Monday, March 11, 2013

1st day kemping - Mexia, Texas.

venue - Fort Parker State Park, Mexia, Texas.
distance from home - appx 100 miles
date - March 8 - 10

Banyak gambar so kita bahagi 2 bahagian yea.
layannn sampai pening kepala....


1st day.






Khemah orang anak mpatbelas yg plg besar..





hiking time..

















Sebahagian youth Malaysian-Indonesian majoriti american born.






Gaya je ada... bola manjang ke laut.






Bapak2 main soccer .






Kids and craft.





Ayammmm........ ayammm......





Sebahagian ibuk-ibuk...


11 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Dalam gambar kaum ibukkkk tu.. Kak Tek yg mane ya??

ahkakbatik said...

hahaha... ada ibuk Tek kah di situ?

nor laila said...

ibuk-ibuk bikin ribut ngak di situ..

~Mami Little Hero~ said...

Kak Tek,

gigil tak tido dalam kemah? kang gigil sampai longgar lutut bukan diaaa...

ahkakbatik said...

Laila.. ibuk2 ribut tu harusss...




Farah, sarung wool legging, winter jacket, wool blanket, sleeping bag... tengah malam berpeluh-peluh daa... hahahaa..

Yong Is My Name said...

KakTek,

sempena bersama dgn ibuk2 seberang tarian enul dak der ker?
itu pun activity tau..

ahkakbatik said...

Yong... nak goyang gak tapi bukan goyang inul yg keluar... goyang blender!

Shana Ahmad said...

Salam kak, selama ini sy silent reader blog akak sj, kira wajib hari2 bukak... sambil berangan2 sayalah yg duduk oversea...

Kak, nak tanya sikit boleh? Akak lama lagi di Texas?

Sy sedang merancang utk berkelana selama sepurnama di Amerika Syarikat hujung tahun ini...

Mana tau, ada rezeki boleh kita jumpaa...

Terima kasih kak...

ahkakbatik said...

waalaikumsalam Shana.

haaa.. best ke citer kaktek dok obesi ni.. macam merapu tak tentu hala je lebih... hahaha...
somi akak tgh dlm proses cari kerja nk blk msia.. lama sgt rasanya di sini... kalau tertulis rezeki masih di sini, dialu-alukan singgah ke banglo kaktek..chewah.

dallas selalunya dlm list lawatan tmpt terakhir sebab takde apa sgt utk dilawati tapi syurga membeli belah.... lepas shopping leh packing teruih balik.
nanti roger2 kay?

Shana Ahmad said...

Salam kak... okay, boleh sj... best, saya suka baca bahasa akak yg simple2 tu... sbb sy sendiri lama dh buat blog tapi tak post2 pun... ni br nk start balikk... insyaAllah ada ms kita jumpa di US, tak pun jumpa dia Malaysia sj...

ahkakbatik said...

bahser org blaja separuh jalan ler tu.. lol.
boleh aja Shana.. nnti roger2 je akak yea.