Tuesday, February 1, 2011

jagung letup dan popiah huduh... ini bukan blog masakan..serius!

Sejak semalam kaktek mula menghidupkan kembali hobi yang dah lama berkubur iaitu bertandang ke blog-blog free untuk di baca buat santapan urat-urat saraf otak....... blog gossip artis , blog jalan-jalan makan warung ... blog cerita pasal banjir .... blog lawak .... blog hentam kerajaan naikkan harga minyak .... maka disimpulkan blog kaktek dalam kategori .... emmm..... emmm..... blog SYOK SENDIRI aaa.....

Selepas membaca bkog dik Jeet, kaktek nak jawab le jugak walaupun orang tak tanya...haha....
Kenapa kaktek memilih untuk menulis blog dalam bahasa ibunda yang tak ibunda ? sebabnya bahasa ibunda yang tak baku, tak mengikut aturan dewan bahasa ini saja yang kaktek terer... bahasa jawa sah fail.. tamil hampeh tak reti..., urdu sikit-sikit nahi acha..... swahili kidogo-kidogo... english little-little only...


Buat ke 3 kalinya kaktek ingin memaklumkan bahawasanya (haa layan baku...) BM masa spm dulu cuma cukup makan... sah pass kat oral je sebab examiner tu nengok kesian kat muka comei kaktek... dulu ler comei... masa suit sebentin.... la ni dah kertu... yelah.. aku ngaku!
Kalau dah kertu ni ambik oral spm lagi...haha..... haper? korang hengat kaktek tak lepas??!!
pass le jugak! udah examiner tu sah muda dari kaktek...aku luku kalau dia kasik fail!!

Tang mana yang kaktek bebetul terer? masak hancus... ngajar anak manjang naik hangin.... kemas rumah abis semua benda di buang....
masih di alam pencarian....



ekkk.. tajuk entry dah lari ....


saja nak menunjuk jagung meletop kat mengkome..... oleh sebab mat salleh makan popcorn rasa tawar atau masin mentega... kenalah pi sira gula sendiri.... rumah dah ada wayang kannnn....... nak menyedap lah lagi.....






Di samping popia huduh abe gapo gulung... adeh.... sakit jantung ...


sekian blog syok sendiri kaktek.... dah kategori syok sendiri kan... sukatilah nak tulis apa kannn......

9 comments:

somuffins said...

AB (tapi bukan kakak CS betul2)
Bukan ke blog kita semua blog syok sendiwi?? Selagi tak kacau jiran sebelah menyebelah, selamatlah hidup kita, insyaallah.

*tengok wayang dinding siap senseraun, baik2 berlobang dinding tu, hehe*

PatinPasta said...

Kehadapan Kak Tek yang berumur 19 tahun itu,
SPM BM saya A2 (ke C3 ek? lupa lak). SPM BI saya A1. Sekian. Haha!

Sira gula lepaih pop corn dah meletup ka sebelum, Kak Tek? *nada serious ni sebab nak gak try buat sambil makan layan Survivor*

Sekian (lagi), tima kasih.

Anonymous said...

ahkak CS ( yg bukan ahkak AB betul2).... saya takmo lebel blog cikSom tu blog syok sendiri..biorlah tuan rumah ngaku sendiri... almaklum takmo publisiti pree pasah sandha ngan nora danish kutuk ngutuk sesama meka walopun masa kita memuda dulu sangatlah genit dari meka kan...kannnnn... kannnnnn...... (iyakan jela..sokong le saya...)



Munurut pertanyaan ikhlas dari Aida yang berumur 35 tawun...(banyaknya nombo!!!!..heh)... sira lepeh masak le yang.... benda alah tu juai dalam pek-pek siap vakum... masuk oven kalau tak vakum corn takmo pop....

Sekian, sila maklum. Terima kasih.

Yang benar,
Ahkakbatik

somuffins said...

AB (Auwww Bergetah)
OK.. kita iyakan .. sesungguhnya kita mmg genit dari merrreka .. (lps beranak 1 masih tak cecah 100lb .. cewah.. tapi skrng? errk!!)

~jeet~ said...

saya tau kak tek terer ape...

sbnornye kak tek boleh ganti oprah, buat talk show, isinya amik kat blogpost kak tek..pastu annivesary show tu nanti kasik le golang omeh sorang satu kat penonton...

camno, genius tak saya cari bakat terendam kak tek? ;)

kaktek said...

CS... takpo.. depa pun lom banak/anak 1.. bila dah 3-4 macam kita sah masih lagi ringan dari CS... harharhar...



jeet.... yaka kaktek buat tok-sho nanti ada orang nak tengok? siyes kaaaaa?
ka ko saja perli kaktek sebab dulu pernah penskodeng kaktek cakap kaktek layak sangat join raja lawak jek....
ko perli kaktek aaaaaa.....
oleh sebab kaktek tak kayo idakle golang omeh sorang satu... kalo kaya pun idak le jugak golang omeh nk kasik orang.... baik aku pakai sorang...

dieya said...

kaktek tulun laa suruh abe gapo masuk kelas origami.. bughuk bebeno popiah nyer.. kalu bagi rasuah kat examiner kompem fail 3 kali berturut turut

Maya Marisa said...

kak tek,
lagi mau cover line, cakap abe gapo....
elehhh, ngaku jer la, kak tek tak reti gulung...

ahkakbatik said...

Dieya... daripada suh abe gapo pi kelas origami.. baikler pi kelas lebur omeh.... boleh design cantik2 untuk bini..hekkk kannn....


Maya, oklah kaktek ngaku tu cik mat dgn syasya yg gulung.....har3x