Wednesday, May 8, 2013

hampir konpem

bayang-bayang kedai mamak dah nampak..
Alhamdulillah Allah permudahkan jalan..
walaupun jalan yang terang tu tak panjang..
kena yakin jalan seterusnya yang masih kabur kabusnya akan hilang .

Pertengahan Jun, bakal sehelai sepinggang..
hantar semua ke kampong halaman..
kirim-kiriman sudah ditutup sekarang...
bermacam kerenah tak larat layan.
hati merana.
jangan salahkan  mereka,
kerana mereka tidak berada di tempat kita.






percaya tidak, ini 25 peratus cuma..
mohon jangan serabutkan lagi kepala..
kotak-kotak ada lagi 2 kali ganda...
ada motor, beskal, segala tok neneknya reta benda..
moga selamat dibungkus semua..
dan selamat sampai ke destinasinya..

Jazakhallah khairan pada yang rajin menjenguk..
kaktek tengah semput dan sibuk..

sekian puisi spontan kali ini..
cak pong... cak pong!

19 comments:

nora comel said...

cak pong cak pong semoga selamat berjalanan kaktek sekeluarga cak pong cak pong....ehehehe

Anonymous said...

adoi la, dia dah tutup order. Nanges la tak dapat cari nak tambah mangkuk nasik.

Tak pe lah, kalau ada rezeki nanti adalah orang beritahu ada lebih.

Ahkak

mama maman aka yana said...

wah.. cargas kaktek mengemas.. huhu..

Khairul Abdullah said...

Kak Tek dah nak balik Tanah Malaya ke?

Shamsiah Abdul Rahman said...

Kak Tekkkkk..

Soalan luar tajuk..
Kenal ke dengan Zuhaimi Musa (Joe)?
Tu ari macam nampak anak Kak Tek kat gambar dia di FB masa mlm pengiraan undi.

Awakkk.. kompom ke dah nak balik ni??

Mixed-family in da house.... said...

Cakpong cakpong....nanti kt Tanah Malaya jgn lupa update blog tau, di celah2 kesibukan hantar barang jualan dgn berbasikal tu

Mami Little Hero said...

Cak pong cak pongggg... baru 25%? Mak aihhh banyak benar stok nak bawak balik. Bawak balik amarika terus la kak tek. senang nak gi sopping lepas balik msia nanti. hahahah.

ahkakbatik said...

cak pong nora... hang tenggelam timbui haaa...




Ahkak... siyes buyer masih dilayan... dok tanya2 tak kesudahan macam ahkak ler yg meningkan paler saya... kehkehkeh..



Yana.. terpaksa eh. nk harapkan bebudak reti watper....

ahkakbatik said...

KA... timbang tara dah, in sha Allah ini pilihan kami... baaalik kamponggg!!!!



Sham, lama doh kaktek tau asben Sham ngan Joe pernah serumah kt china. eleh.. dunia ni kecik je.. dunia Telco lagilah tersangat kecik... hehe.. blog henbeg kt bloglist tu bini joe nya ler.




Dini! hep! org kaya la ni dulu naik beskal pi noreh getah tau... kaktek up sikit naik beskal anto korel.... lol.




Farah... hahahahaa... ai loike your idea... tak abeh gelak nih...

JaJa'Z said...

wah!!!! kak tek nak balik dah rupanya.....welkam welkammmmm

ahkakbatik said...

meaceh la Jaja... baliklah leh order cis dari Jaja... ngeh.

Real Life in Malaysia said...

suka hati sungguh nak balik ye ... nanti dah balik rindu rinduan pule kannn ... selamat kembali ke tanahair kaktek :)

Anonymous said...

Kak tek order 1 Kapal ka???hahHa
Alhamdulillah....slamat pulang...

Miss Nangada said...

Selamat kembali kaktek! Semoga perjalanan nya dipermudahkan.

Nak kirim xdapek..duitnya nan ado.hikhik..kemsalam sayang kt KitchenAid je la yg termampu. Hikhik

~jeet~ said...

welcome back kak tek :)

nora comel said...

haa lah kaktek ambo ni tenggelam timbui, jgn marah nooooo...nnt x comey ehehehe

Anil Wanina said...

welkam home.. jgn lupa kirimanku.. hihihih

ahkakbatik said...

yelah Real.... pi sana rindu sini.. pi sini rindu sana... tapi kawan bloggers tetap dimana-mana..



cik anon ni yong ka? tak abeh citer kapal.. somi kaktek nk beli helicopter la pulak.




Nangada... kitchen aid jawab komsalam. ...lol.

ahkakbatik said...

jeet.... tengkiu jeet... jgn lupa mai singgah umah bawak pisang goreng.



nora... akak still comey... kertu yg comei.. ahak.




Anil.. pi order lagi... kaw2 punya diskaun nanti!