Thursday, November 19, 2009

entri tanpa tajuk

Hari ni entri tanpa tajuk..... hari ketandusan idea memandangkan sudah seminggu abe G bersama-sama menjadi penunggu rumah... peluang aku untuk bergerak kemana-mana secara bebas pun sudah tiada... dirampas...... ilek.... sebab dia yang pegang kunci kereta...... huwaaaaaa..... turn dapat pada aku, tangki minyak kosong....
asal aku ambil kunci, kena isi minyak ....
oleh sebab itu aku mogok takmau memandu.... siapa bawak dia isi minyak.... konon-konon itulah motto aku yang akhirnya membawa padah pada diri aku sendiri.... huhu....

Esok last day aku punya rebate bodisup tapi oleh sebab abe G sentiasa membontoti montot aku.... (huh bling2 kata montot tonggek jek laki ikut...montot aku leper pun ada gak orang ikutt!!)... malaslah aku nak berbelanja tidak berhemah selagi abe G masih bergelar penanam anggur....
Kalau jiran aku pakai clinique ka... budisop ka.... aku tenyeh asam merah tu je kat bibir aku buat sementara waktu.... no chemical, cuma sedikit perasa tiruan.... emmm... sodapp...

Hari ini bakal menyaksikan mendung yang berterusan dimana pusat kajian cuaca meramalkan hari terakhir hujan tanpa henti di pantai timur.... agaknyalah... kuasa Tuhan tiada siapa tahu.... harap-harap hujan akan berkurangan menyusutkan banjir di kawasan pendalaman.... kesiannn mereka..... kesian kat aku juga berkeja-kejar angkat kain di jemuran setiap hari....

Sekarang jam 1 tengahari.... abe G belasah kereta lagi... aku.... di sini menunggu di sini juga menanti.... sebijik macam berlian.... aku tak jemput, idakle dia mai sini... sekarang... kita melangok jelah di rumah masing-masing ek... huhu.... kurindu padamuuuu......muaaahaha... geli geleman aku!!

Petang nanti abe G ajak survey rumah di kawasan rumah eton the ikan patin the tokeh juai batu... ada orang nak jual murah katanya... emm... itulah hobi dia time-time tanam anggur... malas betul aku nak layan.. malam tadi berangan nak beli tanahlah, nak beli rumah kedailah, nak bukak kedai supply barang telco lah.... semua yang untung juta-jutalah....
adoi makkk..... aku tak larat dengar angan mat jenin dia...
Katanya mereka yang berjaya semua bermula dengan angan-angan.... berapa lama mereka berangan, aku tak tahu tapi abe G sudah berangan sejak sejak seploh tahun lepas...... dan dia masih berangan....

7 comments:

BaNaNaS! said...

huh selow betui AG ko tu.. laki aku dari angan2 sampai jd jutawan dan sekarang kembali jd time angan-angan dah pon..hua hua hua

| Wedding | Needle | Thread | Art and Craft | said...

aku stakat jadi peneman opismet aku yg berangan biler nak kena nombor ekor...

last monday da ada org dapat 18mil tuuuu...

opismet aku bilang nk bg aku sebijik keter klu dia dpt...

hehehehhe... tu sb ler tak dapat2 jackpot...
wakakkaka...

(opismet aku tu cha alip nun daaaaaa)

patin said...

aku tak nampak lennn... aku cuma nampak REBATE BUDISUP jek.... kak tek xmo derma kat aku ke rebate tuuuuuuu????? ngeeeeeeee....

ahkakbatik said...

takpo....takpo... bangan tu pree... kena bayo kalu, muflis dah aku la ni...

patin, rebet budisup tu ko kena spend lagi rm146.20 baru dapat rebet rm35 tuh.. emmm dapat haper rm35... kalo pi gudang 2 hengget tu selori aku bawak balik barang..

ko amik ic aku... las day esok ek..
920315-14-5294 ...ekeke....taunnya... ko tuko sendirik...

Lemon Dusk said...

err sindrom berangan si penanam anggur sudah berjangkit ke si ina allen pirate epal ijo ket porem nun ha!

dari senin dok moroyan jemu kerja dan nak berhenti.

isy isy isy

BaNaNaS! said...

weh ani kang ko rekemenkan aku kawan ngan member ko eik kalu dia jd jutawang... hahaha

| Wedding | Needle | Thread | Art and Craft | said...

x berkat la picang..
tu sb x dapat2 tuh..

batik... word 'BUDISUP' tu makes me horny ler..
ahakssss