Saturday, February 12, 2011

entri ilmiah lagi? errr..... errr....

Terkedulah kaktek bila seorang cik anon tegur entry pasal radio keta yang lepas adalah entri berilmiah...heh.... berkobar-kobar kaktek dok mengugel lagi perkara-perkara ilmiah untuk ditengahkan buat kali ini dan akan datang...

Kesimpulannya.... ilmiah itu sangatlah subjektif ..... kisah basikal rosak juga boleh dijadikan teladan dan dianggap cerita ilmiah..... maka perkara yang ilmiah bagi kaktek mungkin tak ilmiah buat orang lain dan begitulah sebaliknya....

Maka entri yang mungkin bagi kaktek memang tak ilmiah langsung seperti entry 18SX ubat kuat jiran bolognese dan entry dengki sorang lagi jiran bolognese nak join 18sx jugak dianggap ilmiah pula buat pembaca blog lain.......


Sejak semalam kaktek dah rilek... takde fikir-fikir banyak lagi sedangkan pemikir hebat seperti Ungku Aziz juga perlu santai tangkap gambo sengeh-sengah sebelah Zety Aziz..... apatah kaktek yang langsung tak hebat ni..... lagi lamalah aku perlu bersantai berbanding si professor itu ...heh...

Khabar dari kakak kaktek cikgu disiplin di saujana utama mengatakan adalah TIDAK perlu PMR untuk mengambil SPM.... semua adalah budi bicara pengetua nak masuk kelas sains... alkisahnya........ sudah ku duga dengar cerita orang atas orang ini bakal memesongkan kefahaman aku yang memang kurang faham semua bentuk pemahaman tidak kira dalam apa bahasa sekalipun....
Kaktek belumlah confirm bila nak balik tapi sekurang-kurangnya perancangan dalam kepala untuk tempoh 4 tahun ni punyai harapan untuk di laksanakan.... ya aminnnn.......



Ni gambo santai budak-budak baru balik promotion test taekwando talipinggang kuning ke "high yellow" (kuning tinggi??)

Berikut adalah lakonan semula pemecahan papan lapis.......







Anak dara jawa kak tek seronok dapat pecahkan papan...... (sila jangan hiraukan apa yg melekat di dinding apartment ini...)






Dan kuih minum petang hari ini....... talam gula merah dari blogspot kak Hanieliza..... rasa...oklah... rasa kuih talam...huhu...... aku windu sama KFC maaaaa........


7 comments:

somuffins said...

AB
(nak tanya juga) .. apa yg melekat kat dinding tu? :-)
I pun patut tulis samting ilmiah kat blog I tu, kan AB? Niway, cantik n lebarnya your handbag tuuu *sambil moncongkan bibir*

kj said...

lawar kuih..
kurier mai setalam..heh..

Anonymous said...

kat dinding tu... origamiiii.... yeee...betul!

ilmiah? apa2 yg kasi info tu ilmiah le kut...kikiki..

Maya Marisa said...

Kak tek,
Adat ler kak tek, rumah ada budak. Cha cha tu pun lebih kurang ajer. Cuma Maya limitkan territory kreativiti dia kat bilik tido dia ajer...
P/s: mata cik som tue bionic btul. Pandai dia zoom kannn :-)

kaktek said...

ciksom.... tengkiu memahami makna tersirat gambo itew...hehe... pujilah lagi...pujilah lagi...


kj... petrol makin mahai... sila anto biplane berserta petrol ulang alik...



cik anon... kaktek makin berilmiah sekarang ni ek...hek..



maya... ni sikit baru... pernah dulu dinding pun tak nampak kaler...

PatinPasta said...

Kak Tek,
Ahaks! Cik Mat ada gaya macam Sir yang dok tengok sambil catit markah jek. Control hensem gitu. Hehe!

Skill bebudak patahkan kayu tu amat berguna time musim sejuk. Suruh derang taekwando kayu-kayan untuk bubuh dalam fireplace. Bijak.. bijak!

Bloom said...

samapi ke handbeg depa intai..hahahahaha!!!!!