Thursday, October 28, 2010

fall celebration

Lama aku tak update blog... sampai lupa yang aku ada blog...
Sibuk dengan aktiviti lain.. habiskan Diary of Wimpi Kid, sakan berladang nak kumpul coin, aktiviti harian yang biasa sebab abe gapo takde......

Jadi kalau korang rasa boring aku tak update blog sebab hidup korang yang boring takde menda lain selain skodeng blog aku..... adalah dimaklumkan hidup aku pun boring gak dengan rutin harian biasa cumanya aku dok amarika... korang kat mesia.... hahahaaa....


Tajuk hari ni.... Fall celebration....
Takde siapa-siapa jatuh..... tapi musim luruh daaa...
Esok di sekolah ada Fall Treat... pelajar di galakkan memakai baju kaler oren, hijau atau cekelat.... kaler daun pokok...

Banyak dah pokok bertukar warna.... kata orang, cantik...
Kata aku.... udah beribu pokok aku nampak tiap kali pergi balik sekolah.... errr..... biasa je... rupa daun pokoklah... huhu...


Ni simpang traffic light depan sekolah....








Yang iyer nya aku nak snap gambar makcik ni.... err... untuk anak-anak aku, dia pangkat makcik ler......





Makcik ni kerjanya tolong bebudak lintas jalan walaupun lampu untuk pejalan kaki sudah sedia ada.

Tiap kali nampak makcik ni aku mesti tertanya-tanya.....

1. Ada gaji ke keje tolong budak lintas jalan ni?

2. Bebudak tu kalau takde makcik ni walaupun ada lampu traffic, tak reti lintas sendiri ke?
uh! terer lagi bebudak kt mesia...

3. makcik ni bekas banduan yang kena denda buat community service kot..

4. atau makcik ni memang berhati mulia suka-suka menjaga keselamatan anak-anak orang.... heee..

err... 4 je soklan yang timbul ..... masa selebih sebelum bertukar lampu hijau aku sibuk ikut cd abang anuar zeng nyanyi....... oooo anuar zengggggg......!!!!!!! udah kawen ka bolummm....



Ni depan aprtment dgn daun-daun buruk yang mula melayang masuk rumah tiap kali buka sliding door...



8 comments:

k.kem said...

rindu ar ngan cik mat lama tak nampak.. apa nak buat dah ibuknya males nak hupdate blog..

ahkakbatik said...

majuk ngan kak kem laaaa tak sampai-sampai dengan kicap saya....

mana kicapkuuuuuuuu!!!!!!!!!!!

somuffins said...

AB
Betul ke nak kicap?? Meh I hantar satu kontena bersaiz 12" by 12".

Fakta no. 5 sebab musabab makcik tu jadi rajin, kot dia sedang beriadah membakar segala lelemak.
Daun2 kering tu boleh dimunafaatkan. You kompol2kan, sapu 'syelek' dan jadikan bu-kay of flowers jual kat diorang yg nak selebret XMas. Diorang boleh pakukan kat main entrance ..

Sekian cadangan bernas percuma tanpa diminta2 aka khidmat masyarakat.

dieya said...

welkammmmm bekkkkk kak tek ku cayang!

~jeet~ said...

kat skolah rendah seblah skolah menengah saya dulu ada pokcik tulun jaga trafic cenggini, PIBG yang bayar..

soklan: kat dashboard keta kena letak nama bebudak ke? diorang takut anak akak naik keta lain ke anak orang lain nak keta akak?

Maya Marisa said...

kak tek, im guessing it would be no.3...hehehe kasi can ler kat 'akak' tu kan....

Aida Rezuan said...

Kak Tek,
La isk.. ingatkan ada gambo bebudak pakai baju kaler pokok. Tengok2 ada gambo makcik traffic light lak. Camno nih Kak Tek?

ahkakbatik said...

cikSom... udah kukatakan esei tak kreatip... kalo kt mesia daun kering tu esei bakor jek...
eeeei... tingin je nak mambakor nih...


dieya.... tengkiu.... kang sakan kaktek hapdet sampai tak bernapas ko...



jeet... kat sekolah lama dulu yg buat keje ni mamat bangla... org mesia takmo dah wat keje cenggini.... dah eksen...



maya.... ko lagi kijam dari kak tek ekk...



aida.... gambo nya baru tangkap hari ni daaa.... depa pakai kaler pokok farmville kot...macam-macam adooo....