Friday, October 22, 2010

trick or treat.......



Halloween celebration hujung bulan ni.... oct 31. Bahang sambutan dah terasa sangat... di pasaraya, di sekolah..... ibu bapa di minta menyediakan jajan untuk Fall treat yang di sambut dekat dengan tarikh halloween....

Kenapa halloween di sambut?
Panjang cerita di wiki..... tapi lebih kurang kisah bermula dari zaman christianity dulu..... the dead will rise and do tricks to mankind....

Errr apesal kat mesia kisah histeria sentiasa ada sepanjang tahun?
Mungkin kita kena pakai baju halloween juga agar hantu tu ingat kita sebahagian dari mereka?

huh... yang aku tau nak halau antu kena baca Quran daaa....




Err... idakle aku nak belikan bebudak ni baju cenggini.....

Tapi malam oct 31 tu aku sediakan juga gula-gula kot-kot ada antu ketuk pintu kelaparan.... kalo tak bagi, depa buat tricks kat tuan rumah.... curi selipar ka.....
yelah.. org lain pakai kasut dalam rumah.... aku belasah tinggalkan selipar depan pintu.....

13 comments:

dieya said...

ler ingatkan sapa laa yg pakai baju tulang2 tu.

k tek jgn lupa pakai polka dot bikini yek!

~jeet~ said...

kak tek trick kan la bdk2 tu pulak, letak gam kat depan pintu ke, bagi gegula masam gile cam nan0-nano ke...

Maya Marisa said...

eleh, kak tek nak coverline pulak....cakap ajer ler, kak tek dress up kan bebudak tu camtu...hehhehe
concur with dieya, make sure u find urself a RED polka dot bikini tau. pastu jgn lupa post the pic. kita orang mau evidence maahhhh...

T said...

kak tek,
in my experience, tuan rumah tunggu dekat luar nak bagi candy. So, kalau takde kat luar, usually dia tak ring a bell. Sebab kanak-kanak zaman sekarang kan penakut, tak pun mak dia yang temankan budak-budak ni would discourage them from doing so.

Kak tek, bawak la anak kak tek pergi trick-or-treating. sangat best. nanti candy punya stock, sebulan tak habis :-)

kalau malas nak beli costume, guna face paint jer. boleh lukis macam-macam: bumble bee, harimau, kucing, semua boleh lukis.

somuffins said...

Salam AB

Mahap nak cakap sket. Kekadang I terkonpius bila masuk your blog dan blog TTM (hope you tau siapa dia nih) sebab langsir dan perabut sama brand, kekdahnya :-)

Dulu kala masa I tak reti berbahasa Inggeris (skrng reti sket), puaslah I nak decipher apa diorang cakap masa Halloween tu "trik ketrik" atau "trikortrik", rupa2nya har3..

Sekian adanya.

Anonymous said...

errrrr...ko ke tu kaktek ? isshhh..insap2 la kak tek oiiiii..dah senja dah ko tuuuuuuu...

kaca

ahkakbatik said...

dieya, maya..
kaktek dah beli bikini polda dot tu... bukan saja anak2 segan nk pandang..antu pun mau muntah...har har har...


jeet..
kaktek hengat nk makan dulu cekelatnya... bagi depa plastik kosong je.... ada lg brilliang ini plan?

ahkakbatik said...

T..
tunggu luar rumah ini sejuk-sejuk? hadoiii.... mau beku kaktek dgn polka dot bikini nih...

sounds interestinglah ...kalau nampak ramai mak-mak ikut sekali... kaktek menempek le sekali kot mintak cekelat....




AB,
ada ada termasuk sekali blog sama brand langsir tu...menchik ai tau.... abeh... beli kt kamdar kannnn....
sat gi nk soping jc penney lah..




kaca,
yg senja pakai cenggitu tulah yg org nk tengok...hek hek hek...

somuffins said...

Dear AB
You panggil I AB jugakah?? :-)

ahkakbatik said...

cik som...keh keh keh..... otak den sojuk...

BaNaNaS! said...

hikhikhik..beshnyer baca kesilapan ahkak batiks..hahahhaa hoohohoho huhuuuhuhhu...



psstt : aku hanya typical meleis yg hanya nampak kesilapan org..hikhikhik jgn marahhh yerrr itu trick or treat ajerrr...

Aida Rezuan said...

Kak Tek,
Soklan!
Lepas tebuk and korek2 labu tuh, buleh makan ka? Buat pengat, buleh?

ahkakbatik said...

bananas!! aku memang cakap dengan diri aku sendirilah!!

kaver jgn tak kaver...


Aida, kalo isi labu wat pengat mau makan sebulan tak abeh...
kaktek lom jumpa resepi labu depa buat apa ek...