angkat, SENDIRI BAYO... boleh dikira masuk kategori hadiah sendiri punya besdey?
takpelah.. redha suami redha Tuhan jugak... (masuk sket mode muhasabah nak kaver mode chenta dunia harini)



library untuk bebudak yg bakal dipasang bila dah balik kg (yg tatau jaman bila...)
nanti cop kat rak, "IBU PUNYA BESDEY"
tangan tak basuh takleh sentuh.

(jgn wish, birthdatenya belum lg laaa)



11 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Fuiyooooo..
Adiah besday in advance.

P/s;
Hepi besday Kak Tek.
Lagi org x kasi buat.. lagi kita suka buat.. muahahahaha..

ahkakbatik said...

aisey Sham, emmm patutnya tulis, janganlah post hadiah buleh?

p/s posla... poslaaaaaaa........

~Mami Little Hero~ said...

La ingatkan baru survey, rupanya dah terbeli (kita guna 'terbeli' ye) :)

Happy besday Kak Tek. :)

Apa yang penting? Redha suami Redha Allah. hikhikhik

ahkakbatik said...

suka ngan term Farah.. terbeli tu tak salah kan.. macam terbukak poser.. termakan lebih.. tertio lena.. hahahaaa...

lom besdey la.. kang besdey kena wish lagi!!

Dinas Aldi said...

Tu la, ingatkan baru servei, rupanya dah beli dah. Jimat sehibu, banyak tuh! Berbaloi tukaq chis dengan nasik goweng, jus dengan sirap & lain2 yg yg sewaktu dengannya.
Tunggu besdei hang nanti aku nyanyi.

nor laila said...

seronok Linda boleh dapat harga murah kabinet tv merangkap rak-rak tu kat sana....kalau rumah besar memang berbaloi beli benda tu...

harnidahussin said...

awatla harga barang kat mesia ni mahai pulak dah rasanya dari beli kat luaq?

tolong jawab

mama maman aka yana said...

wah.. bila berdaynya tuh.. happy berday la yo.. alhamdulillah dpt dah hadiah dia..

ahkakbatik said...

next week besdey aku ek Dinas... nyanyi sambil pegang pom-pom.. lompat bintang sekali!



laila.. alhamdulillah rezeki dpt rak buku murah serebu.. hehe.. nnti mai umah tau!




Aida, kaktek takleh jawab sebab sibuk soping barang murah. hang tak dpt beli barang murah tu pasai banyak soklan lah!



yana, hadiah beli sendiri ler yang... dia kasik permission beli je..:(

hainom OKje said...

aku pernah beli meja kat Ikea...sekali sampai rumah rupanya papan meja je yg ada, kaki satu pun tak de, lebo bukan main ...tgk kat sana lain, dapatnya lain...tu masa mula2 gi ikea... Laa ni serik tak sudah haha

Anonymous said...

Outstanԁing quest theгe. What occurгeԁ after?
Thanks!

Alѕο viѕit my hоmepage .
.. Www.myspedition.com