Saturday, February 19, 2011

cepat robohhh!!!... i need some entertainment!!!...arrghh...

Borak emel dengan jiran lama kaktek.... yg sama-sama peknen cik Mat dan anak dia cik Mot dulu.... dapat tahu cik Mot dah ada 2 adik..... baya cik Mat dah ada 2 hadek!!!???? biar betik..
Cik Mot sendiri dah ada sorang kakak dan sorang abang....
Tahniahlah cik Mot dan mama cik Mot si Jula-juli.... ngeri kaktek nak bayangkan kaktek balik kang berapalah jumlah adik-gebadik cik Mot...

Dulu sama-sama gosip tepi pagar sebelum dia pi cari keje lepas beranak tinggalkan kaktek terkontang-kanting jadi desperate housewife dengan amoi mengong sebelah rumah...... (ni kes sebelum kaktek pindah kejiranan baru dan jumpa sorang lagi desperado hauswaip yg amat dasat yang dah pun pindah ke ostolia barat...)


Kata jiran kaktek si Jula-juli, Giant depan rumah dah start beroperasi...
hek?? start beroperasi? masa kaktek tinggalkan beverjalilhills tu dulu tembok Giant pun belum naik.... maknanya jasko dah ada.. giant lagi... pasar malam 3 kali seminggu... panggung wayang sah tak lama lagi muncul...
wah! nak juai rumah kaktek sejota boleh laku nih!!

(ni gara-gara terpengaruh dengan cityville...)


Di Charlotte...
cenggituuuuu...lah jugak takde menda haper pun yang berubah! bowing!
yang berubah cuma dulu mai pokok ada daun.. ni dah botak... dan nak keluar daun balik...

Hujung minggu pi cari kedai ayam daging halal, shopping kat mydin, golek ngadap movie, masak pop corn..., tengok gossip fesbuk.... harian metro takde citer besh selain buang anak, ketuk anak sampai mati, rogol budak 5 tahun.... utusan tak habis dengan kutuk Nik Aziz, kutuk Anwar.... sampai turn harakah , aku dah tak larat baca...


Blog kaktek nak update seminggu sekali je... ada 51 kali dalam setahun... ada 204 kali dalam 4 tahun.... maka tolak campur ni dah februari, tinggal 197 kali je update blog sebelum boleh balik kampung..... waaargghhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!



Tiba-tiba kaktek dapat entertainment free semalam....





Keluar air ajaib dari syiling dapur kak tek.......... besh besh... air turun dari langit selalulah.. turun dari syiling manader.....


Kaktek siap tadah kot nanti ada yg offer sejuta dollar untuk air ajaib ni....







Pokcik mentenen dah tebuk rupanya air dishwasher orang atas daaa..... heh....






Apasal mana kaktek pi ada je benda pelik jadi? Apartment kt tulsa tu hari terbakar dan kena pecah dinding laundry...... kat sini berlobang syiling pulak....
rasanya kaktek ni ketulah dok tempat-tempat macam ni kot... kena dok rumah mahal-mahal sket....


Sekian entri melalut ahkakbatik gorjes yg kebuhsanan....

8 comments:

somuffins said...

AB
Dah gorjes nape kebuhsanan pulak nih? Stok kicap tak mampu menghiburkan you ke? Pergilah keluar rumah amik gambar, kasi kitorang pose maut n semi-maut. Bila kita terhibur, you bertambah gojes nanti taw.

Psst..kat Cherlotteh ada 'Mydin' juga eh? ahaks..

dieya said...

kaktek amik ayor tu wat basuh muka 3 kali sehari nescaya akan gojes bak hillary swift.. kalu salah jampi jadik hillary clinton

Bloom said...

busyukkk ler umah ....

BaNaNaS! said...

apsal ko tadah ngan jug ayaq? sok aku g ahmerika sahih ko hidang ayaq ngan jug tu jugak!

lagi satu soklan ilmiah :- ahmerika takder baldi ker? soklan ini seriyes bukan men men

PatinPasta said...

Kak Tek,
Sabo Kak Tek, anggap jek tu wallpaper design terbaru. Habes citer, tak yah tebuk-tebuk lubang gitu. :D

Setuju dengan Dieya, jampi molek-molek tau air tadah tu. Hehehehe!

glider said...

cer citer...cer citer

ahkakbatik said...

CS.... cek tgh google esteh loder punya website ni.. kang dah terer kaler-kaler muka, cek posing ek.. sapo yg maut cek tak jamin ek..


dieya... dah basuh 3 kali 3 malam neh... tungguuuu... kaktek simpan untuk dieya sekali..


bloom... tak busuk... sikit je menitik.. pakcik mentenen tu je gempak kasik lobang besau...



pisang... maleh aku layan soklan sgt ilmiah ko tuh!



aida.. yelah.. kaktek nk tengok org spain guna walpaper yg sama gak... nanti kita lawan syiling saper lagi cantik ek..

Maya Marisa said...

kak tek,
apalagi, bole buat air yasin tu....
pastu bole ler kongsi dgn dieya, buat basuh muka. sah cahaya keimanan akan terpancar berseriX2...